counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...

Тема тижня

Доля Криму: що чекає на півострів? Доля Криму: що чекає на півострів?
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Навіщо Україні фінансова поліція? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Кому віддадуть митницю? Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Закордон нам допоможе? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Як повернути Донбас за рік Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Кому зіграв на руку Касько? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Терористичні ризики України Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Кому вигідна легалізація зброї? Освіта в умовах російської агресії Нові податки — нова країна Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Заочні суди над «сім’єю» Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Що криється в особливому статусі Донбасу? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чим обернеться для країни війна олігархів? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Вадим Денисенко
28 Червня
16:53
Політика Вадим Денисенко Статус Криму буде закріплено у новій Конституції Статус окупованих територій буде закріплений у новій Конституції. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Вадим Денисенко.«Спочатку ми ухвалимо конституційні зміни в області децентралізації. Думаю, до місцевих виборів встигнемо. Потім на конституційному рівні ухвалюватимуть зміни в розділі судоустрою. І лише згодом під час третьої хвилі змін до Основного закону, розглянемо права людини. Найпевніше, питання окупованих територій закріпимо в цьому розділі», — сказав Денисенко.Парламентарій не став уточнювати, яким саме має бути статус Криму у новому Основному законі.«Конституційний процес ще дуже довгий. Є час для того, щоб виробити найоптимальніший юридичний статус для Криму», — наголосив народний депутат і висловив сподівання, що до цього часу ситуація з півостровом може змінитися.
Андрій Блінов
26 Червня
17:05
Політика Андрій Блінов Введення блокади Криму лише погіршить ситуацію Блокада Криму на сьогодні не надто доречна і чесна, оскільки Україна має торговельні відносини з Росією в цілому, а продовження європейських санкцій не допоможе повернути півострів до складу України. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив експерт з економічних питань Андрій Блінов. «На мій погляд, продовження санкцій по Криму на його повернення жодним чином не впливають. Питання повернення Криму знаходиться в контексті глобального конфлікту. Сказати, що санкціями можна домогтися лояльності якихось людей, не можна. Наприклад, лояльності електорату, який прийде і на наступних виборах проголосує проти Єдиної Росії, але за будь-яку іншу партію, яка поставить під сумнів статус Криму. Санкції аж ніяк не наближають півострів до повернення до складу України», — розповів експерт. Блінов наголосив, що на цьому етапі блокада Криму — зовсім неоднозначне питання, яке вимагає вкрай чітких дефініцій. «Якщо між Україною і Росією йде війна і ці люди знаходяться на окупованій території, то в умовах воєнних дій забезпечується максимально можлива евакуація такого населення і лояльних українських громадян на континентальну територію. Після чого, звичайно, неможливо торгувати через лінію фронту. А у нас йде торгівля. У нас стоять міжнародні пункти пропуску з українського боку (навіть якщо вони називаються лінією контролю з адміністративним кордоном). Всі прекрасно розуміють, що це нагадує пункт пропуску, на якому стоять українські митники», — зазначив економіст. Блінов наголосив, що такими пунктами пропуску де-факто Україна визнала, що Крим на сьогодні перебуває під контролем Росії і що там діють російські закони, зокрема, митні та податкові правила. За словами експерта, якщо вводити блокаду в умовах, коли на півострові залишається населення, яке вважає себе громадянами України, то це тільки погіршить ситуацію і посіє зерна сумнівів в умах цих людей. «В умовах, коли український уряд, не оголосивши Росію агресором, з ним торгує, не дуже зрозуміло, чому населення в цій ситуації морально або фактично ганблять за якісь торговельні відносини між собою. Держава користується подвійними стандартами, якщо не потрійними. На мій погляд, у цій ситуації вводити блокаду неетично по відношенню до власних громадян. Уряд повинен піклуватися про власних громадян. Спочатку треба запропонувати переїхати кримчанам на контрольовану територію, а після цього вже блокувати. Сьогодні будь-яка блокада — це подвійні або навіть потрійні стандарти, адже Україна закуповує в Росії величезну кількість товарів на суму до 10 мільярдів доларів», — резюмував Блінов.
Олександр Палій
26 Червня
10:37
Політика Олександр Палій На півострів чекає стагнація, що місцями переходитиме в загнивання Крим повернеться до складу України, коли в Росії почнеться чергова перебудова і їй буде потрібно налагодити відносини із Заходом. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Олександр Палій. «Крим чекає стагнація, що місцями переходитиме в загнивання. Ніяких інвестицій півострову не варто очікувати. А значить, перспективи розвитку у нього просто на просто не буде. Крим вже по суті перетворено на військову базу», — сказав він. За його словами, півострів повернеться до складу України, коли в Росії почнеться чергова перебудова і їй буде потрібно налагодити відносини із Заходом. При цьому він зазначив: якщо Україна захоче ввести повну блокаду Криму, то потрібно перш за все прорахувати, чи вигідно це буде країні. «Якщо так, то чому б і не заблокувати. Тим більше, всі зв'язки з Росією, «ЛНР», «ДНР» і Кримом корумпують нашу владу, військових, міліцію, митницю», — вважає політолог.

/-0,55882096290588-/ /-pc-/
Top