counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Тема тижня

Що криється в особливому статусі Донбасу? Що криється в особливому статусі Донбасу?
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Навіщо Україні фінансова поліція? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Кому віддадуть митницю? Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Закордон нам допоможе? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Як повернути Донбас за рік Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Кому зіграв на руку Касько? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Терористичні ризики України Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Кому вигідна легалізація зброї? Освіта в умовах російської агресії Нові податки — нова країна Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Заочні суди над «сім’єю» Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Доля Криму: що чекає на півострів? Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чим обернеться для країни війна олігархів? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Ігор Попов
07 Червня
14:00
Політика Ігор Попов Українці підтримають ізоляцію Донбасу Мінські домовленості не працюють, тому політичне керівництво країни шукає інші способи вирішення питання зі статусом Донбасу. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив народний депутат Ігор Попов.«Юрій Луценко з трибуни Верховної Ради вже заявив про доцільність економічної блокади Донбасу. Пропонується політичне рішення провести тимчасовий кордон лінією розмежування і застосувати до цієї території економічну блокаду. Рішення це дуже непопулярне. Це ще не здача територій, але певний крок назад і відмова від мінських домовленостей. Нині цей варіант розвитку подій тестується серед української громадськості та світової спільноти», — сказав Попов.Політик упевнений, що на сьогодні не варто проводити референдум щодо Донбасу, оскільки спрогнозувати його результат нескладно, а ось наслідки можуть бути гіркими.«Якщо референдум провести зараз, то українці на мирній території підтримають ізоляцію Донбасу», - переконаний парламентарій.
Ілля Несходовський
07 Червня
11:26
Економіка Ілля Несходовський Самостійно відновити економіку Донбасу ми не зможемо Економічного поділу України і Донбасу практично немає, інтегрувати регіон в Україну буде нескладно, проте необхідно міняти структуру економіки регіону. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив економічний експерт Ілля Несходовський.«Більшість підприємств, які знаходяться на території Донецької та Луганської областей, перереєструвалися на території України і платять податки в повному обсязі,  або майже в повному. Якби вони цього не зробили, то припинили би свою зовнішньоекономічну діяльність, тому що жодна країна не прийняла би від них продукцію. Сильного економічного поділу України і Донбасу не існує. Є лише окремі підприємства, які функціонують на території «ДНР» і платять у їх «общак», але вони не формують економіки Донбасу», — розповів експерт.За словами експерта, проблема криється в тому, щоб відновити інфраструктуру зруйнованих підприємств.«Самостійно відновити економіку Донбасу ми не зможемо. Нам навіть всього бюджету не вистачить, будемо розраховувати на міжнародну підтримку. Оскільки обов'язок по відновленню Донбасу сильно вдарить по нашій економіці», — зазначив Несходовський.За словами економіста, спочатку треба переглянути структуру економіки всього регіону, тому що гроші, які формувалися на Донбасі, — формувалися за рахунок ресурсів, які видобували з надр регіонів.«Ці кошти не йшли до держбюджету, а залишалися в кишенях олігархів. Якщо цього не змінити і залишити цю систему, то такий регіон нам не потрібен. Хоча, з економічної точки зору, нам потрібен цей регіон, оскільки він багатий ресурсами. Головне, як розподіляються кошти, які отримують від видобутку», — наголосив Несходовський.Експерт вважає, щоб будь-які соцвиплати на території Донбасу неможливі доти, доки там не буде української влади. Що стосується дотацій, які раніше йшли в регіон з держбюджету, то цього року їх навіть не планували.«Дотації шахтам не запланували, їх зрізали. Торік було 13 мільярдів, а в цьому кілька сотень мільйонів. Були певні проблеми з виплатою регресних грошей, їх нині вже не здійснюють. Відносно дотацій з держбюджету — сьогодні ухвалено нову модель субвенцій із держбюджету місцевим бюджетам. Сума, яку будуть надавати Донбасу, дуже зміниться», — розповів Несходовський.
Андрій Лозовий
06 Червня
12:37
Політика Андрій Лозовий Росія зацікавлена в особливій інтеграції Донбасу в Україну Найближчим часом Україна навряд чи де-факто вдасться повернути Донбас. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив заступник голови фракції «Радикальна партія» Андрій Лозовий.«Якщо спочатку Росія планувала застосувати до Донбасу «кримський сценарій» — приєднати до себе, то нині Кремль вже не хоче цього. Путін обрав інший шлях: Москва зробить все можливе, щоб інтегрувати окуповані частини Донецької та Луганської областей в Україну і на місцевих виборах легалізувати сепаратистів-відморозків: наприклад, щоб Гіві став головою облради, Моторола — головою комісії з питань моралі та духовності», — каже депутат.За словами Лозового, найстрашніше трапиться, якщо проросійські сили доб'ються дострокових парламентських виборів.«Росія намагатиметься провести на Донбасі парламентські вибори за мажоритарною системою, щоб завести своїх бойовиків в український парламент», — вказує на небезпеку парламентарій.Лозовий стверджує, що на сьогодні немає іншого виходу, як ввести економічну і політичну блокаду Донбасу.«Немає іншого виходу, як встановлювати кордон з окупованими територіями Донбасу, ставити паркан, рити рів ... Але при цьому потрібно державі докласти максимум зусиль, щоб знайти спосіб інтегрувати проукраїнську частину населення окупованого Донбасу на мирну, звільнену територію, — каже Лозовій і наголошує, — Нині статус Донбасу — це східно-європейська Чечня».
Олександра Решмеділова
05 Червня
13:00
Політика Олександра Решмеділова Референдум про статус Донбасу - чергова хвиля піару Питання про референдум щодо статусу Донбасу - це не більше ніж чергова хвиля піару. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила політолог, аналітик Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія-Україна» Олександра Решмеділова.   За її словами, влада занадто довго зволікає з вирішенням ключових державних питань.   «Схоже, що і цього разу це не більше ніж порожні обіцянки на тлі протистояння, що розгорнулося між владними угрупованнями, щоб відвернути увагу громадян від накопичених проблем», - зазначила Решмеділова.   Як зазначила експерт, доки в країні буде війна, жоден світовий бізнес не вкладе в Україну ні цента, у той час як наша країна гостро потребує інвестицій, вони єдино правильний вихід для нашої економіки, яка переживає глибоку кризу.   «Щоб вилікувати «рану, що кровоточить» на Донбасі, потрібно продемонструвати суспільству, що конфлікти можна вирішити мирним шляхом, за законом. А за законом, одна пряма дорога на референдум. Досвід уже показав нам, що конфлікт у суспільстві і війна, як наслідок, виникли в результаті небажання Віктора Януковича проводити референдум про зовнішньополітичний курс - до ЄС чи до Євразійського союзу. Нинішня влада не повинна уподібнюватися Януковичу і повторювати його помилки. А значить потрібно вчасно розуміти ризики і чути свій народ та дослухатися до його думки», - сказала Решмеділова.   Водночас експерт відзначила, що економічна блокада Донбасу може призвести до втрати регіону Україною.   «По-перше, варто чітко розуміти, що економічна блокада на Донбасі і так давно йде повним ходом. Це стало можливим відтоді, коли влада надала право головам військових адміністрацій своїми розпорядженнями вводити різні обмеження, зокрема на пересування в зоні АТО. По-друге, ті, хто пропонують економічно блокувати Донбас, діють явно не в інтересах цілісної, суверенної і незалежної України. Щоб знизити напругу в цьому регіоні, необхідно зняти блокаду раз і назавжди. Економічні, торговельні та соціальні зв'язки - найкращі ліки від війни і розз'єднання», - зазначила експерт.   За її словами, вводячи блокаду, українська влада тим самим «видавлює» українську гривню і українські товари. За законами економіки, місце порожнім не буває, тому замість гривні заходять рублі, долари і євро, а замість українських товарів - російські. Якщо кільце ділових зв’язків з РФ зміцниться, то українським постачальникам буде досить складно повернутися на втрачені ринки. А це, на думку Решмеділової, скоріше економічний прорахунок, ніж перемога.   Експерт підкреслила, що існує маса інших факторів, що викликають озлобленість населення.   «Обов'язково варто знижувати всі моменти, які нагнітають агресію. Те саме стосується і соцвиплат, і пенсій. Необхідно забезпечити там виплати, як варіант можна передати гроші до видачі під контроль ОБСЄ, щоб вони точно дійшли за призначенням. Потрібно обов'язково шукати компромісні варіанти», - резюмувала експерт.

/-0,6071720123291-/ /-pc-/
Top