counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Тема тижня

Чим обернеться для країни війна олігархів? Чим обернеться для країни війна олігархів?
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Навіщо Україні фінансова поліція? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Кому віддадуть митницю? Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Закордон нам допоможе? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Як повернути Донбас за рік Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Кому зіграв на руку Касько? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Терористичні ризики України Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Кому вигідна легалізація зброї? Освіта в умовах російської агресії Нові податки — нова країна Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Заочні суди над «сім’єю» Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Доля Криму: що чекає на півострів? Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Що криється в особливому статусі Донбасу? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Сергій Висоцький
31 Березня
16:27
Економіка Сергій Висоцький Олігархічні війни мають залишитися в минулому Усі президенти приходять до влади на антиолігархічних гаслах, однак олігархат у країні, як і раніше, домінує. Таку думку в коментарі «Аналітичній службі новин» (АНС) висловив народний депутат від «Народного фронту» Сергій Висоцький. «Ця система дозволяє зберігати владу і самим президентам. Але в умовах олігархату неможливо побудувати успішну країну, яка була б спроможна дати відсіч російській агресії. Єдиний вихід, який я бачу в цій ситуації, – усі олігархічні війни мають залишитися в минулому, як і саме поняття «олігархат», – зазначив нардеп. На його думку, нам потрібно прагнути до ізраїльської моделі, коли модернізована сучасна держава існує в умовах сусідства з переважаючим її супротивником. «Але для цього потрібна «змова» еліт, які сядуть, домовляться про незалежні суди, ринкові механізми, реформування економіки. Однак це буде можливо тільки тоді, коли державний бюджет перестане бути годівницею, коли з’явиться цивілізований спосіб вирішення конфліктів. Коли запрацює реальний ринок і конкуренція, а депутатські фракції і міністерства перестануть бути фактором захисту бізнесу. В таких умовах олігархату не вижити», – резюмував парламентарій. Коментуючи ситуацію з олігархом Ігорем Коломойським, Сергій Висоцький зазначив, що цей конфлікт вчасно припинився, інакше це призвело б до непередбачуваних наслідків. «Звичайно, в умовах агресії Росії, коли недодавлено п’яту колону, коли є приховані агенти Путіна і диверсійні підрозділи, не можна придумати нічого кращого, ніж почати один в одного щось «відтискати», тим самим дестабілізуючи ситуацію Але, на щастя, приватний конфлікт між Президентом і Коломойським вичерпаний», – підсумував народний депутат.
Богдана Бабич
27 Березня
16:38
Економіка Богдана Бабич Війни олігархів тільки почалися Незабаром в Україні може залишитися тільки один олігарх. Таку думку в коментарі «Аналітичної Службі Новин» (АСН) висловила керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич. За її словами, війни олігархів тільки почалися, і сьогодні Президент Петро Порошенко використовує тактику «розділяй і володарюй». «Не даремно він частково скористався тактикою Ігоря Єремєєва. Така тактика буде використовуватися далі - поки у нас не залишиться один олігарх », - заявила вона. За словами Бабич, відразу було зрозуміло, що в протистоянні Коломойський, Порошенко, програє саме Коломойський, так як у Петра Порошенка, який є теж олігархом, за спиною держапарат, який він залучив, щоб «знайти взаєморозуміння» з Коломойським. «Судячи з відео відставки, Коломойському було дискомфортно. Або добре СБУ попрацювало, знайшло переконливі аргументи для хорошої переговорної позиції. Знову ж таки, багато справ в суспільстві сприймаються негативно. Розвіяний міф про патріотичне олігарха. Його заяви показали, що йому потрібна була тільки влада, для отримання якої він буде робити все, що популярно в Україні », - пояснила експерт. Крім того, Бабич впевнена, що списувати Коломойського з рахунків не варто, так як він не може відійти повністю від справ і не впливати на політику, адже буде втрачати свої капітали. «У нас, на жаль, олігархи не займаються конкурентним бізнесом. Їм необхідно зберігати вплив на політику, інакше у них не буде доступу до збільшення капіталів ». Що стосується можливості боротьби команди Коломойського з олігархами, то Бабич вважає це ймовірним, але ніяких альтруїстичних причин цьому немає. «Коломойський - великий гравець. Він, нагадаємо, заговорив про реприватизацію. У нього є кеш, валюта. Засоби виведені за кордон завдяки Степану Кубіву, який очолював тоді Нацбанк. Олігархам необхідно легалізувати капітали. І Коломойський в цьому - єдиний, хто прогнозує і грає на випередження », - зазначила вона. За її словами, тепер Коломойський розуміє, що наступні кого будуть «добивати» - олігархи, які паразитують на державних підприємствах і надра. «Це викликає почуття несправедливості, яке призведе до безладів. Вирішити все можна оксамитовим, тобто законним способом - тоді все виживуть, всім буде добре. Чи це буде, як в 1917-му році. Тому Коломойський грає на випередження. До того ж, він зробив сенсаційні звинувачення, на що повинна реагувати прокуратура. І якщо копнуть по-справжньому під одного, на поверхню вилізе все. Процес почнеться однозначно. І третя хвиля невдоволення буде спрямована проти олігархів. Це було зрозуміло ще після Революції Гідності», - підсумувала Бабич.
Сергій Лещенко
26 Березня
16:35
Політика Сергій Лещенко Залишати Коломойського на посту було б небезпечно Для того, щоб перемогти олігархію, потрібно унеможливити заробляння грошей у владі. Про це в коментарі «Аналітичній службі новин» (АСН) заявив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко. Коментуючи війну олігархів в країні, Лещенко заявив, що немає ніякої війни, а тільки локальний конфлікт з Ігорем Коломойським. На думку нардепа, Коломойський перейшов межу, коли вирішив, що наділений правом розпоряджатися «кишеньковими арміями». «Право командувати збройними людьми в інтересах суспільства є тільки у Президента. Але ніяк не у губернатора, який, до речі, навіть не обраний, а призначений. І не Порошенко, а його попередником Турчиновим. Коломойський поставив під сумнів ексклюзивний мандат Президента керувати армією. І тим самим поставив себе в ситуацію, що глава держави повинен або зняти його з посади, або розписатися у власній безпорадності. Залишити цю ситуацію було б небезпечно для легітимного Президента, якщо він хоче, щоб з його думкою рахувалися », - підкреслив Сергій Лещенко.
Олексій Голобуцький
26 Березня
16:31
За кордоном Олексій Голобуцький У деолігархізації зацікавлена не тільки влада, але й зарубіжні партнери Якщо деолігархізація країни пройде успішно, то це буде кроком до позитивних змін. Про це «Аналітичній службі новин» (АСН) заявив політолог Олексій Голобуцький. «Перший крок до деолігархізації зроблено – Коломойського відсторонили, позбавивши частини впливу. І це правильно. Питання: чому інших не чіпають? Тому що вони так сильно не піднялися, ні в кого – ні в Ахметова, ні в Пінчука, ні в Фірташа – немає такого впливу, як у нього. Я вважаю, що цей процес і треба починати з найсильнішого», – підкреслив експерт. На його думку, в деолігархізації зацікавлена не тільки українська влада, але й наші західні партнери. «Я не пам’ятаю прикладу, щоб посол США втручався в такі речі й коментував подібні події. Отже, це не тільки бажання нашої влади, а й вимоги наших західних партнерів. Країна ходить по світу з простягнутою рукою, просить гроші, а тут люди на схемах через держбюджет заробляють міль’ярди, на повну котушку використовуючи той факт, що вони знаходяться при владі», – підсумував політолог.

/-0,51355791091919-/ /-pc-/
Top