counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...

Богдана Бабич
Богдана Бабич

Війни олігархів тільки почалися


Незабаром в Україні може залишитися тільки один олігарх. Таку думку в коментарі «Аналітичної Службі Новин» (АСН) висловила керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

За її словами, війни олігархів тільки почалися, і сьогодні Президент Петро Порошенко використовує тактику «розділяй і володарюй».

«Не даремно він частково скористався тактикою Ігоря Єремєєва. Така тактика буде використовуватися далі - поки у нас не залишиться один олігарх », - заявила вона.

За словами Бабич, відразу було зрозуміло, що в протистоянні Коломойський, Порошенко, програє саме Коломойський, так як у Петра Порошенка, який є теж олігархом, за спиною держапарат, який він залучив, щоб «знайти взаєморозуміння» з Коломойським.

«Судячи з відео відставки, Коломойському було дискомфортно. Або добре СБУ попрацювало, знайшло переконливі аргументи для хорошої переговорної позиції. Знову ж таки, багато справ в суспільстві сприймаються негативно. Розвіяний міф про патріотичне олігарха. Його заяви показали, що йому потрібна була тільки влада, для отримання якої він буде робити все, що популярно в Україні », - пояснила експерт.

Крім того, Бабич впевнена, що списувати Коломойського з рахунків не варто, так як він не може відійти повністю від справ і не впливати на політику, адже буде втрачати свої капітали.

«У нас, на жаль, олігархи не займаються конкурентним бізнесом. Їм необхідно зберігати вплив на політику, інакше у них не буде доступу до збільшення капіталів ».

Що стосується можливості боротьби команди Коломойського з олігархами, то Бабич вважає це ймовірним, але ніяких альтруїстичних причин цьому немає.

«Коломойський - великий гравець. Він, нагадаємо, заговорив про реприватизацію. У нього є кеш, валюта. Засоби виведені за кордон завдяки Степану Кубіву, який очолював тоді Нацбанк. Олігархам необхідно легалізувати капітали. І Коломойський в цьому - єдиний, хто прогнозує і грає на випередження », - зазначила вона.

За її словами, тепер Коломойський розуміє, що наступні кого будуть «добивати» - олігархи, які паразитують на державних підприємствах і надра.

«Це викликає почуття несправедливості, яке призведе до безладів. Вирішити все можна оксамитовим, тобто законним способом - тоді все виживуть, всім буде добре. Чи це буде, як в 1917-му році. Тому Коломойський грає на випередження. До того ж, він зробив сенсаційні звинувачення, на що повинна реагувати прокуратура. І якщо копнуть по-справжньому під одного, на поверхню вилізе все. Процес почнеться однозначно. І третя хвиля невдоволення буде спрямована проти олігархів. Це було зрозуміло ще після Революції Гідності», - підсумувала Бабич.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 47



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів


/-0,34897899627686-/ /-pc-/
Top