counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Богдана Бабич
Богдана Бабич

Війни олігархів тільки почалися


Незабаром в Україні може залишитися тільки один олігарх. Таку думку в коментарі «Аналітичної Службі Новин» (АСН) висловила керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

За її словами, війни олігархів тільки почалися, і сьогодні Президент Петро Порошенко використовує тактику «розділяй і володарюй».

«Не даремно він частково скористався тактикою Ігоря Єремєєва. Така тактика буде використовуватися далі - поки у нас не залишиться один олігарх », - заявила вона.

За словами Бабич, відразу було зрозуміло, що в протистоянні Коломойський, Порошенко, програє саме Коломойський, так як у Петра Порошенка, який є теж олігархом, за спиною держапарат, який він залучив, щоб «знайти взаєморозуміння» з Коломойським.

«Судячи з відео відставки, Коломойському було дискомфортно. Або добре СБУ попрацювало, знайшло переконливі аргументи для хорошої переговорної позиції. Знову ж таки, багато справ в суспільстві сприймаються негативно. Розвіяний міф про патріотичне олігарха. Його заяви показали, що йому потрібна була тільки влада, для отримання якої він буде робити все, що популярно в Україні », - пояснила експерт.

Крім того, Бабич впевнена, що списувати Коломойського з рахунків не варто, так як він не може відійти повністю від справ і не впливати на політику, адже буде втрачати свої капітали.

«У нас, на жаль, олігархи не займаються конкурентним бізнесом. Їм необхідно зберігати вплив на політику, інакше у них не буде доступу до збільшення капіталів ».

Що стосується можливості боротьби команди Коломойського з олігархами, то Бабич вважає це ймовірним, але ніяких альтруїстичних причин цьому немає.

«Коломойський - великий гравець. Він, нагадаємо, заговорив про реприватизацію. У нього є кеш, валюта. Засоби виведені за кордон завдяки Степану Кубіву, який очолював тоді Нацбанк. Олігархам необхідно легалізувати капітали. І Коломойський в цьому - єдиний, хто прогнозує і грає на випередження », - зазначила вона.

За її словами, тепер Коломойський розуміє, що наступні кого будуть «добивати» - олігархи, які паразитують на державних підприємствах і надра.

«Це викликає почуття несправедливості, яке призведе до безладів. Вирішити все можна оксамитовим, тобто законним способом - тоді все виживуть, всім буде добре. Чи це буде, як в 1917-му році. Тому Коломойський грає на випередження. До того ж, він зробив сенсаційні звинувачення, на що повинна реагувати прокуратура. І якщо копнуть по-справжньому під одного, на поверхню вилізе все. Процес почнеться однозначно. І третя хвиля невдоволення буде спрямована проти олігархів. Це було зрозуміло ще після Революції Гідності», - підсумувала Бабич.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 47



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів


/-0,14766383171082-/ /-pc-/
Top