counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...

Тема тижня

Закордон нам допоможе? Закордон нам допоможе?
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Навіщо Україні фінансова поліція? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Кому віддадуть митницю? Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Як повернути Донбас за рік Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Кому зіграв на руку Касько? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Терористичні ризики України Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Кому вигідна легалізація зброї? Освіта в умовах російської агресії Нові податки — нова країна Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Заочні суди над «сім’єю» Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Доля Криму: що чекає на півострів? Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Що криється в особливому статусі Донбасу? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чим обернеться для країни війна олігархів? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Олександр Жолудь
11 Квітня
07:28
Політика Олександр Жолудь Партнери хочуть знати, хто буде прем'єр-міністром Обов'язковою умовою для надання допомоги Україні від західних партнерів є їхня впевненість у тому, що в Україні буде подолано політичну кризу. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь. «Я не думаю, що панамський скандал вплине на те, як міжнародні фінансові організації надаватимуть нам кошти. Нагадаю, що МВФ мав виділити транш ще восени минулого року, але не виділив досьогодні. Це зовсім не пов'язано з офшорним скандалом. МВФ дивиться на те, чи виконує Україна взяті на себе зобов'язання. Тим більше що в панамських архівах йшлося про використання позикових або державних грошей. А що справді є проблемою, то це те, що в Україні на сьогодні політична криза. Саме вона не дозволяє визначити, хто конкретно буде відповідальним за повернення коштів, які міжнародні організації можуть надати Україні. Партнери хочуть бачити, хто буде прем'єр-міністром і чи зможе він дійсно створити такі умови, аби кредити повернулися», - розповів економіст. Жолудь також зазначив, що країні, в першу чергу, треба розраховувати на власні сили.
Ілля Несходовський
09 Квітня
16:56
Економіка Ілля Несходовський Загрозою для припинення допомоги є відсутність дієвих способів боротьби з корупцією Міжнародні партнери можуть припинити фінансування України через низку факторів, серед яких неефективна боротьба з корупцією, відсутність прогресу в реформах, неналежна система управління державною власністю. Офшорний же скандал не стане поштовхом до скорочення допомоги. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт Ілля Несходовський. «За кордоном дивляться на питання офшорів не так, як у нас. Вивчаючи документи, можна сказати, що, з точки зору міжнародного права, порушень у цій ситуації в контексті ухилення від податків або приховування своєї власності або капіталів, отриманих злочинним шляхом, - немає. Тому західні партнери не будуть приймати рішення про припинення фінансування», - розповів економіст. Несходовський переконаний, що набагато більшою загрозою для припинення фінансування є зовсім інші чинники. Серед них - відсутність дієвих засобів, спрямованих на боротьбу з корупцією в Україні. «Це питання дійсно більше турбує наших західних партнерів, ніж офшорний скандал. Вони задаються питанням, чому у нас суддів, прокурорів, інших чиновників, яких затримують на хабарах, відпускають і не карають. Хвилює питання проведення реформ, їхніх темпів, залишається досить неефективна система управління державною власністю, відсутні належні механізми захисту приватної власності. Такі основні претензії до України. Я думаю, що допомога продовжуватиме надходити, але якщо наша влада не робитиме кроків для виправлення ситуації, то, звичайно, швидше за все, допомога буде скорочуватися і це призведе до повної зупинки фінансування української економіки», - підсумував фахівець.
Олександр Охріменко
09 Квітня
15:49
Політика Олександр Охріменко США фактично махнули на нас рукою Україна повинна розраховувати на власні сили, а не на підтримку міжнародних партнерів США або Японії. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. «Треба розраховувати на власні сили, тим більше що реально нам Японія ще колись дуже давно гроші на будівництво біля Києва колектора обіцяла і в підсумку нічого так і не дала. Не треба орієнтуватися на чужих, бо вони не зобов'язані нас фінансувати. Можливо, якусь невелику суму вони нам дадуть. Але треба орієнтуватися виключно на власні внутрішні ресурси, на гроші українців, українського бізнесу. І менше сподіватися на диво», - розповів економіст. Охріменко переконаний, що остання поїздка Порошенка в Штати повністю не вдалася, що також свідчить про те, що треба потроху забувати про фінансову підтримку з боку США. «Сполучені Штати фактично махнули на нас рукою. Їхні заяви такі ж, як і рік тому. Це говорить про повний провал. За великим рахунком, в Америці вистачає своїх проблем. Україна - не найбільший головний біль США. Звичайно, вони ведуть переговори, посміхаються, але нам варто розраховувати тільки на себе», - упевнений експерт.
Павло Рудяков
08 Квітня
18:58
Політика Павло Рудяков На думку міжнародних партнерів, ми не виконуємо своїх зобов'язань Фінансова допомога від міжнародних партнерів не припиниться, але можуть виникнути певні проблеми. Складнощі будуть через те, що допомога надається під реформи, а от уявлення про реформи різні. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Інформаційно-аналітичного центру «Перспектива» Павло Рудяков. «Допомога не припиниться, але останнім часом проблема полягає в тому, що виділення чергових траншів пов'язане із певними умовами, які ми повинні виконати. На думку партнерів, ми недостатньою мірою виконуємо свої зобов'язання. Це викликає необхідність узгоджувати і повторювати попередні домовленості. А саме - з тими ж японцями. Є певні умови, які вони вважають, що ми не виконали так, як слід. І це проблема. Але думаю, що допомога триватиме з різних організацій, установ, у тому числі з японських та американських джерел», - розповів політолог. Він акцентує увагу на тому, що гроші виділятимуться під реформи. Однак є нюанс, що міжнародні партнери під реформами розуміють одні кроки, а українська сторона - інші. «У такому випадку з'являються підстави для нових вимог. Гарним прикладом є історія з МВФ. Офшорний скандал за участю Президента взято до уваги, але США і Японія не будуть одразу навішувати ярлик на Порошенка. Однак, на превеликий жаль, скандал розвиватиметься, це лише верхівка. Це як в історії з Кучмою - почали з одного, потім потягнулося. Але варто пам'ятати, що гроші виділяються Україні, а не Президенту», - резюмував Рудяков.

/-0,50191879272461-/ /-pc-/
Top