counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Тема тижня

Заочні суди над «сім’єю» Заочні суди над «сім’єю»
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Навіщо Україні фінансова поліція? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Кому віддадуть митницю? Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Закордон нам допоможе? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Як повернути Донбас за рік Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Кому зіграв на руку Касько? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Терористичні ризики України Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Кому вигідна легалізація зброї? Освіта в умовах російської агресії Нові податки — нова країна Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Доля Криму: що чекає на півострів? Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Що криється в особливому статусі Донбасу? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чим обернеться для країни війна олігархів? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Богдана Бабич
02 Серпня
12:18
Політика Богдана Бабич Заочні суди свідчать про нездатність системи правосуддя розслідувати злочини колишнього президента Останнє рішення суду про накладення арешту на суму в 110 млн гривень у сина Януковича — це крапля в морі, порівняно з тими капіталами, які були вивезені «сім'єю» закордон. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.«Це рішення мало б бути ухвалене набагато раніше», — сказала Бабич.При цьому вона зазначила, що видалення сторінки Януковича з розшуку в Інтерполі та заочні суди говорять найпевніше про нездатність і небажання нашої системи правосуддя по справжньому розслідувати злочини колишнього президента і його оточення.«Красномовний приклад — це «Межигір'я», яке й досі має незрозумілий статус», — зазначила Бабич.
Вадим Карасьов
01 Серпня
14:04
Політика Вадим Карасьов Заочні суди можна розглядати тільки в інформаційно-пропагандистських цілях Оточення екс-президента Віктора Януковича і його самого навряд чи вдасться «дістати» за допомогою заочних судів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. «Неможливо дістати оточення Януковича. Єдина форма, в якій можливий заочний суд - це в режимі відеоконференції. Тому що судовий процес передбачає участь обвинуваченого і адвокатів. Без присутності їх у тій чи іншій формі до рішення суду завжди будуть претензії, сумніви. А отже, й саме це судове засідання не досягне мети. По-перше, Янукович не прагне до Києва, щоб бути присутнім на судовому процесі, а по-друге - наша Генпрокуратура не сприймає відео- або телекомунікаційну участь», - розповів Карасьов. Експерт зазначив, що в такому випадку вся ця ситуація поки виглядає швидше як намір, а не як реальний сценарій повноцінного судового процесу над Януковичем і його подільниками. «Отже, говорити про перспективи такого судового процесу можна тільки в інформаційно-пропагандистських, піарних цілях, а не з точки зору реального процесуального судочинства», - підкреслив політолог.
Василь Вовк
01 Серпня
11:24
Політика Василь Вовк Зараз заочне засудження Януковича виключено Засудити заочно колишнього президента України Віктора Януковича і його оточення, в принципі, можна, але тільки за певних умов. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив екс-начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк. «Законодавство про заочне провадження приймалося похапцем і має багато недоліків. Але таке засудження можливо, процедура, в принципі, виписана, але, з іншого боку, є там таке положення, що людина повинна бути в міжнародному або в міждержавному розшуку. У міжнародному розшуку Януковича тимчасово зняли (до з'ясування додаткових обставин) після звернення його англійських адвокатів в Інтерпол про те, що його оголошення в розшук носить політичний характер. Зараз він не в розшуку, значить, виключено його заочне засудження», - розповів Вовк. За словами експерта, «сім'ю» Януковича «дістати» можна, якщо будуть надані докази, що вони перебувають у міжнародному розшуку і ховаються від слідства з метою ухилення від кримінальної відповідальності. «Тоді це можливо. Процедура виписана, це гіпотетично можливо. Але щодо кожної особи треба окремо все розглядати. Підходити з чіткої точки зору закону і відходити від політичних заяв, від піару. Це може мати далекосяжні наслідки, якщо буде порушена хоч одна позиція закону», - розповів Вовк.

/-0,61511397361755-/ /-pc-/
Top