counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Тема тижня

Кому віддадуть митницю? Кому віддадуть митницю?
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Навіщо Україні фінансова поліція? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Закордон нам допоможе? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Як повернути Донбас за рік Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Кому зіграв на руку Касько? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Терористичні ризики України Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Кому вигідна легалізація зброї? Освіта в умовах російської агресії Нові податки — нова країна Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Заочні суди над «сім’єю» Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Доля Криму: що чекає на півострів? Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Що криється в особливому статусі Донбасу? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чим обернеться для країни війна олігархів? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Богдана Бабич
30 Квітня
17:20
Економіка Богдана Бабич Якщо реформи на митниці не здійснюватимуться – це посилить недовіру до влади Питання, чи вдасться прем’єр-міністру Володимиру Гройсману здійснити реформу митниці за три місяці, – суперечливе. Замало часу. Але головне, аби він продовжував цей напрям, адже кредит довіри від суспільства до влади зараз дуже низький. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич. «Знаю точно, що у Гройсмана серйозні наміри, він прийшов, щоб серйозно зробити реформи, він не зв’язаний зобов’язаннями з фінансово-промисловою групою. Не знаю, чи вдасться йому повністю провести реформу митниці за три місяці, але він зможе почати. Думаю, буде доволі серйозний супротив при цьому реформуванні. Тим не менше треба шукати способи наповнення бюджету. Митниця – один із таких способів. Тому напрям правильний, наскільки вдасться йому це зробити – побачимо через певний час. Питання навіть не в тому, з чого починати, а як системно продовжувати. Будь-які починання він мусить достатньо серйозно опрацьовувати і робити це відкрито. Адже будь-який неправильний крок посилить недовіру», - розповіла експерт. На думку Бабич, Гройсману буде важко, адже він взявся за непопулярні реформи. Зокрема, його ініціатива про підвищення тарифів на газ – дуже радикальна. «Він прийматиме багато непопулярних рішень, які мають бути. Вони не подобатимуться ні народу, ні олігархам.  Але можна це порівняти з хірургічним втручанням. Можна довго лікувати хворобу, але, напевно, зараз важливий етап такого хірургічного втручання», - підсумувала експерт.      
Ілля Несходовський
30 Квітня
14:13
Економіка Ілля Несходовський Реформу митниці саботуватимуть корумповані кадри Успішна реформа митниці можлива тільки у разі, якщо буде новий склад співробітників. Адже старі корумповані працівники саботують процес реформування. Крім того, реформи треба впроваджувати на всіх митницях одночасно, щоб не залишати шпарини для контрабандистів, аби вони не могли розмитнювати товар на нереформованих митницях. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт Ілля Несходовський. «Чесно кажучи, враховуючи, що в структурі працюють люди, які саботують цей процес, нереально реформувати митницю за три місяці. Для цього потрібна повна зміна кадрів. Наприклад, коли Марушевську призначили на Одеську митницю, то саботаж, який здійснюється як зверху, так і знизу, призвів до того, що навіть за бажання і відповідних повноважень (хоча і певною мірою обмежених) реформувати цей орган відповідно до європейських стандартів зараз неможливо. Позитивні результати роботи є, це стосується і часу на обслуговування відповідного митного оформлення  товарів, і прийнятих рішень щодо першого методу оформлення розмитнення товарів, які надходять із Європи», - розповів експерт. Несходовський зазначає, що позитивні зрушення на тій митниці є, але всі корупційні потоки просто переоформили на інші митниці. Отже треба реформувати усі митниці одночасно, аби зменшити можливості до корупції. «Товар, який заходить через Одесу, може бути розмитнений абсолютно будь-де в Україні. Тому це відбувається на інших митницях, де такої реформи не відбулось. Зараз неможливо провести реформу лише однієї митниці. Треба реформувати всі митні органи одночасно і закрити всі контрабандні потоки, а не так, як зараз, залишаючи дірки в державному кордоні, через які фактично і надходить контрабанда. Треба провести тотальну люстрацію всіх працівників митних органів, але, враховуючи, що у керівництві у нас залишається Насіров і на місцях продовжують працювати корумповані митники, це просто мрія», - резюмував економіст.  
Віктор Суслов
30 Квітня
10:00
Економіка Віктор Суслов Реформа повинна починатися з кадрового оновлення Реформування митниці має починатися з кадрового оновлення. Якщо його не буде, то і реформи жодної не буде. Корумпованих працівників потрібно замінити на компетентних людей і тоді реформу митниці можна провести навіть швидше, ніж за три місяці. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт, екс-міністр економіки Віктор Суслов. «Звичайно, реформувати митницю за три місяці реально, хоча її і не змогли реформувати за попередні два роки. Тут питання, хто буде цим займатися. Побічно заяву Гройсмана можна трактувати як негативну оцінку роботи Насірова, який очолює фіскальну службу, йому ж підпорядкована і митниця. За минулий період часу реформ провести не вдалося, як і раніше великі зловживання, корупція, контрабанда тощо. Можна реформувати і за три місяці, а можна навіть і швидше. Це залежить від того, чи збирається прем'єр-міністр проводити кадрові зміни на митниці, хто очолить регіональні митниці. Просто-напросто потрібно призначити туди компетентних і некорумпованих людей. І ось до цього повинна звестися вся реформа насправді», - розповів економіст. «Але коли у нас до цього доходить - до зміни людей, то реформи і закінчуються. Залишаються одні слова. Реформувати митницю зовсім нескладно, і, чесно кажучи, я очікував, що якісь основні кадрові призначення могли б уже відбутися. Але раз жодних призначень немає, значить, немає і реформ», - підсумував експерт.
Володимир Цибулько
28 Квітня
11:21
Економіка Володимир Цибулько Імпульсом для реформи повинна стати уніфікація митних тарифів Для успішної реалізації реформи митниці в короткі терміни слід провести уніфікацію митних тарифів. Крім того, потрібно ввести електронне урядування в цій галузі. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт Аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько. «Цілком реально за три місяці провести реформу митниці. По-перше, імпульсом для неї може бути уніфікація митних тарифів. Тоді не буде щілин в митних відомствах, коли в разі неможливості пройти одну митницю просто перебазовуються на іншу і знаходять там більш вигідні умови. По-друге, необхідно ввести дзеркальне відображення митних документів відправників товарів. Також має бути максимально електронне урядування в цій галузі. Зробити це цілком реально», - розповів економіст. За словами експерта, саме це дозволить відійти від людського фактора, електронне управління мінімізує особисту роль чиновника, замість нього просто працюють певні процедури. «Одним із завдань уряду буде також введення автоматичного повернення ПДВ», - зазначив Цибулько.

/-0,54979705810547-/ /-pc-/
Top