counter
Стрічка новин
Вибрати все
2 Травня
1 Травня
30 Квітня
Всі новини...

Тема тижня

Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал?
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Навіщо Україні фінансова поліція? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Кому віддадуть митницю? Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Закордон нам допоможе? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Як повернути Донбас за рік Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Кому зіграв на руку Касько? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Терористичні ризики України Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Кому вигідна легалізація зброї? Освіта в умовах російської агресії Нові податки — нова країна Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Заочні суди над «сім’єю» Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Доля Криму: що чекає на півострів? Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Що криється в особливому статусі Донбасу? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чим обернеться для країни війна олігархів? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Юрій Палійчук
14 Червня
10:00
Політика Юрій Палійчук Яценюк абсолютно ні на що не впливає Жодного переформатування уряду не буде, а в Прем'єра є імунітет до жовтня. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог Юрій Палійчук. «Поведінка Арсенія Яценюка на останньому засіданні Кабміну говорить про те, що у нього є імунітет, принаймні, до осені. І його поїздка в США — зайве того підтвердження. Як мінімум до вересня — жовтня Яценюк залишиться на своїй посаді, всі міністри залишаться на своїх посадах, коаліція залишиться такою, як є», — розповів Палійчук.За словами політолога, у такого розвитку подій є одне пояснення. «Петру Порошенку на осінь потрібно 300 голосів у Верховній Раді під новий проект Конституції. Він чудово розуміє, що як така коаліція в Раді не існує, але йому важливо хоча б формальна її наявність для того, щоб протягнути через Раду зміни до Конституції, яких від нього вимагають лідери Франції, Німеччини, США та РФ. Цим і обумовлений такий розклад сил і, на жаль чи на щастя, Арсеній Яценюк абсолютно ні на що не впливає. Його подальше перебування на посаді не залежить від того, буде він добре чи погано працювати. Рішення ухвалюватимуть за межами України сильніші геополітичні гравці», — зазначив Палійчук.Політолог розповів, що Арсеній Яценюк міг створити економічне диво за той час, який у нього були, але ці можливості втрачено. За словами експерта, нині успіх цієї влади і цього уряду залежить від наявності або браку міжнародної фінансової допомоги. А це вже питання, які не вирішують ні Яценюк, ні Порошенко. «Гра набагато серйозніша. Майбутнє цього уряду залежить від того, чи дадуть нам гроші міжнародні кредитори чи ні. Бо якщо не дадуть, то долар буде по сорок (гривень, — ред.), Тоді вже неважливо — іноземець ти чи ні», — розповів Палійчук.
Василь Горбаль
13 Червня
10:00
Політика Василь Горбаль Політики дедалі займатимуть опозиційні ніші Переформатування Кабміну залежатиме від швидкості реформ і від загальної економічної ситуації в країні. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політик, банкір-фінансист Василь Горбаль. Експерт наголосив, що перезавантаження уряду не в останню чергу залежатиме і від ситуації в парламенті. «Ми бачимо, складається враження, що коаліції вже не існує. Але, напевно, питання більш комплексне і вимагає більш глибоких консультацій. З урахуванням проведення місцевих виборів, напевно, риторика буде гострішою. Так сталося, що нині в коаліції  ті політики, які були успішними в опозиції, а при владі  особливих успіхів не досягали. У політиків, які при владі чи в опозиції — зовсім різний досвід», — розповів Горбаль. Експерт зазначив, що багато політиків найпевніше займатимуть опозиційні ніші, що ближче будуть місцеві вибори. «Традиційно, літо мертвий сезон для української політики. Хоча у нас не час для відпочинку і канікул. Уряд повинен працювати попри все. Навіть сьогоднішнє НП (пожежа на нафтобазі під Києвом, — авт.) викликає багато думок і говорить про неготовність всіх структур. Залишається багато питань і до уряду зокрема», — зазначив Горбаль.
Віктор Небоженко
12 Червня
14:00
Політика Віктор Небоженко Президент вчинив трохи нетактовно стосовно Прем'єр-міністра Те, що Президент Петро Порошенко пообіцяв переформатування уряду і поставив Кабміну ультиматум «виправитися» в своїй роботі до осені — це ознаки початку одвічної боротьби Президента і Прем'єра. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко. «Це велика політична провокація Президента Порошенка. Він не вправі ставити ультиматуми Кабміну, тому що Кабмін тримається на коаліційній більшості. Порошенко переграє Кабмін — він поводиться як людина, що сидить на двох стільцях одночасно: як Президент і як Прем'єр-міністр. Це, звичайно, удар по Яценюку. Так не можна робити, вони повинні взаємодіяти», — розповів Небоженко. Політолог наголосив, що в разі пред'явлення таких ультиматумів, здивуються безпосередньо міністри, які не мають жодного стосунку до корупційних справ, як, наприклад, міністр фінансів Наталія Яресько. «Президент вчинив трохи нетактовно стосовно Прем'єр-міністра. Якщо він когось особисто призначав на посади, то він має право особисто до них звертатися. Він має право висувати вимоги лише міністрам оборони і МЗС. А іншим — ні. Це можуть робити лише певні галузеві комітети Верховної Ради, сама Рада, Прем'єр-міністр. Так влаштована парламентсько-президентська республіка», — наголосив експерт. За словами Небоженка, обіцянки від Порошенка переформатувати Кабмін восени — початок одвічної боротьби між Президентом і Прем'єром. «Що повинні робити міністри, до кого їм тепер бігати на доповідь — до Прем'єра чи до Президента? Тепер міністри не знають, на кого орієнтуватися. Порошенко повинен або керувати адміністрацією, або Кабміном. Не можна управляти керувати обома», — зазначив політолог.
Денис Кирюхін
12 Червня
09:05
Політика Денис Кирюхін Питання про переформатування Кабміну відкладено до осені через переговори щодо зовнішнього боргу Кабінету Міністрів потрібно розпочати проводити ефективні реформи, щоб уникнути кадрових перестановок, які можливі вже восени поточного року. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політичний експерт Денис Кирюхін. З його слів, Президент Петро Порошенко відклав питання про переформатування уряду до осені 2015 року, тому що нині відбуваються переговори з реструктуризації зовнішнього боргу України. «В таких умовах було б не вдало проводити перестановки в Кабміні. Це поставило б під загрозу весь переговорний процес, і, можливо, довелося б починати все заново, що негативно позначилося б на й так не простій економічної ситуації», — сказав він. До того ж він зазначив, що таким чином до осені в уряду з'явився шанс змінити ситуацію. За його словами, Кабміну потрібно мінімум презентувати ефективний пакет реформ, який буде схвалено українським суспільством та європейськими партнерами. «Питання про відставку окремих членів уряду буде поставлено залежно від того, якою буде соціально-економічна ситуація, чи вдасться домогтися реструктуризації боргу, а також чи будуть розпочаті реформи», — додав він. Водночас, експерт уважає, що нині говорити про якісь конкретні кадрові зміни в уряді ще зарано, а про відставку Прем'єр-міністра взагалі не йдеться.

/-0,55147910118103-/ /-pc-/
Top