counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Тема тижня

Кому зіграв на руку Касько? Кому зіграв на руку Касько?
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Навіщо Україні фінансова поліція? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Кому віддадуть митницю? Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Закордон нам допоможе? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Як повернути Донбас за рік Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Терористичні ризики України Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Кому вигідна легалізація зброї? Освіта в умовах російської агресії Нові податки — нова країна Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Заочні суди над «сім’єю» Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Доля Криму: що чекає на півострів? Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Що криється в особливому статусі Донбасу? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чим обернеться для країни війна олігархів? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Олег Осуховський
20 Лютого
10:00
Політика Олег Осуховський Жест Віталія Каська був не марним В Україні одразу починають заводити кримінальні провадження і робити фейковий провокації, коли хтось бореться з корупцією. Заступник генпрокурора Віталій Касько не виняток, коли він почав руйнувати корупційну систему в прокуратурі зсередини, то у відповідь на свою діяльність отримав відповідну реакцію - тиск на нього. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання та протидії корупції Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції народний депутат Олег Осуховський. «Це державний конфлікт, такі заступники прокурора, як Касько і Сакварелідзе, реально зсередини намагалися змінити прокуратуру, знищити корупційні схеми. Й одразу почалася атака на них. У нашій країні чомусь так завжди: коли ти борешся з корупцією, коли ти говориш правду, одразу починають заводити кримінальні справи, робити фейкові провокації на цих людей. Така ж ситуація вийшла і з Каськом. І хоча в прокуратурі пройшла переатестація, нічого не змінилося. Дуже важко самому боротися з системою, має бути політична воля вищого керівництва держави, перш за все, щоб побороти корупцію в кожному органі», - розповів нардеп. За його словами, зараз є великі надії на те, що запрацює Антикорупційне бюро, антикорупційна прокуратура й інші антикорупційні органи. «Вони повинні не давати впливати Генеральному прокурору або Президенту на свою діяльність. Адже ці органи мають бути незалежними. Вони мають бути залежними тільки від українського народу і звітувати йому реальними вчинками і справами. Треба корупціонерів ув'язнювати і всі вкрадені гроші реально повертати в український бюджет. Ці органи ще не працюють повноцінно, бо немає судової реформи. Та судова реформа, яку зараз проводить влада, - це фейковий реформа. Влада просто хоче взяти під контроль гілку судової влади. Якщо влада не буде здатна забезпечити нормальну роботу антикорупційних органів, то потрібно буде перезавантажувати український парламент», - зазначив народний обранець. Осуховський вважає, що в ситуації з Шокіним парламент повинен проголосувати за його відставку, «жест Віталія Каська був не марним».
Георгій Логвинський
18 Лютого
16:10
Політика Георгій Логвинський Багато юристів не почуваються комфортно в держорганах, і навряд чи Касько чимось відрізняється Заступник Генерального прокурора Віталій Касько подав у відставку, можливо, через те, що некомфортно почувався в державному відомстві. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат від «Народного фронту» Георгій Логвинський. «Касько - дуже професійний юрист. Я його знав ще до того часу, як він пішов працювати в Генпрокуратуру. Він спеціалізувався на міжнародному праві, на питаннях, пов'язаних із Радою Європи, Європейським судом з прав людини. Я не знаю, чи знайшов він себе в прокуратурі. Багато бізнесменів і юристів не почуваються комфортно в державних органах. І навряд чи пан Касько чимось відрізнявся», - розповів депутат. Логвинський зазначив, що у нас у країні часто відносять держслужбовців до умовних категорій (дивлячись чиї інтереси вони представляють). «У нас бувають такі поділи: це американці, це активісти, це люди Президента, чого тільки не почуєш. Але не думаю, що варто ставити ярлики, час покаже. Це право кожної людини - написати заяву, і пан Касько був досить публічною людиною. Він виступав на ток-шоу, говорив про проблеми, які його не влаштовують. Можна було оцінити діяльність його особисто в тому числі. Мені здається, зараз це просто вибір людини. А в подальшому час покаже, що буде відбуватися», - розповів нардеп.
Віталій Бала
18 Лютого
11:10
Політика Віталій Бала У ГПУ головне не прізвища, а усвідомлення необхідності змін У Генпрокуратурі головне не прізвища і люди на посадах, а усвідомлення необхідності щось змінювати. Крім того, для реформування потрібна ще й політична воля. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор агентства моделювання ситуацій, політолог Віталій Бала. «Не буду гадати, піде чи не піде Шокін у відставку і хто потім на його місце прийде. Питання зовсім в іншому: чи є бажання щось міняти? Заява, яка була зроблена Президентом, як мінімум демонструє, що публічно Порошенко готовий до того, щоб відбулися реальні зміни на вищому рівні різних органів влади. Тобто, швидше за все, всі сигнали, які нам давали наші західні партнери, вже почуто», - розповів політолог.На його думку, не важливі прізвища Шокін, Касько та інші. Головне, щоб система почала змінюватися. «Якщо ця система почне змінюватися, то, на мою думку, не так важливо, якими будуть ті прізвища, які прийдуть на зміну Шокіну. Важливо, щоб була політична воля і бажання проводити реальне реформування», - зазначив Бала.
Володимир Фесенко
17 Лютого
17:53
Політика Володимир Фесенко Якщо Шокін не піде, це обернеться проблемами для Президента Генпрокурор Віктор Шокін, швидше за все, залишить свою посаду, інакше це обернеться проблемами для Президента. Однак його заступник Віталій Касько до прокуратури, мабуть, не повернеться навіть у разі його відставки. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, глава центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. «Думаю, що якщо сказали, що Шокін має піти, то краще, аби пішов. Якщо він не піде, це викличе дуже негативні наслідки для Президента», - розповів політолог. Експерт зазначив, що відставка Каська була лише питанням часу. «Із Каськом усе зрозуміло, я ще дивуюся, чому він пішов тільки зараз. Його фактично було позбавлено повноважень, реального впливу на прокуратуру, він був в ізоляції, його навіть за кордон не пускали. Тому це було лише питання часу. Але він мав звільнитися ще півроку тому, коли у нього виникла серйозна конфліктна ситуація протистояння з Шокіним. Каську тоді просто урізали всі повноваження, він півроку працював як заступник генпрокурора без портфеля. Якщо Сакварелідзе вирішив свій конфлікт із Шокіним мирним співіснуванням, то відставка Каська є цілком закономірною і навряд чи він повернеться, якщо навіть Шокін піде», - упевнений Фесенко.

/-0,59710502624512-/ /-pc-/
Top