counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Тема тижня

Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Що потягнуть за собою санкції проти Росії?
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Навіщо Україні фінансова поліція? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Кому віддадуть митницю? Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Закордон нам допоможе? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Як повернути Донбас за рік Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Кому зіграв на руку Касько? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Терористичні ризики України Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Кому вигідна легалізація зброї? Освіта в умовах російської агресії Нові податки — нова країна Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Заочні суди над «сім’єю» Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Доля Криму: що чекає на півострів? Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Що криється в особливому статусі Донбасу? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чим обернеться для країни війна олігархів? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Віктор Лисицький
28 Вересня
09:02
Економіка Віктор Лисицький Росія, сама того не бажаючи, силоміць розвернула нас на захід Росія, сама того не розуміючи, нас силоміць розвернула в бік Заходу. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економіст Віктор Лисицький. «Якщо бути максимально об'єктивним і послідовним, то потрібно визнати: Російська Федерація завжди планувала поглинути Україну. Вона приспала пильність нашої військово-політичної верхівки, мовляв, Росія нам не ворог, без розуміння, що можуть бути всілякі розвороти», - акцентував він. Лисицький також зазначив, що варто чекати на оприлюднення інформації США про реальні плани РФ за багато років. «Матеріали з часом видаватимуться в ефір. З того, що вже дають, видно, що Путін у 1999 році розгорнув підготовку з відновлення кордонів і впливу СРСР. Україна мала впасти другою, слідом за Грузією. Один з військових друзів, який служив у РФ, також розповідав, що коли в 90-х сказав, що хоче жити в Україні, його товариші по службі порадили не їхати, мовляв, ми тоді з тобою воюватимемо», - розповів він. Також експерт додав, що РФ вичавила Україну зі спільного ВПК, починаючи з середини 1990-х років. «Розривали технологічні ланцюжки. Забирали вигідне і перспективне виробництво. Не хотіли «грузити» наші заводи. Будували танкери у корейців і японців. І таких прикладів багато. Ми маємо справу з підступним ворогом. І коли триває війна, питання економічної вигоди відступає на другий план. Перша справа - здобути перемогу мінімальними втратами. Але якщо говорити строго щодо грошей, оцінюючи експортоване Україною до РФ продовольство, то скоротився зовнішній ринок. Але у світі голодних десятки мільйонів! Треба шукати нові ринки збуту», - додав Лисицький. Крім того, економіст акцентував, що не розуміє нарікань вітчизняних експертів та політиків про втрати від санкцій. «Росія вдарила нам у спину, а хтось каже, нумо миритися, замість того, щоб дати здачі або принаймні адекватно реагувати?!! Я цих людей не розумію», - обурюється він. «Але Росія, сама того не бажаючи, силоміць розгорнула нас на захід. А багато хто ніяк не може зрозуміти, що цей розворот остаточний. І що він для нас означає розвиток, зростання, ринки, конкурентність, права, свободи. Все те, чого немає на схід від Донецька», - підсумував економіст.
Андрій Гордійчук
27 Вересня
10:54
Економіка Андрій Гордійчук Експорт до РФ став занадто ризикованим Експорт до РФ став занадто ризикованим ще до введення санкцій. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив член «Першого національного аграрного кооперативу» Андрій Гордійчук.«Введення Україною торгового ембарго проти РФ мінімально вплине на розвиток національного агросектору, особливо на кооперативний рух. Фактично, це ембарго введено значно раніше. Експорт до РФ став занадто ризикованим внаслідок численних сирних, м'ясних, цукрових тощо воєн, оголошених цією непередбачуваною країною», — пояснив він.На сьогодні, за словами Гордійчука, частка експорту нашої аграрної продукції до РФ ледве сягає 2%. Показовою є економічна статистика по сиру, що раніше був однією з найбільших товарних груп нашого експорту до РФ. За сім місяців цього року сиру реалвзовано на одну тисячу доларів США, проти 80 млн доларів минулого року. Він також наголосив, що обсяги українського експорту на ринок СНД поступаються масштабам експорту на африканські ринки. Тільки до Єгипту Україна відвантажує аграрної продукції на 1,5 мільярда доларів США. Загалом країнам Африки — на 2,6 мільярда. Ринок ЄС поки що ми відкрили на 5 млрд доларів, Азії — на 6,6.За словами експерта, якщо розглянути питання ембарго щодо кооперативів, то їх воно повинно зачепити мінімально, оскільки вони орієнтовані загалом на внутрішній ринок. Водночас ембарго може стати стимулом для розвитку. Наприклад, виробники органічних продуктів харчування можуть почати експорт на полиці європейських, азійських чи близькосхідних супермаркетів.«Такий шлях свого часу пройшли перші українські кооперативи початку 20 століття, які за два-три роки постачали продовольство до Відня та інших європейських столиць», — резюмував він.
Ганна Гопко
25 Вересня
15:52
Економіка Ганна Гопко Введені обмеження допоможуть Україні стати енергетично і економічно незалежною Санкції проти РФ стимулюють Україну стати енергетично та економічно незалежною. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, народний депутат Ганна Гопко. «Так, Україна теж втрачає від санкцій. У Воєнній доктрині чітко сказано, що Україна розглядає РФ на даному етапі не як економічного партнера, а все-таки як країну-агресора, яка воює з нами. І всі умови, що склалися нині, ми зобов'язані використовувати для того, щоб здобути енергетичну незалежність», - акцентувала Гопко. За її словами, Україна має сьогодні освоювати нові ринки, створити експортну стратегію. Багато що в цьому питанні залежить від уряду, Міністерства економіки. «Українські товари повинні з'являтися на світових ринках. І не лише в ЄС. Адже тільки західна Африка - це 300 мільйонів споживачів. Знову ж таки є Арабський світ, Китай, Японія», - додала нардеп. «Потрібно відкривати торгові представництва в різних країнах. При тому формати можуть бути різними: як на базі дипломатичних представництв, так і незалежні організації. Потрібно їздити і домовлятися», - впевнена Гопко. Голова профільного комітету також зазначила як позитив призначення послів України в низці країн. І нагадала, що, зокрема, з Канадою готується договір про вільну торгівлю.
Дмитро Луценко
25 Вересня
15:40
Економіка Дмитро Луценко Україна ввела санкції через обіцяне Росією ембарго з 2016 року Різко зупиняти торгівлю з Росією не можна, санкції мають діяти поступово. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив експерт з юридичних питань проекту «Додаткові заходи щодо виконання Програми підтримки галузевої політики «Сприяння взаємній торгівлі шляхом усунення технічних бар'єрів у торгівлі між Україною та ЄС» Дмитро Луценко. «Росія запроваджувала такі санкції ще з 2013 року, це була суцільна торгова війна. Чому Україна не відповідала? Напевно, сподівалася, що зможе щось владнати. Фактично санкції РФ запроваджувалися не проти всієї країни, а проти конкретних компаній або конкретної продукції. Зараз ситуація трохи змінюється, тому що Україна запроваджує санкції загалом проти РФ, правда поки що це теж тільки відбувається за переліками проти копаній та окремих осіб, але фактично це відбуваються вже загальні санкції проти РФ», - розповів експерт. Луценко вважає, що це пов'язано з тим, що РФ погрожує з 1 січня 2016 року фактично ввести ембарго на українські товари в цілому. «Тому Україна почала діяти на випередження. З іншого боку, РФ - агресор і вводити санкції треба було набагато раніше. Але комусь це було невигідно. Зараз треба враховувати, що обсяги торгівлі з Росією досить великі і, якщо різко їх обмежувати, то при загальному падінні виробництва, яке і так падає на даний момент, це було б не дуже добре з економічної точки зору. Зараз така ситуація, що відбувається переорієнтація і російські ринки вже не такі важливі, тому зараз настав час вводити санкції», - резюмував експерт.

/-0,50578308105469-/ /-pc-/
Top