counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Олександр Дем'янчук
Олександр Дем'янчук

Українську економіку давно час переорієнтувати на західні ринки


Санкції України проти РФ запроваджено саме зараз, бо раніше країна не була готова до тих економічних наслідків, до яких би призвела втрата російських ринків. Зараз же українська економіка готова до переорієнтування. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, завідувач кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія» Олександр Дем'янчук.

«Це абсолютно зрозуміло, чому саме зараз. У першу чергу, українська економіка не була готова до введення санкцій. Угода про асоціацію з ЄС була чимось на кшталт гарної цукерки, але далеко. А зараз угода стає дедалі реальнішою, дедалі більша кількість країн-членів Євросоюзу її ратифікують. Тобто втрата такого ринку, як російський, для України вже не буде болючою. Вийде переорієнтувати значну частину своєї торгівлі та експорту на Європу й інші країни, тим більше що і Китай зацікавився українською продукцією, він готовий купувати зерно і деякі інші товари. І в Пакистан наші танки поїхали з величезним задоволенням. У принципі, Україні потрібен був час, аби підготуватися до втрати російського ринку», - розповів політолог.

Експерт зазначив, що й раніше в Україні відчували санкції з боку Росії, коли РФ закривала кордони для імпорту з України цілої низки товарів.

«Зараз Україна вже підготувалася. Вочевидь, вжито деяких заходів із запобігання серйозному провалу економіки у зв'язку з втратою російського ринку. І зараз Україна спокійно може це зробити. Якось воно, м'яко кажучи, незрозуміло виглядало, коли Євросоюз, США та інші країни вводили санкції проти РФ, а головна потерпіла сторона - Україна жодних санкцій не вводить. Звісно, що до певної міри санкції вдарять і по нас. Але українську економіку давно час переорієнтувати на західні ринки і західний напрям, і в даному разі вимушена переорієнтація для деяких галузей народного господарства і промисловості піде лише на користь», - розповів Дем'янчук.

Політолог наголосив, що на перших порах можуть бути втрати, але, швидше за все, Україна не «потоне» і наслідки не будуть трагічними.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 30



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів


/-0,29783010482788-/ /-pc-/
Top