counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Олександр Гончаров
Олександр Гончаров

Україні необхідно змінювати економічну модель


Для того, щоб санкції проти Росії не впливали на Україну, необхідно було змінювати економічну модель і переорієнтовуватися на європейські ринки. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров.

«Ще з минулого року ми повинні були розуміти, що потрібно змінювати економічну модель. Попередня економічна модель була інтегрована і скооперована з російською, тому дуже багато наших підприємств працювали саме в кооперації. Якісь комплектуючі, якісь складові забезпечували або в нашій країні, або в Росії випуск кінцевого продукту. Ми підписали договір про асоціацію з Євросоюзом, нам треба терміново сформувати національну програму переходу на новий регламент відповідно до європейських стандартів, вводити відповідні інститути і, найголовніше, у Брюсселі мати якусь групу фахівців-юристів, які повинні адаптувати ці дії до нашого законодавства. Тобто створити цілеспрямовану програму переходу на нову економічну модель і нову модель поділу праці», - розповів економіст.

За його словами, введені проти Росії санкції обов'язково позначаться на національній економіці.

«Санкції, звичайно, вдарять і по нас. Наші підприємства були інтегровані в одну систему, від якої потім різко відмовилися. Але тоді у нас має бути інша модель роботи. З якими ринками? Якщо ми йдемо з російського ринку і заходитимемо на європейський, то мають бути відповідні інститути, які страхуватимуть ризики», - зазначив експерт. Сьогодні в Європі дефляція, а у нас величезна двозначна цифра інфляції. Там кредити під 2-3%, а у нас лише облікова ставка Нацбанку 27%. Про що думає Нацбанк? Як він думає над тим, щоб наша продукція була конкурентною на європейському ринку, якщо наш банк кредитує підприємства під 30%, а в Європі 3%», - говорить експерт.

Гончаров упевнений, що потрібна саме національна програма. Все треба розглядати в комплексі: і кредитування, і стимули для малого та середнього бізнесу.

При цьому він зазначив, що необхідно виділити пріоритетні галузі, розвивати інвестиційні програми, вносити зміни в оподаткування, розглядати питання валютного регулювання.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 30



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів


/-0,27703809738159-/ /-pc-/
Top