counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Тема тижня

Терористичні ризики України Терористичні ризики України
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Навіщо Україні фінансова поліція? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Кому віддадуть митницю? Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Закордон нам допоможе? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Як повернути Донбас за рік Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Кому зіграв на руку Касько? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Кому вигідна легалізація зброї? Освіта в умовах російської агресії Нові податки — нова країна Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Заочні суди над «сім’єю» Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Доля Криму: що чекає на півострів? Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Що криється в особливому статусі Донбасу? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чим обернеться для країни війна олігархів? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Олександр Дем'янчук
28 Листопада
12:23
Політика Олександр Дем'янчук Ми сидимо на пороховій бочці Хвиля тероризму, що захлеснула Європу, цілком імовірно підтримується матеріально й ідеологічно з боку Росії. Крім того, РФ хоче завдати шкоди Україні, тому загроза терактів є цілком реальною. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, завідувач кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія» Олександр Дем'янчук. «Загроза тероризму, безумовно, є. На мою думку, хвиля тероризму в Європі істотно інспірована, і, можливо, навіть підтримується матеріально й ідеологічно Росією. Бажання деяких російських керівників ідуть всупереч тому, що потрібно було б Росії, на чому б Росія могла вибратися з економічних проблем. Тому боюся, що в Україні також існує, і до того ж істотна, загроза терористичних актів», - розповів Дем'янчук. Політолог зазначив, що загроза для України йде від Росії, а також деяких світових терористичних організацій. «Ми маємо бути готовими до цього. Наприклад, учора з'явилася низка повідомлень про те, що в Молдові затримали проросійську терористичну групу, яка планувала державний переворот. Тобто ситуація зараз дуже складна. Ми сидимо на пороховій бочці», - підсумував експерт.
Ростислав Томенчук
28 Листопада
11:53
Політика Ростислав Томенчук Залишся Янукович, у нас був би той самий варіант, що і в Сирії Україна могла б повторити долю Сирії, якби президент Віктор Янукович не втік. Утім, у нас поки що і так є своєрідний варіант Сирії через постійну терористичну загрозу. Така ситуація обумовлена ​​тим, що на Донбасі триває війна, яка по суті і є терористичними акціями. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт Українського інституту міжнародної політики Ростислав Томенчук. «Серія терактів у Європі потрібна для того, щоб посіяти хаос усередині ЄС. Євросоюз не готовий зараз повністю вступати у протистояння з Сирією, вводити туди війська. І Росії, і ІДІЛ цікаво розворушити ЄС, як одного з учасників коаліції з США. У Сирії президент Башар Асад, котрий, по суті, переслідував і розстрілював своїх людей, через що там і з'явилася помірна опозиція. Вона сьогодні - це озброєні повстанці, які намагаються військовим методом повернути Сирію в нормальне демократичне русло. Але це не влаштовує Росію, яка говорить про те, що терористи - це і ІДІЛ, і помірна опозиція. РФ переконує США і ЄС об'єднатися в одну коаліцію. Таким чином серія терактів в Європейському союзі спрямована на те, щоб погіршити стабільність ЄС, щоб змусити його активніше брати участь у боротьбі з тероризмом разом з РФ. Олланд уже робить заяви, а от США кажуть: ніякої спільної коаліції з РФ у даному форматі бути не може», - розповів Томенчук. За його словами, така «історія» в Україні неможлива, бо український тероризм лежить зовсім в іншій площині. «У нас постійні вибухи в різних містах, областях. Це теж усе теракти, але, на жаль, в Україні всі звикли до цього. Тому що у нас триває війна, у нас постійно гинуть люди. Російські регулярні війська зайшли в Україну і, прикриваючись місцевим населенням, ведуть воєнні дії проти України, постійно провокуючи Україну на загострення конфлікту», - зазначив політолог. Експерт переконаний, що ми «перебуваємо у стані своєрідної Сирії». Втім, на його думку, у нас трохи інший варіант. «Якби Янукович не втік, а залишався при владі і продовжував би військовим методом протистояти Майдану, то ми б мали той самий варіант, що і в Сирії», - упевнений Томенчук.
Сергій Таран
27 Листопада
12:51
Політика Сергій Таран Україна від російського тероризму втратила більше, ніж США від Аль-Каїди Говорити про загрози для України від проявів тероризму запізно, оскільки країна вже перебуває у стані війни з тероризмом, через який ми вже втратили набагато більше, ніж США від Аль-Каїди. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Центру соціологічних і політологічних досліджень «Соціовимір», директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран. «Ми нині перебуваємо в стані гібридної війни, яка є виявом державного тероризму. Інша держава фінансує терористів, і вони здійснюють теракти й убивають людей. Ми вже перебуваємо в стані війни з тероризмом. Говорити про те, чи загрожує Україні тероризм, немає сенсу, тому що він уже є. Ситуація може далі погіршитись, але вона зараз не така складна, як була рік тому. Якщо пам’ятаєте, були і вибухи залізниць, і загрози вибухів мостів. Хоч нині й менше, але загроза терактів для нас дуже актуальна. Вона не йде від ісламського фундаменталізму і навряд чи йтиме від нього, бо ми не є активним учасником цієї антитерористичної коаліції, яка воює проти ІДІЛ чи Аль-Каїди. Основною загрозою саме для нас є Росія. Інших, більш загрозливих варіантів для України немає», - розповів Таран. Політолог зазначає, що з російського боку ми маємо безпрецедентно високу небезпеку загострення ситуації. Таран переконаний, що ми нині маємо справу з набагато більшою загрозою розвитку тероризму, ніж країни антитерористичної коаліції. «Ми від тероризму Росії вже втратили більше, ніж американці від Аль-Каїди чи французи від ІДІЛ. Просто тероризм, з яким ми стикаємося, відрізняється від тероризму, з яким стикаються країни коаліції. Вони зустрічаються з загрозами від ісламського світу, а  ми - з державним тероризмом, тобто таким, який фінансується сусідньою державою. Він інший за структурою, боротися з ним складніше, тому що терористи, які отримують системну допомогу від якоїсь держави, поводяться більш підло, ніж ті, які не отримують такої допомоги. І тут для України важливо об’єднувати свої зусилля з антитерористичною коаліцією», - розповів Таран.
Віктор Небоженко
27 Листопада
09:16
Політика Віктор Небоженко Росія може помститися терактами за енергоблокаду Криму В Україні існує загроза терактів, але не з боку «ІД», а з боку Росії. РФ не зможе «потягнути» воєнні дії і в Сирії, і на Донбасі, тому може спробувати розхитати ситуацію терактами в Україні. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко. «Звичайно, є загрози. На жаль, Україна почала трохи невпорядковану енергоблокаду Криму. І зараз РФ потрібно чимось відповісти. Швидше за все, в Росії розглядається питання про теракти на півдні та сході України, аби різко погіршити енергопостачання в цих регіонах. У цьому сенсі всі і в Європі, і в США розуміють, що Росія зараз не може наступати і на Сирію, і в Донецьку одночасно, використовуючи збройні сили. А от організація терористичних актів, саботажу - це цілком під силу кремлівським спецслужбам. Тому, звичайно, до Нового року у нас є реальна висока небезпека терактів з метою помститися за енергоблокаду Криму», - розповів політолог. На думку експерта, загроза з боку ІДІЛ Україні не загрожує, навіть незважаючи на те, що Україна потрапила до списку її ворогів. «Ми до цього списку не маємо жодного відношення, і я не думаю, що слід серйозно говорити про список ІДІЛ як про загрозу. Для них загроза ті, хто бомблять щодня. Українці не бомблять гуманітарні колони, які йдуть з Туреччини, Іраку в бік Сирії. Тому насправді вони мститимуться тим, хто їх убиває. Але ми не конфліктуємо ні з ІДІЛ, ні з арабським світом і дуже далекі від цієї теми. Швидше за все, загроза може прийти лише з Росії», - резюмував Небоженко.

/-0,49394488334656-/ /-pc-/
Top