counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Василь Вовк
Василь Вовк

В України є своя ІД - імперська держава зі сходу


Терористичних загроз з боку ісламістських організацій Україні поки що побоюватися не варто. Наша країна має працювати лише на запобігання можливим терактам. Проте їх можна очікувати, якщо на Донбасі не закінчиться протистояння на лінії розмежування. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив екс-начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

«Зараз наочно по всій Європі видно, що тероризм проявляє себе з практичної точки зору. Але Україна причетність має відносну. Іноді наша територія використовується для пересування людей з ісламських республік. Чи то біженці, чи то під виглядом біженців пересуваються майбутні організатори та виконавці терактів. Ми - транзитна територія, когось затримуємо, потім їх видворяють. Але краще, коли ми у разі наявності підозр просто не пускаємо в Україну тих, хто так чи інакше засвітився поряд із терористичними організаціями. Тут цілком виправданими є перестраховки. У нас немає суб'єктивних причин розлютити ісламістські організації, щоб в Україні лунали вибухи як попередження про те, що ми чинимо неправильно по відношенню до них», - розповів експерт.

За словами Василя Вовка, у цьому напрямі профільні підрозділи СБУ традиційно мають сильні позиції і чітко відслідковують як переміщення ісламістських ідей того ж халіфату, так і людей, котрі несуть ці ідеї. Однак експерт наголошує, що небезпеки треба чекати з Донбасу.

«Немає ні об'єктивних, ні суб'єктивних причин для того, щоб ісламістські організації терористичного штибу здійснювали у нас теракти. Не хочеться говорити безтурботно, що немає нічого, геть ніяких реальних загроз з їхнього боку. З іншого боку, сплеск терористичної активності в Європі вплине і на наших терористів, які є на сході України. У нас є своя ІД - імперська держава зі сходу. Ми повинні побоюватися, запобігати терактам, вживати профілактичних заходів, оскільки є збільшення активності бойовиків на лінії зіткнення. Якщо це триватиме і збільшиться тиск на нас обстрілами і диверсійною діяльністю, то можна очікувати, що можуть бути повторення і Харкова, і Одеси, й інших міст. Тож у цьому плані потрібно побоюватися і працювати на випередження», - вважає Вовк.

При цьому він зазначає, що все може змінитися, коли ми станемо частиною Європи. Тоді перед нами постануть ті самі ризики, що й перед нею, в тому числі й ризики ісламістського тероризму.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 38



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
більше матеріалів


/-0,39676213264465-/ /-pc-/
Top