counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Тема тижня

Навіщо Україні фінансова поліція? Навіщо Україні фінансова поліція?
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Кому віддадуть митницю? Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Закордон нам допоможе? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Як повернути Донбас за рік Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Кому зіграв на руку Касько? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Терористичні ризики України Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Кому вигідна легалізація зброї? Освіта в умовах російської агресії Нові податки — нова країна Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Заочні суди над «сім’єю» Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Доля Криму: що чекає на півострів? Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Що криється в особливому статусі Донбасу? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чим обернеться для країни війна олігархів? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Сергій Таран
28 Травня
16:17
Економіка Сергій Таран Стратегією для уряду повинна стати дерегуляція економіки Поки немає конкретної інформації про структуру фінансової поліції, про її функції і керівництво - неможливо оцінити необхідність такого органу. Втім варто зазначити, що податкову міліцію треба однозначно розформовувати, а фінансова поліція повинна мати обмежені функції. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог Сергій Таран. «Нічого не зміниться, якщо просто називати один орган іншою назвою. Ми нічого не знаємо про повноваження, про те, що вони мають на увазі, коли говорять про ліквідацію одного органу задля створення іншого. Не йдеться ні про функції, ні про відповідальність, ні про обрання керівництва, ні про структуру. Це все тільки слова. Тому, поки ми не будемо мати більше інформації, коментувати нічого. Це як поліцейська місія ОБСЄ на Донбасі: одна фраза, а що за нею стоїть - кожен розуміє по-своєму. У будь-якому випадку така фінансова поліція повинна мати обмежені функції. Взагалі зараз стратегією для українського уряду має бути дерегуляція української економіки. Чим менше контролю, тим краще. Зараз відсутність свободи для українського ринку набагато серйозніша загроза, навіть ніж корупція. У будь-якому випадку новий орган повинен мати мінімум повноважень. Відпустити ринок - це повинно бути основним завданням для уряду», - розповів політолог. Таран переконаний, що попри неясність з фінансовою поліцією податкову міліцію треба однозначно розформувати. Експерт зазначає, що також треба звернути увагу на спрощення адміністрування податків. «Розформування податкової міліції навіть не обговорюється - це треба було давно зробити. Один із найважливіших напрямів - спрощення адміністрування податків. Вони у нас меншими навряд чи стануть, бо нам це МВФ не дозволить. Вони кажуть, «якщо ви знизите податки, то як будете гроші віддавати і чому ми повинні за це платити?». Але, крім того, нам ці податки потрібні на армію. Тому податки не будуть знижуватися, а от спрощення адміністрування податків має стати завданням для уряду», - підсумував Таран.
Дмитро Сушко
28 Травня
12:11
Економіка Дмитро Сушко Відсутність силового блоку у нової служби позитивно позначиться на її іміджі Відсутність силового блоку у новій служби, яка розслідує фінансові злочини, може зіграти позитивно на її іміджі. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив керуючий партнер міжнародної аудиторської компанії PSP Audit, член ради Палати податкових консультантів Дмитро Сушко. Він зазначив, що на сьогодні функції з розслідування та попередження фінансових злочинів є у п'яти відомств, серед яких головним подразником бізнесу виступає податкова міліція. «Головним аргументом критиків створення нової служби є те, що нібито відбудеться тільки зміна вивіски. Але все-таки, виходячи із заяв ініціаторів створення такого відомства, слід відзначити ставку на демілітаризацію та підбір професійних кадрів. Відсутність силового блоку у такої служби може зіграти позитивно на її іміджі, проте поки незрозуміло, за рахунок чого вдасться залучити інтелект, який буде зацікавлений працювати на благо держави, а не власної кишені», - сказав Сушко. При цьому він зазначив, що створення такої служби необхідно для того, щоб зменшити число контактів контролюючих органів із бізнесом. «Функції по боротьбі з економічними злочинами розподілені між п'ятьома відомствами, кожне з яких може контактувати з бізнесом. Скасування цього функціоналу в відомствах має зменшити число зіткнень контролюючих органів із бізнесом. Чи вийде таке об'єднання якісним, залежить від його кадрового наповнення», - резюмував експерт.
Віктор Суслов
27 Травня
18:19
Економіка Віктор Суслов Нова служба фінансових розслідувань має входити до складу МВС Податкову міліцію слід розформувати, вона не повинна залишатися у складі фіскальної служби, адже в разі виявлення порушень притягнути до відповідальності працівників податкових інспекцій буде проблематично. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт, екс-міністр економіки Віктор Суслов. «Колись те, що нині називається податковою поліцією, перебувало у складі Міністерства внутрішніх справ. Водночас у складі МВС був департамент з боротьби з економічною злочинністю. По суті, ніколи не було підстав для того, щоб ділити ці підрозділи. Податкову міліцію треба ліквідувати. Служба фінансових розслідувань та, скажімо так, колишній департамент з боротьби з економічною злочинністю має залишатися у складі МВС. Одне з основних завдань служби фінансових розслідувань - контроль за роботою податкової адміністрації і, в разі виявлення порушень, притягнення до відповідальності працівників податкових інспекцій. Задумана реформа, в тому числі оголошена міністром фінансів за рахунок ліквідації податкової поліції, - правильна. На цій основі і з урахуванням департаменту з боротьби з економічною злочинністю дійсно розумно було б створити службу фінансових розслідувань», - розповів економіст. Він зазначив, що основне завдання структури - розслідування фактів ухилення від сплати податків. «Але крім того, якщо говорити про те, чим займалося МВС, то це включає весь спектр завдань, пов'язаних з економічною злочинністю. Але податкова частина, звісно, має бути головною. Від цього залежить наповнення бюджету», - підсумував Суслов.
Кость Бондаренко
27 Травня
09:25
Економіка Кость Бондаренко Фінансування структури, яка розслідує економічні злочини, має залежати від суми податків, що надходять В Україні має бути лише одна структура, яка б займалася розслідуванням економічних злочинів. Розкидати функції по різних відомствах немає сенсу. Гроші на структуру можна отримати, скориставшись традиційним європейським шляхом: зробити так, щоб її фінансування безпосередньо залежало від кількості розслідуваних справ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко. «У будь-якому разі ця структура має бути одна. Її функції не повинні дублюватися різними відомствами. Також я вважаю, що необхідна дискусія з фахівцями з приводу того, в якому відомстві її має бути створено: або в системі Міністерства фінансів, якому має підкорятися податкова, або ж у системі розслідування правопорушень, але це тільки після реформи правоохоронної системи», - розповів політолог. Бондаренко зазначає, що кошти під створення нової структури можна легко знайти після ліквідації дублюючих один одного відомств. «Якщо скоротяться видатки на утримання дублюючих органів, то гроші з'являться. Тим паче що в бюджеті прописані кошти на функціонування податкової міліції. Нехай ідуть європейським традиційним шляхом у цій ситуації: зміст цієї структури має напряму залежати від кількості розслідуваних справ і від кількості податків, які надходять до державної скарбниці. Якщо надходять податки до бюджету, відповідно, необхідно, виходячи з показників податків, і визначити суму, яку буде виділено на роботу фінансової поліції», - підсумував експерт.

/-0,43447303771973-/ /-pc-/
Top