counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Максим Гольдарб
Максим Гольдарб

Нова структура повинна підпорядковуватися Міністерству фінансів, а не СБУ, ГПУ чи МВС


Структура на зразок фінансової поліції повинна бути створена як єдиний орган фінансових розслідувань. Однак підпорядковуватися вона має Міністерству фінансів, а не СБУ, ГПУ чи МВС. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор громадської організації «Публічний аудит» Максим Гольдарб.

«Це, звичайно ж, має бути окремий орган. Він не повинен бути в складі Міністерства внутрішніх справ, він не повинен бути в складі Генпрокуратури і тим більше не повинен бути в складі СБУ під виглядом головного управління контррозвідувального захисту економічної діяльності, де вони тільки й роблять, що перекроюють ринок і вимагають хабарі. Це має бути єдиний орган фінансових розслідувань, нехай умовно це буде фінансова поліція, яка входитиме до складу Міністерства фінансів. Не треба винаходити велосипед - це у всіх країнах так. І це нормальне явище. Чим повинна займатися ця поліція? На мою думку, це має бути ухилення від сплати податків. Також було б правильно, щоб ця організація займалася будь-якими замахами і будь-якими злочинами щодо державних фінансів. Будь-то їх розкрадання або недбале ставлення до них, якщо предметом злочину будуть саме державні фінанси. У нової структури має бути комплекс робіт, зокрема - ефективне підприємництво, бо потрібні предикатні статті. Ось чим повинна займатися структура з фінансових розслідувань», - розповів експерт.

Гольдарб зазначає, що якщо голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе хоче розслідувати економічні злочини, то вона може цим займатися. Однак все ж треба не створювати при МВС фінансову поліцію, а для початку розібратися з кримінальною злочинністю. Що стосується штату такої можливої ​​структури, то визначати кількість співробітників треба виходячи з комплексного реформування і скорочення фіскальної служби.

«Поліція цілком у змозі розслідувати ті злочини в сфері економіки, предметом яких є приватні гроші. Хтось у когось украв - раз, два - вкрали у фірми шахрайським шляхом, наприклад, сфабрикувавши липовий контракт. Але можна їй порадити розібратися поки з кримінальною злочинністю. У нас з цим основна проблема. Треба починати з реформи фіскальної системи - раз, з реформи фіскальної служби - два, з передачі функцій фіскалів більшою мірою податковим агентам. Податковими агентами повинні стати банкіри, нотаріуси та інші особи, які здійснюють супровід фінансових операцій, тобто ті люди, які бачать, що відбувається з грошима. Це якщо, звичайно, вся система оподаткування буде приведена в порядок. Як тільки буде створено безкоштовну армію податкових агентів, величезна армія фіскальної служби буде не потрібна. Зараз вона роздута, в будь-якому районі Києва осіб по 500 фіскалів - це дуже багато. Те ж саме і з нинішньою податковою міліцією. Навіщо вона потрібна? Однозначно, всі штати державних чиновників мають бути скорочені, в тому числі і податкова поліція. Якщо говорити вкрай умовно, то в штаті державної служби в Україні з 200-300 тисяч осіб можна залишити тисяч 80», - резюмував Гольдарб.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 45



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Прийнято вважати, що для досягнення щастя необхідно докладати багато зусиль Насправді, достатньо робити кілька....
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Вхід до будинку — сакральне місце, яке споконвіку оберігали Огородити своє житло від бід і проблем зможе кожен....
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
більше матеріалів


/-0,34409618377686-/ /-pc-/
Top