counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Антон Геращенко
Антон Геращенко

Фінансова поліція повинна бути окремим органом у структурі Кабміну


Фінансова поліція повинна бути окремим незалежним органом у структурі Кабінету міністрів, а не входити до складу Національної поліції або Державної фіскальної служби. На сьогодні у нас занадто багато департаментів у різних відомствах, які займаються схожою діяльністю. Таку думку в коментарі «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат, секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко.

«Коли працював уряд Арсенія Яценюка, то розробляли подальші дії щодо зниження тиску на підприємництво і упорядкування роботи правоохоронних органів, пов'язаних із боротьбою з економічними злочинами. Як одна з таких пропозицій був варіант змінити законодавство, щоб вивести зі структури Національної поліції службу по боротьбі з економічними злочинами, об'єднати її з податковою міліцією. А її в свою чергу вивести з-під Міністерства фінансів і фіскальної служби і зробити окремий незалежний орган, який би займався тільки економічними розслідуваннями. Як у США, там є окреме агентство, яке займається саме питаннями фінансових злочинів - ухилення від сплати податків, різного роду шахрайство тощо. У нас сьогодні СБУ займається економічними злочинами, податкова міліції, департамент по боротьбі з економічними злочинами в Нацполіції і раніше було ще, на додачу до всього, УБОЗ. Тобто у нас дуже багато людей: на одного з сошкою - семеро з ложкою. Для створення фінансової поліції потрібна політична воля для зміни законодавства. Якби це сталося, то в Україні залишилося б лише дві структури, які займалися б розслідуванням економічних злочинів - це департамент СБУ з розслідування злочинів, що стосуються державних інтересів, і єдина структура, яка б займалася боротьбою з несплатою податків і питаннями, пов'язаними з різного роду економічними махінаціями, шахрайством тощо», - розповів Геращенко.

Він зазначив, що новий орган повинен переслідувати осіб, які ухиляються від сплати податків, притягати їх до кримінальної відповідальності. Але він не повинен бути в одній структурі з фіскальною службою, тільки окремо.

«Фіскальна служба не каральний орган, а статистичний, вона перевіряє підприємців. Якщо підприємець не платить і є склад злочину, то зараз голова фіскальної служби телефонує начальнику податкової міліції і каже: «Займіться цією справою». В такому випадку є певна залежність, яка не надто хороша з точки зору демократії. А має бути так, що фіскальна служба направляє в інший незалежний орган свої дані. Цей незалежний від фіскальної служби орган приймає рішення, чи є тут факт ухилення від податків, або це не факт ухилення, а спроба необґрунтованого тиску. Йдеться про те, що це обов'язково має бути окремий орган. Він повинен бути окремо в структурі Кабінету міністрів і не під Міністерством фінансів. Для країни це було б правильно. Але поки це тільки проект», - резюмував Геращенко.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 81



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів


/-0,33025407791138-/ /-pc-/
Top