counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Сергій Шабовта
Сергій Шабовта

Аваков кілька років тяжіє до створення «монстра» під дахом МВС


Можливе створення фінансової поліції - це всього-на-всього бажання відвернути увагу від реальних проблем, які є в Національній поліції, зокрема від зростання злочинності в Україні. Крім того, якщо таке відомство й створювати, то воно точно не повинно бути в структурі НП. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт і президент Української федерації фахівців безпеки Сергій Шабовта.

«Спочатку одні сили виступають за те, що треба прибрати податкову міліцію, яка перебуває чітко під впливом керівників ДФС. Мовляв, вони в такому вигляді нас не влаштовують. Після цього підозріла активність пані Деканоїдзе (Хатія Деканоїдзе - глава Національної поліції. - Ред.), яка озвучує думки з приводу фінансової поліції. На моє глибоке переконання, це жодним чином не входить у її функціональні обов'язки оцінювати такі речі. Глава Нацполіції явно займається не своєю справою, намагаючись відволікати громадську думку від тих вад і недоліків, які є в її відомстві, а саме від загрозливого зростання злочинності в Україні. Це проблема, яка серйозно на аналітичному, організаційному рівні не вирішується», - розповів експерт.

Шабовта наголошує, що таке відомство у жодному разі не повинно бути підконтрольним Нацполіції. А якщо об'єднувати всі відомства, які займаються економічними злочинами, то одразу виникне низка проблем у нормативно-правовій сфері.

«У складі МВС новому відомству абсолютно нічого робити, бо до завдань правоохоронної системи додаватимуться функціональні обов'язки, не прописані законом. Питання переслідування за фінансові зловживання перебуває на стику кількох відомств - це і СБУ (там, де явні прояви корупції і можливий вплив фінансових зловживань на користь тероризму), і НАБУ. Яким боком туди втиснути фінансову поліцію кадрово незабезпеченої Національної поліції України? Будь-яке об'єднання подібних структур породжує масу нормативно-правових конфліктів: у чиєму віданні перебуває справа? У нас є ще прокуратура, яка визначає статус справи. Тут простежується спроба все зібрати в одному місці. Аваков кілька років тяжіє до створення такого собі монстра під дахом МВС, туди підтягуються функції, які не властиві і не типові для поліції. Під це йдуть фінанси, псевдореформаторські заяви. А проблеми насправді не вирішуються. Нас продовжують накачувати цієї фальшю, в тому числі пропозиціями про створення фінансової поліції, яка візьме на себе всі функції і забере у інших відомств. Але ми ж розуміємо, що це просто «найгарячіші горішки», тому що, власне, навколо фінансів усі зловживання й відбуваються», - резюмував фахівець.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 30



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
більше матеріалів


/-0,1520209312439-/ /-pc-/
Top