counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Тема тижня

Кому вигідна легалізація зброї? Кому вигідна легалізація зброї?
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Навіщо Україні фінансова поліція? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Кому віддадуть митницю? Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Закордон нам допоможе? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Як повернути Донбас за рік Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Кому зіграв на руку Касько? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Терористичні ризики України Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Освіта в умовах російської агресії Нові податки — нова країна Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Заочні суди над «сім’єю» Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Доля Криму: що чекає на півострів? Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Що криється в особливому статусі Донбасу? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чим обернеться для країни війна олігархів? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Віктор Небоженко
13 Вересня
21:22
Суспільство Віктор Небоженко Сплеск насильства в суспільстві провокує війна, а не легалізація зброї Україні не вдасться знехтувати проблемою легалізації зброї, оскільки на руках у населення вже багато зброї і позбуватися її ніхто не захоче. Вихід із такої ситуації — це жорстко відрегулювати цей закон. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко. «Легалізація зброї — процес вкрай болісний, бо держава і державні органи відрізняються від всіх інших структур громадянського суспільства тим, що вони мають монополію на насильство. А насильство — це насамперед загроза зброєю. Тобто зброя може бути тільки в армії і поліції. Все. Мисливців і колекціонерів — не беремо до уваги. Але є країни, де справді дозволено зброю. Найяскравіший приклад — США. У нашій ситуації, коли близько півмільйона одиниць зброї та боєприпасів під час війни з Росією виявилося на руках у населення, таки доведеться ухвалювати певний закон щодо часткової легалізації. Він дасть змогу розрізнити тих, у кого залишається зброя і хто вміє з нею обходитися, від великої кількості випадкових людей. Тому доведеться ухвалювати закон про легалізацію зброї. Але треба його зробити досить суворим, щоб ті, хто нехтують цим законом, потрапляли під серйозні статті переслідування», — розповів політолог. Експерт вважає, що сплеск насильства в суспільстві провокує війна, а не легалізація зброї. «Коли населення у важкому економічному становищі, коли люди втрачають роботу, коли зростає кількість психічно нездорових людей, коли приходять люди з війни... Велика кількість людей, які отримали поранення різного ступеня і вони всі повертаються в мирне життя, і поєднання цих людей зі зброєю призведе, звичайно, до негативних наслідків. Але головний фактор сплеску насильства — війна. Є зброя в Швеції й Англії, у Польщі, але там подібного не відбувається», — зазначив Небоженко. Він також вважає, що ще один фактор, який призводить до сплеску насильства — це кількість людей, які воювали і навчилися використовувати цю зброю. «Якщо ви помітили, то все що зараз йде по лінії злочинності, це не просто традиційна злочинність, а ще й велика кількість використання гранат, гранатометів, автоматів тощо. Люди повернулися з війни і вміють розмовляти лише мовою війни», — розповів експерт. Політолог упевнений, що відібрати зброю в населення на цьому етапі ніяк не вдасться - ні з допомогою жорсткого закону, ні за допомогою психологічної атаки влади. «Ніхто не віддасть зброю. Тому треба це відрегулювати згідно з новим законом. Зброя повинна залишатися у людей, люди мають право захищатися, але повинен бути дуже жорсткий контроль за ліцензуванням цього процесу. Це важко, влада до цього не готова, але проблеми не обійдеш. Потрібен закон », - резюмував Небоженко.
Олександр Грановський
13 Вересня
12:34
Суспільство Олександр Грановський Для легалізації зброї люди мають пройти психологічний масаж У нинішніх умовах легалізація зброї — вкрай ризикований крок. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Олександр Грановський.«Я противник його легалізації. У першу чергу, тому що у воєнний або післявоєнний час робити такі кроки страшно», — сказав Грановський.На його думку, враховуючи українські реалії, є ризик, що при оформленні документів на дозвіл носіння зброївикористовуватимуть корупційні зв'язки для надання недостовірних відомостей.«Люди повинні пройти якийсь психологічний масаж після подій на сході. Серед тих, хто матиме право на носіння зброї, безумовно, будуть і учасники бойових дій на сході. У мирній обстановці цим людям давати його без певної психологічної підготовки я б не став», — зазначив народний обранець.При цьому народний депутат зазначив, що легалізація зброї вигідна тим, хто її продає.«Ринок дуже великий і дорогий. Його учасники, звісно, зацікавлені, щоб на ньому заробляти. Це великий бізнес», — зауважив парламентарій.
Сергій Шабовта
12 Вересня
08:58
Суспільство Сергій Шабовта Якщо в Україні дозволять застосування зброї, держава має сформувати в суспільстві відповідну філософію Держава, яка ухвалює рішення про право громадян на зброю, має взяти на себе відповідальність за формування відповідної філософії суспільства. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив президент Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта.«Якщо в Україні буде ухвалено право громадян на зброю, то необхідно проводити колосальну роботу в суспільстві щодо формування таких якостей, як психологічна стійкість, виробляти готовність людини до певної поведінки в конфліктних ситуаціях. Цьому всьому потрібно вчити, це не приходить просто так», - сказав він.За його словами, держава, яка ухвалює рішення про прийняття подібного закону, повинна взяти на себе відповідальність за формування філософії суспільства.«Від шанобливого ставлення до зброї до розуміння своєї відповідальності у разі його неправомірного використання», - зазначив Шабовта.Разом з тим він додав, що формування таких якостей може відбутися тільки тоді, коли такий закон в Україні набуде чинності.«Одне спричинить інше. А готовність, зокрема й громадських організацій та інших професійних інституцій, є, тому що базис для цього сформований», - резюмував він.
Георгій Учайкін
11 Вересня
14:49
Суспільство Георгій Учайкін Антизбройову політику веде МВС і комерційні організації, які монополізували ринок зброї Антизбройову політику веде МВС і комерційні організації, які монополізували ринок зброї. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова Наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін. «Головні противники закону — це комерційні структури, які нині продають зброю. У них монополія на цьому ринку. І на одному автоматі Калашникова вони можуть заробити 400 $. Ситуація, що склалася, їх влаштовує. Крім того, у них вже давно є схеми з міліцією, за допомогою яких вони наживаються. Вони просто унеможливлюють розвиток ринку», — сказав він. Крім того, за його словами, вільне володіння вогнепальною зброєю не вигідно і МВС, тому що вони втрачають монополію на надання збройних охоронних послуг. «Тобто сьогодні ринок безпеки не може розвиватися, тому що озброєну охорону може мати тільки МВС. У супроводі інкасації, охороні банків — це лише МВС, тому що тільки вони мають право на проведення таких операцій», — пояснив він. Також він зазначив, що глобально вільне володіння вогнепальною зброєю не вигідно і владі. «З появою у людини змоги захищати себе, віна стає більш самостійною. Тобто нам не потрібно буде така кількість поліції. У всіх країнах світу, де починалася така практика, відразу відбувалося скорочення штату поліції на 30%, що тягне за собою зменшення фінансування галузі», — резюмував він.

/-0,60979700088501-/ /-pc-/
Top