counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Віктор Небоженко
Віктор Небоженко

Сплеск насильства в суспільстві провокує війна, а не легалізація зброї


Україні не вдасться знехтувати проблемою легалізації зброї, оскільки на руках у населення вже багато зброї і позбуватися її ніхто не захоче. Вихід із такої ситуації — це жорстко відрегулювати цей закон.

Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

«Легалізація зброї — процес вкрай болісний, бо держава і державні органи відрізняються від всіх інших структур громадянського суспільства тим, що вони мають монополію на насильство. А насильство — це насамперед загроза зброєю. Тобто зброя може бути тільки в армії і поліції. Все. Мисливців і колекціонерів — не беремо до уваги. Але є країни, де справді дозволено зброю. Найяскравіший приклад — США. У нашій ситуації, коли близько півмільйона одиниць зброї та боєприпасів під час війни з Росією виявилося на руках у населення, таки доведеться ухвалювати певний закон щодо часткової легалізації. Він дасть змогу розрізнити тих, у кого залишається зброя і хто вміє з нею обходитися, від великої кількості випадкових людей. Тому доведеться ухвалювати закон про легалізацію зброї. Але треба його зробити досить суворим, щоб ті, хто нехтують цим законом, потрапляли під серйозні статті переслідування», — розповів політолог.

Експерт вважає, що сплеск насильства в суспільстві провокує війна, а не легалізація зброї.

«Коли населення у важкому економічному становищі, коли люди втрачають роботу, коли зростає кількість психічно нездорових людей, коли приходять люди з війни... Велика кількість людей, які отримали поранення різного ступеня і вони всі повертаються в мирне життя, і поєднання цих людей зі зброєю призведе, звичайно, до негативних наслідків. Але головний фактор сплеску насильства — війна. Є зброя в Швеції й Англії, у Польщі, але там подібного не відбувається», — зазначив Небоженко.

Він також вважає, що ще один фактор, який призводить до сплеску насильства — це кількість людей, які воювали і навчилися використовувати цю зброю.

«Якщо ви помітили, то все що зараз йде по лінії злочинності, це не просто традиційна злочинність, а ще й велика кількість використання гранат, гранатометів, автоматів тощо. Люди повернулися з війни і вміють розмовляти лише мовою війни», — розповів експерт.

Політолог упевнений, що відібрати зброю в населення на цьому етапі ніяк не вдасться - ні з допомогою жорсткого закону, ні за допомогою психологічної атаки влади.

«Ніхто не віддасть зброю. Тому треба це відрегулювати згідно з новим законом. Зброя повинна залишатися у людей, люди мають право захищатися, але повинен бути дуже жорсткий контроль за ліцензуванням цього процесу. Це важко, влада до цього не готова, але проблеми не обійдеш. Потрібен закон », - резюмував Небоженко.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 32



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів


/-0,26769804954529-/ /-pc-/
Top