counter
Руслан Сольвар
Руслан Сольвар

Українське суспільство сьогодні не готове до легалізації зброї


Щоб знизити рівень злочинності, треба використовувати методи, які в корені відрізняються від легалізації зброї. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат України (фракція Блоку Петра Порошенка) Руслан Сольвар.

«Питання легалізації зброї вимагає особливого дослідження експертного середовища, тому доти, доки не побачу їх висновків, не готовий голосувати «ЗА». Ця тема якраз із тієї категорії, які не можна політизувати. Це щонайменше небезпечно. І одного необдуманого кроку, як і одного пострілу, може вистачити для летальних наслідків», - зазначив він.

За словами політика, електронна петиція щодо законодавчого утвердження права громадян України на захист, яка розміщена на сайті глави держави, вже набрала понад 36 тисяч голосів. Очевидно, що події на сході країни, перенасиченість зброєю пояснюють актуальність цієї теми. Багато людей справді хотіли б отримати право на придбання й використання зброї саме з метою особистого захисту.

«Втім, таких у масштабах держави, за різними оцінками, менше 10%. На моє глибоке переконання, українське суспільство нині не готове прийняти легалізацію зброї. Головною причиною є відсутність культури її використання. Статистика свідчить, що з моменту початку проведення АТО кількість перестрілок на всій території України зросла (поза зоною АТО). Стріляють у мирних людей. А якщо навздогін ще й легалізувати зброю, можна тільки припустити, у скільки разів зросте ця невтішна цифра», - додав депутат.

Також Сольвар акцентував, що в багатьох країнах Євросоюзу, зокрема країнах Балтії, після легалізації зброї рівень злочинності знизився. Втім, за нинішньої ситуації нам їхній досвід приміряти не варто.

«І я спираюся не тільки на думку правоохоронних органів, які практично в один голос висловлюються проти. Для мене серйозним аргументом є висновки психологів, які проводили дослідження в цій області й дійшли висновку, що рівень напруги в суспільстві занадто високий, і при таких показниках неприпустимо ухвалювати подібні рішення. Адже при підозрі на найменшу небезпеку непідготовлена людина може зробити фатальний постріл. На мою думку, це питання зараз куди вигідніше виробникам і розповсюджувачам зброї, аніж пересічним українцям», - зазначив Сольвар.

«Нагадаю, в державі є чимало категорій людей, у яких робота пов'язана з підвищеним рівнем небезпеки, які мають право на придбання травматичної зброї. Наскільки мені відомо, в парламенті вже зареєстровано кілька законопроектів різних авторів, втім, я не впевнений, що сьогодні готовий віддати свій голос, доки немає висновків експертного середовища з цього питання. Думаю, задля зниження рівня злочинності слід використовувати в корені інші методи », - резюмував народний депутат.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 53



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 17 жовтня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 17 жовтня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні на вас чекає приплив енергії та рішучості Ваші зусилля принесуть пл....
Гороскоп від Анжели Перл на 17 жовтня 2024 для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 17 жовтня 2024 для всіх знаків Зодіаку
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогоднішній день принесе ясність у ділові питання Ви зможете намітити чіткі....
Гороскоп на 17 жовтня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 17 жовтня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні на вас чекає день, наповнений динамікою та новими можливостями Не б....
Сон в ночь с 15 на 16 октября 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 15 на 16 октября 2024 года: толкование по лунному календарю
Сни в ніч з 15 на 16 жовтня, що припадають на 15-й місячний день, зазвичай не залишають яскравих слідів у пам'....
Гороскоп на 16 жовтня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 16 жовтня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути приплив енергії та бажання діяти Не відкладайте в....
більше матеріалів


/-0,34933686256409-/ /-pc-/
Top