counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Позивний "Мілан": кожен українець має усвідомити ціну перемоги

Позивний Мілан: кожен українець має усвідомити ціну перемоги

От уже майже дев'ять місяців Україна веде героїчну боротьбу з російською агресією. Наші громадяни - прості люди, військові, волонтери - продемонстрували всьому світові стійкість українського духу. Можна вже сміливо говорити, що на наших очах народилося справжнє патріотичне суспільство! Разом з українським суспільством також змінюється й україньска армія: вона навчається буквально на ходу, долає свої помилки та радянські пережитки. Саме в такій атмосфері підростає нове покоління українського офіцерства: більш прогресивні, більш вільні та більш незалежні, ніж їхні попередники. Один із представників цього покоління - ветеран полку "Азов", випускник Національної Академіі Сухопутних Військ та творець унікального проєкту - першого курсантського телеграм-каналу "SLON FM" - із позивним "Мілан", люб'язно погодився відповісти на наші запитання про те, як сприймають та оцінюють те, що зараз відбувається, ті, кому колись належить очолити ЗСУ...

Каріна: як з'явилася ідея створити канал для курсантів?

"Мілан": основне проблема, яку я поставив перед собою для негайного розв'язання - ефективна комунікація між підрозділами та вищими військовими начальними закладами, підтримка усіх курсантів в єдиному інформаційному полі та можливість своєчасного інформування з можливістю обговорення в чаті телеграм-каналу SLON FM. Розвиток інформаційних технологій, соцмереж рано чи пізно все одно мусив вплинути на внутрішню комунікацію між підрозділами ВВНЗ.В подальшому, я разом з командою замітив, що тексти, які критикували рішення керівництва чи неправомірну поведінку деяких офіцерів - почали давати позитивні результати. Таким чином SLON FM став інструментом для покращення життєдіяльності курсантів, вирішення побутових та інших проблем та просто анонімною скринькою скарг та пропозицій. Для анонімних звернень було створено спеціальний БОТ, на який міг написати кожен охочий. Хочу відмітити, що SLON FM ніколи не надавав дані про підписників, які ділилися інформацією для поширення. Це наша основна позиція, яка визначає довіру до каналу - це наш основний пріоритет.

Каріна: яким на вашу думку має бути ідеальний український офіцер?

"Мілан": ідеальних офіцерів немає. Хтось краще виконує свої функціональні обов'язки, хтось гірше. Хтось ставить в пріоритет догодити керівництву, хтось ставить - особовий склад, а є офіцери, які понад усе ставлять виконання поставлених завдань на підрозділ. На мою думку істина десь посередині і полягає в умінні комбінувати ці пріоритети в залежності від ситуації. Однозначно є якості якими має володіти офіцер, але назвати якісь хорошими чи поганими, я не можу, це прямо залежить від офіцера, як він уміє ними користуватися і вже за допомогою них здійснювати військове управління.

Каріна: як ви вважаєте, чи достатно швидко наше військо відкидає радянські пережитки та набуває стандартів НАТО?

"Мілан": прилетівши в Україну з Італії в 2014 році на Майдан, я наївно вірив що з початком Ревлюції Гідності - корупція переможена. Поступивши до НАСВ в 2017 році - я наївно вірив, що радянські пережитки у війську скасовані. проте це далеко не так. Звичайно, багато "совкових традицій" вже давно не мають місця в українській армії, проте темпи відходу від них напряму залежать як від простих солдат, так і від генералів. Одним словом - від кожного. Як і кожному патріоту, який хотів би швидших темпів відходу від радянських пережитків, мені б хотілося того самого. Проте є процеси революційні, які не завжди підходять, через відсутність адаптації до них, але швидкі темпи реформування. А є еволюційні процеси, маленькими кроками, проте в потрібному напрямку, але з набагато меншим темпом змін. Думаю саме еволюційним шляхом зараз рухається українське військо.

Каріна: нещодавно у Gazeta Wyborcza Головнокомандувача ЗСУ назвали "Першим атаманом України", а у Time - "Генералом, що змінив хід війни". Чи погоджуєтеся ви з такою оцінкою?

"Мілан": в кожній війні мають бути присутні чіткі герої, негідники, та символічні постаті, для підтримання потрібного рівня морально-психологічного рівня громадян, розвитку історичних асоціацій та створення позитивного іміджу військового та політичного керівництва держави. Враховуючи все вищеописане - звичайно я погоджуюся з такими оцінками.

Каріна: у Мережі постійно шириться багато чуток та спекуляцій щодо побуту та бойового духу наших захисників на фронті. Розкажіть, будь ласка, як є насправді?

"Мілан": ворог часто використовує ресурси в популярних меседжерах та соціальних мережах для розкручування паніки, дискредитації військових командирів з метою деморалізації, підриву бойового духу захисників та викривлення інформації про побут українського війська на фронті. Звісно проблеми з побутом є завжди, але як правило наші хлопці не звикли чекати все готове і самоорганізовуються для якнайкомфортнішого облаштування побуту. Але не побут визначає рівень бойового духу. Насамперед це рішучість і кваліфікованість командирів усіх ланок. Це перемоги на фронті. Це повідомлення про підтримку від українських громадян. Це міжнародна підтримка, яку бійці можуть бачити не на словах, а сидячи в британському Штормері, чи стріляючи Хаймарсами.

Каріна: що зараз найбільше потрібно нашим воїнам на передовій? Чи стикалися ви із нечесними постачальниками гуманітарної допомоги чи шахраями?

"Мілан": найбільше зараз воїнам, як і завжди необхідна зброя. Її мало ніколи не буває. Але також хлопцям завжди необхідні різноманітні фахові прилади: починаючи від метеостанцій - закінчуючи дронами. Особисто я не чув про шахраїв, але зараз в Україні є досить багато маркетингових спекулянтів на темі війни. Продавцю досить вписати на ресурсі для продажу +10% на ЗСУ і його продажі товару підвищуються, хоча достеменно не можна сказати чи справді ці кошти потрапляють в будь які оборонні фонди, якщо продавець не публікує звіти.

Каріна: що б ви побажали усім українцям? Коли ми переможемо?

"Мілан": я б хотів роз'яснити, що таке для мене перемога. Коли ми вийдемо на кордони 24 лютого? Ні. Коли вийдемо на кордони 24 серпня 1991 року? Ні. Поки існує Московія, як державний суб'єкт - я не бачу жодних приводів святкувати перемогу. Адже ми маємо можливість помститися за смерть усіх великих лицарів, які виборювали незалежність України від московських імперських зазіхань. Ми маємо можливість, настрій, рішучість - розвалити це імперіалістичне недорозуміння і покінчити з ним раз і назавжди. Кожен українець має усвідомити ціну перемоги. Це не привід напиватися, накуритися, погуляти на параді перемоги і тд. - це поштовх для незворотності тих процесів, які зародилися у цій війні. Це робота над підвищенням обороноздатності, бажання розвиватися, бути кращими, бути цивілізованішими, бути сильнішими і непереможними, бути лідерами європейської спільноти.

Слава Нації!

Каріна: Смерть ворогам!

 

Каріна Бобко, АСН



Переглядів: 448


Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів


/-0,32859206199646-/ /-pc-/
Top