counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Тема тижня

Нові податки — нова країна Нові податки — нова країна
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Навіщо Україні фінансова поліція? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Кому віддадуть митницю? Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Закордон нам допоможе? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Як повернути Донбас за рік Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Кому зіграв на руку Касько? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Терористичні ризики України Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Кому вигідна легалізація зброї? Освіта в умовах російської агресії Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Заочні суди над «сім’єю» Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Доля Криму: що чекає на півострів? Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Що криється в особливому статусі Донбасу? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чим обернеться для країни війна олігархів? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Ілля Несходовський
30 Серпня
14:24
Економіка Ілля Несходовський Якщо не наважитися на радикальні кроки, падіння економіки триватиме Концепція Міністерства фінансів досі не презентована, хоча було обіцяно, що її представлять ​​27 серпня, тому, найпевніше, на сьогодні у них не готові матеріали для того, щоб розказати про них на засіданні Національної ради реформ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт Ілля Несходовський.За його словами, наразі вкрай складно говорити про ті моменти податкової реформи, які мають презентувати.«Те, що було представлено на сайті Міністерства фінансів, зазнало критики з боку бізнесу, експертних кіл, громадськості, оскільки там нічого позитивного для економіки немає», — зазначив експерт.Він наголосив, враховуючи те, що економіка в Україні падає, то представлені кроки — просто заморожування проблем, які у нас є.«Я думаю, що падіння економіки триватиме і наступного року, якщо не зроблять радикальних кроків», — сказав експерт.Він також зазначив, що на сьогодні Міністерство фінансів, в порушення указу Президента, відсторонило учасників цільової команди реформ від розробки податкової реформи і фактично розробляє податкову концепцію в односторонньому порядку, також команді реформ і тепер невідомо, що розробляє Мінфін.«Невідомо навіть у контексті концепції, не кажучи вже про якісь законопроекти або чіткі формули», — сказав Несходовський.На його думку, основою податкової реформи повинні бути зупинка кризи і зростання економіки.«Необхідно змінити економічну модель перерозподілу валової доданої вартості, потрібно зменшити оподаткування заробітної плати, стимулюючи її зростання, і перекласти його на інші об'єкти — це найважливіше, що потрібно зробити», — наголосив економіст.«Що стосується спрощеної системи оподаткування, враховуючи той негатив, який вони вже отримали (РРО та інші ініціативи), то чіпати її не потрібно. Коли у нас є величезна кількість інших підприємств, які заборгували десятки мільярдів гривень і не хочуть виплачувати їх. Відповідно, поки не вирішене з цим питання, то вибачте, не варто ловити тих людей, які нині перебувають на межі виживання», — сказав експерт.Він зазначив, що ми повинні зробити Україну інвестиційно привабливою. Це можна зробити, перейшовши на систему оподаткування розподіленого доходу, тобто у випадку, якщо компанія інвестує кошти, отримані в результаті своєї діяльності, то відповідно ці гроші не виплачуються до бюджету, поки не виплачено дивідендів.«Тобто, якщо я інвестую в своє підприємства, то я податок на прибуток не виплачую. Така модель діє в Естонії і, я вважаю, що така модель позитивно вплинула б на українську економіку», — резюмував Несходовський.
Ігор Кононенко
30 Серпня
11:48
Економіка Ігор Кононенко Потрібно дати змогу бізнесу ухвалювати рішення, куди спрямовувати гроші Без ліберальної економіки нам досить важко буде розвиватися. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив перший заступник глави депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко.За його словами, розроблені парламентом пропозиції значно відрізняються від того, що готує Мінфін.«Ми вже бачили одну податкову реформу, коли замість 17 податків стало 9, а в результаті виявилося, що вони так сформовані, що насправді замість сімнадцяти податків стало дев'ятнадцять. Сьогодні такого допустити не можна. Потрібна реальна реформа, проста і зрозуміла», — сказав Кононенко.Він також зазначив, що потрібно дати змогу бізнесу ухвалювати рішення, куди спрямовувати гроші: платити високу заробітну плату або платити податок на прибуток і виводити дивіденди, або ухвалювати інші рішення.«Що стосується спрощенців, то я за те, щоб для них були максимальні пільги. Адже якщо держава сьогодні не може забезпечити людей гідними зарплатами та соціальними гарантіями, їм потрібно дати змогу самим заробляти, а не відбирати останнє. Варто ввести якийсь фіксований податок, прописати рамки — нехай люди працюють», — наголосив Кононенко.За словами депутата, також необхідно знижувати ренти.«Потрібно визнати, що ті ренти на газ, які ми проголосували в листопаді, абсолютно заборонні. І не те, що не стимулюють видобуток газу в Україні, а фактично його вбивають», — резюмував парламентарій.
Володимир Дубровський
29 Серпня
12:34
Економіка Володимир Дубровський Податкова реформа повинна зробити бізнес незалежним від чиновників Податкова реформа повинна бути такою, щоб бізнес відчував себе незалежним від чиновників. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив економіст Володимир Дубровський.«Запуск податкової реформи запланований на 1 січня. І дуже б хотілося, щоб цей день став Днем незалежності підприємців від чиновників. У чому проблема нинішньої податкової системи? Вона ставить бізнес в персональну залежність від чиновника, який і вирішує, хто і скільки має заплатити. Бізнес не може спрогнозувати своє майбутнє, не знає точно, скільки йому доведеться відрахувати завтра. Все вирішується статусом «даху», як у середньовіччі. І це потрібно викорінювати», - сказав Дубровський.За словами експерта, необхідно ліквідувати і ще один перекіс у податковій системі, при якому істотно податком обкладається праця і не обкладається капітал.«Для того, щоб детінізувати економіку, необхідно радикально знижувати навантаження на зарплату. Ще один важливий момент - трансформувати податок на прибуток у податок на розподілений прибуток для залучення інвестицій», - додав Володимир Дубровський.
Вадим Рабінович
29 Серпня
11:47
Економіка Вадим Рабінович Бізнесу потрібні податкові канікули Щоб в Україні справді проводилися реформи, а не «проходили» тільки на папері, необхідно дати можливість розвиватися бізнесу, особливо малому і середньому, тому дуже важливо при розробці та впровадженні податкової реформи врахувати цей факт. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив народний депутат Вадим Рабінович.«Останні політичні та економічні події у світі показують, що Україні слід розраховувати тільки на саму себе. І щоб країна видряпалась і стала на шлях розвитку, необхідно дати ковток свіжого повітря бізнесу. Працюватиме бізнес - запуститься економіка, будуть створені робочі місця, українці будуть із зарплатами», - заявив Рабінович.На його думку, Мінфін у проекті податкової реформи повинен прописати хоча б дворічні податкові канікули для бізнесу.«В українського бізнесу зараз зв'язані руки нескінченними перевіряючими та смотрящими. Повторюся, бізнес повинен працювати, а не відбиватися від безлічі перевірок і ухилятися від податкового тягаря. Вважаю, що влада, якщо вона зацікавлена ​​в економічному розвитку, повинна надати бізнесу податкові канікули, хоча б на два роки. І тоді побачите, як усе закрутиться і запрацює», - зазначає парламентарій.

/-0,49257493019104-/ /-pc-/
Top