counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Квітня
27 Квітня
26 Квітня
Всі новини...

Андрій Забловський
Андрій Забловський

Треба збирати податки так, щоб у бізнеса була мотивація їх платити


Одним з найбільш обговорюваних питань у реформуванні податкової системи для малого та середнього бізнесу стане спрощена податкова система. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт ради підприємців при КМУ Андрій Забловський.

«Підходи в рамках обговорення податкової реформи в принципі влаштовують бізнес. Це спрощення адміністрування, прозорі правила гри на ринку, передбачуваність і прозорість податкової системи. Що стосується самих деталей у реалізації цих підходів, то тут можуть бути проблеми. Ми поки що не бачили цих моделей і не знаємо, яка буде взята за основу», — розповів експерт.

Забловський вважає, що найбільше суперечок і нарікань виникне відносно спрощеної системи оподаткування.

«Кажуть, що вона буде тільки для фізосіб, юридичних осіб приберуть зі спрощеної системи. Інформації, як будуть реалізовані ці підходи, немає. Можу сказати, що за спрощеною системою — це буде одне з найдискусійніших питань, не унеможливлюю, що він викличе хвилю протестів серед підприємців малого та середнього бізнесу. Спрощена система фактично давала змогу останні 15 років малому і середньому бізнесу більш-менш розвиватися і виживати. Ця система дозволяла підніматися на ноги. Є загальна система оподаткування, є спрощена. Сутність спрощеної — мінімізувати адміністрування, спростити податкову звітність для представників малого та середнього бізнесу. Те, що відбувалося останні місяці, ситуація з касовими апаратами, зміна підходів щодо спрощеної системи викликало великі дискусії та обговорення. Це наступний етап і сподіваюся, що ми врахуємо всі ці больові точки проведення податкової реформи», — розповів експерт.

За словами Забловського, малий і середній бізнес через кризу знаходяться в дуже важкому стані, тому для них дуже важливо зберегти спрощену систему оподаткування, до того ж у максимально зручному, доступному і простому варіанті.

«Мова не про введення податків, а про скорочення їх кількості. Попередній етап реформи передбачав скорочення податків, але насправді скорочення відбулося чисто математичне. Податки просто об'єднали і податкова база не зменшилася, а в деяких випадках навіть розширилася. Йдеться про скорочення тих податків, які держава більше адмініструє, ніж збирає, вони економічно неефективні. Але здебільшого податки стимулюють економічний розвиток. Завдання податкової реформи — змінити податкову модель країни так, щоб вона стимулювала економічне зростання. Треба не просто збирати податки заради податків, заради наповнення бюджету, а збирати податки таким чином, щоб у бізнесу була мотивація їх платити і була змога розвиватися», — розповів експерт.

«Сподіваємося, що вийде все реалізувати, інакше буде провал в податковій реформі. Не хотілося б повторення серпня минулого року, коли у ВР поспіхом понаухвалювали податкових новацій і потім їх поспіхом почали змінювати і видозмінювати. Бізнес був змушений в авральному порядку адаптуватися до таких змін, що, безумовно, не могло не позначитися на стабільності роботи», — розповів Забловський.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 31



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як за допомогою нумерології обчислити грошові дні та залучити в життя багатство
Як за допомогою нумерології обчислити грошові дні та залучити в життя багатство
Кожному нам хочеться, щоб робота приносила більше грошей Нумерологи розповіли, як грошові дні кожного місяця т....
5 випадкових подій, які обіцяють зміни у житті
5 випадкових подій, які обіцяють зміни у житті
У житті кожної людини трапляються події, які відбуваються не просто так Іноді сам Всесвіт подає нам знаки про ....
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Ранок — це найважливіша частина дня Від того, як ви проведете ранок, залежатиме те, як ви проведете весь день
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
Кішки здавна вважаються загадковими та магічними тваринами Знаючи про їхні здібності, ви по-новому поглянете н....
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів


/-0,26271891593933-/ /-pc-/
Top