counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Тема тижня

Як повернути Донбас за рік Як повернути Донбас за рік
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Навіщо Україні фінансова поліція? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Кому віддадуть митницю? Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Закордон нам допоможе? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Кому зіграв на руку Касько? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Терористичні ризики України Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Кому вигідна легалізація зброї? Освіта в умовах російської агресії Нові податки — нова країна Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Заочні суди над «сім’єю» Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Доля Криму: що чекає на півострів? Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Що криється в особливому статусі Донбасу? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чим обернеться для країни війна олігархів? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Андрій Бузаров
21 Березня
09:34
Політика Андрій Бузаров Влада не робить жодних спроб повернути окуповану територію Українська влада не робить жодних спроб для того, щоб повернути окуповану територію країни. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт-міжнародник Андрій Бузаров. За його словами, зараз здійснюються спроби заморозити конфлікт. «На сьогодні Президент України використовує тематику Донбасу для того, щоб показати принциповість позиції. Об'єктивно ж зараз варіантів повернення Криму в Україну, як і частини Донбасу, просто немає. Оскільки це геополітичний конфлікт США і РФ на території України», - сказав Бузаров. Він також зазначив, що державна команда користується надзвичайно низькою підтримкою суспільства - як серед жителів Донбасу, так і серед жителів Західної, Центральної та інших регіонів України. «Їхні рейтинги, за великим рахунком, штучно створені, і всі чудово розуміють, що Опозиційний блок може взяти серйозний реванш у пропрезидентської команди. Тому Президент і повинен використовувати тематику Донбасу, піднявши таким чином собі авторитет. І запускаються відповідні проекти, такі як НАБУ, з'являються форуми Саакашвілі, для того, щоб отримати козирі на майбутніх парламентських виборах», - зазначив експерт.
Андрій Лозовий
19 Березня
18:52
Політика Андрій Лозовий Треба було воювати на чотирьох фронтах Повернути Донбас можна було раніше, але для цього треба було воювати. Причому не на одному фронті. Зараз заява Президента Петра Порошенка про повернення окупованих територій всього за рік виглядає голослівною. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив заступник голови фракції Радикальної партії Андрій Лозовий. «Це голослівні заяви. Донбас можна було повернути. Але для цього треба було воювати. До того ж воювати чотирма фронтами. Перше - це посилення військового потенціалу, це дипломатичний фронт, це інформаційний фронт і нормальна робота і взаємодія на міжнародній арені», - розповів нардеп. Він також зазначив, що ще одним чинником для повернення Донбасу має стати економіка. Вона повинна бути дуже потужною. Адже Росія буде слабшою тільки тоді, коли Україна стане сильнішою.
Альона Шкрум
18 Березня
19:45
Політика Альона Шкрум На жаль, Президент дозволяє собі розкидатися голослівними заявами Повернути Донбас можна тільки військовим шляхом. Втім, варто визначитися з тим, що є метою - тільки повернення територій чи реінтеграція людей? Зрозуміло, що рік - занадто маленький термін для повернення. Але певні кроки - офіційне визнання територій Луганської та Донецької областей окупованими - варто вже робити і виробити нормальну державну стратегію щодо Донбасу. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила народний депутат від партії «Батьківщина» Альона Шкрум. «Нам треба розуміти: ми хочемо повернути Донбас як територію і ми готові воювати за нього, бо тільки військовим шляхом це можна зробити. Або ми хочемо повернути людей, якусь цілісність України, хочемо повернути взагалі якусь національну ідею всіх українців. Багато було заяв від Порошенка. Я нещодавно повернулася з Ростова з мамою Савченко. Порошенко обіцяв Надії, що вона на попередні травневі свята, рік тому, вже буде вдома. Потім він обіцяв, що вона буде вдома на новорічні свята. На жаль, Президент дозволяє собі розкидатися голослівними заявами: АТО за три дні тощо. Я можу сказати, що у нас немає нормальної державної стратегії, що нам взагалі робити з Донбасом. Не з точки зору повернення, а з точки зору інтеграції переселенців, соціальної політики щодо тих людей, які виїхали. Тим більше немає стратегії і щодо військового можливого повернення», - розповіла нардеп. За словами Шкрум, ми опинилися в непростій ситуації, але треба було оголошувати військовий стан на окремих територіях окремих областей ще раніше. Також треба було розривати дипломатичні відносини з Росією. «Але цього не було зроблено. І це призвело до того, що зараз нападають на російські консульства, і на наші в Ростові-на-Дону, до речі. Мені здається, що ми можемо зробити - це визнати ці території окупованими, так само, як Крим. Є вже законопроекти в Раді, які можна підтримати або розробити нові. Окуповано Донецьку область, окуповано Луганську область - це значить, що ми більше не відповідальні за тих людей. За всі речі, що відбуваються на окупованих територіях, відповідальна Росія. Також ми говоримо про те, що закриваємо кордон. Ми не можемо торгувати з країною-агресором. Звичайно, для олігархів це болюче рішення, тому Президент його поки не ухвалює. Але рано чи пізно нам доведеться його ухвалити. Ми зможемо повернути території тільки розвиваючи Україну, розвиваючи армію і дипломатично домовляючись про те, щоб тиснути на Путіна за допомогою санкцій», - резюмувала нардеп.
Дмитро Добродомов
17 Березня
18:55
Політика Дмитро Добродомов Вирішити ситуацію з Донбасом можна лише запровадивши миротворчі сили Річний термін замалий для того, щоб повернути Донбас Україні. Жодних умов для цього нині нема. Відповідну заяву, яку озвучив Президент Петро Порошенко, швидше за все, було зроблено унаслідок тиску з боку західних партнерів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Дмитро Добродомов. «Думаю, передумова цих заяв – тиск західних партнерів. Наскільки це реально? Я не бачу цього в реальності зовсім. Подивіться, що зараз робиться на Донбасі. Виросла активність бойовиків. Я не переконаний, що вони підконтрольні десь одним гілкам своїх бандитських розкладів. Тому владнання ситуації вже цього року може бути тільки за однієї умови – якщо введуться миротворчі сили, які допоможуть встановити кордон, буде складено зброю, буде українська влада і за українськими законами проведуть вибори. При цьому бойовиків, винних у смертях і катуваннях, буде заарештовано, заручників – випущено. То є цілий перелік абсолютно нормальних правильних речей, які треба здійснити», - розповів народний депутат. Добродомов підкреслив, що на сьогодні немає жодних передумов для здійснення будь-якого кроку з цього переліку, а тим паче для здійснення їхньої сукупності. «Мені важко поділяти його оптимізм, але мені, як і всім, хотілося б, щоб саме так усе й завершилось. Але за нинішніх умов я не бачу оптимізму чи бодай якогось просування хоча б одного кроку», - підсумував нардеп.  

/-0,50244402885437-/ /-pc-/
Top