counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Леонід Ємець
Леонід Ємець

У заяві Президента щодо окупованих територій ідеться не про гарантії, а про бажання


Окуповані Росією частини Донецької й Луганської областей, можливо, і можна повернути, як обіцяв Президент. Але це більшою мірою бажання, а не тверді гарантії. Втім, Порошенко може володіти якимось обсягом інформації, щоб давати такі прогнози. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив перший заступник голови парламентського Комітету з питань правової політики і правосуддя Леонід Ємець.

«Думаю, що в заяві глави держави йдеться не про гарантії, а про бажання. Йому як Президенту, мабуть, видніше, бо він володіє всім обсягом інформації як Головнокомандувач. Це питання варто поставити йому, наскільки це буде реалізовано практично. А ми поживемо – побачимо», - розповів народний обранець.

Також торкнувся він і важливого питання виборів на Донбасі та умов, за яких вони можливі. «За Конституцією, яка є обов’язковою і яку в цій частині ніхто не міняв і міняти не планує, вибори відбуваються за єдиним законом. У нас не може бути виборчого закону для окремих територій. Відповідно, якщо вибори відбудуться в Луганську і Донецьку, то тільки за законом про місцеві вибори, який передбачає такі процедури, як участь наших правоохоронних органів у контролі над передачею бюлетенів, участь наших членів комісій, які формуються з політичних партій, представлених у парламенті. Зрозуміло, що всі ці технічні моменти на тих територіях можна забезпечити, коли там не буде ані російських військ, ані терористичних організацій. Лише тоді, коли там буде контроль української влади, можна провести вибори. Як тільки там не буде терористів і бандитів,  обов’язком української влади буде провести там вибори, бо не може бути частини території, де громадяни позбавлені права обирати органи місцевого самоврядування», - розповів нардеп.

Він зауважив, що для того, щоб це були демократичні вибори, треба дати  громадянам самостійно визначатись. «Зрозуміло, що з пістолетом біля скроні – це не вибір, з тією пропагандою це теж не вибір. Демократія – це коли людина має змогу свідомо приймати рішення і робити вибір. Для цього вона повинна щонайменше отримувати від ЗМІ таку інформацію, яку хоче, а не ту, яку нав’язують. Окремі закони про вибори на окремих територіях Конституція України забороняє», - підкреслив Ємець.

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 28



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів


/-0,67291212081909-/ /-pc-/
Top