counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Єгор Фірсов
Єгор Фірсов

Головне завдання Росії - повернути Києву зазомбовані і непідконтрольні території


Повернення окупованих територій Донецької і Луганської областей навряд чи можливо здійснити за озвучений Петром Порошенком рік. Крім того, таке повернення в нині існуючих умовах суперечить українським інтересам. Якщо повернути Донбас Україні зараз, це зіграє на руку РФ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Єгор Фірсов.

«Ви знаєте, колись Петро Олексійович говорив дуже важливі речі, колись він говорив і про те, що АТО має тривати не місяці, а мало не години. Тому я, якщо чесно, слабо собі уявляю, як можна повернути Донбас за рік. Я в це не вірю. Зараз на окупованій території перебувають російські військові - це понад сім тисяч осіб, понад 600 танків, я не говорю зараз про важке озброєння - «Гради», «Буратіно», «Акації» тощо. У майже 40 тисяч цивільного населення є зброя (від пістолетів-автоматів до гранат). Тому упродовж року на рівному місці з Захарченком, з російськими військовими, з тією ситуацією, яку я описав, не бачу, що це буде реально», - вважає нардеп.

Фірсов зазначає, що така заява Порошенка, можливо, орієнтована на Європейський союз. Крім того, повернення Донбасу зараз абсолютно не в інтересах України, зараз воно вигідно тільки Росії. «Я 25 років прожив там, у мене є контакти: родичі, однокласники, сусіди. Деяка частина проукраїнськи налаштована, я добре розумію ситуацію, яка там склалася. І повернути за рік нереально. Треба почекати, коли економіка і армія стануть сильнішими. Тоді можна теоретично говорити про те, щоб забрати Донбас військовим способом. Але не вірю, що протягом цього року ми реінтегруємо цю територію. Плюс цього не потрібно робити, бо це суперечить українським інтересам.

Зараз найголовніше завдання Росії - повернути нам окупований, зазомбований Донбас, зруйнований і непідконтрольний Києву. РФ вручить його Києву і скаже, мовляв, «візьміть його і мучтеся з ним, щоб ця територія вибирала своїх губернаторів, щоб ця територія впливала на політику країни і щоб ця територія вибирала собі народних депутатів від Донецька». Тобто це план Росії, вона відверто показала, що не збирається забирати цю територію як Крим. Вона не збирається визнавати цю територію окремою державою - це вже показали псевдореферендуми на Донбасі. Це завдання Росії, а нам у жодному разі не можна вестися на цей процес. Нам потрібно постійно на міжнародній арені наголошувати на Будапештських угодах, на безпеці, на тому, що Мінські угоди мають бути реалізовані не тільки в односторонньому порядку українською стороною», - пояснив політик.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 26



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів


/-0,37614989280701-/ /-pc-/
Top