counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Альона Шкрум
Альона Шкрум

На жаль, Президент дозволяє собі розкидатися голослівними заявами


Повернути Донбас можна тільки військовим шляхом. Втім, варто визначитися з тим, що є метою - тільки повернення територій чи реінтеграція людей? Зрозуміло, що рік - занадто маленький термін для повернення. Але певні кроки - офіційне визнання територій Луганської та Донецької областей окупованими - варто вже робити і виробити нормальну державну стратегію щодо Донбасу. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила народний депутат від партії «Батьківщина» Альона Шкрум.

«Нам треба розуміти: ми хочемо повернути Донбас як територію і ми готові воювати за нього, бо тільки військовим шляхом це можна зробити. Або ми хочемо повернути людей, якусь цілісність України, хочемо повернути взагалі якусь національну ідею всіх українців. Багато було заяв від Порошенка. Я нещодавно повернулася з Ростова з мамою Савченко. Порошенко обіцяв Надії, що вона на попередні травневі свята, рік тому, вже буде вдома. Потім він обіцяв, що вона буде вдома на новорічні свята. На жаль, Президент дозволяє собі розкидатися голослівними заявами: АТО за три дні тощо. Я можу сказати, що у нас немає нормальної державної стратегії, що нам взагалі робити з Донбасом. Не з точки зору повернення, а з точки зору інтеграції переселенців, соціальної політики щодо тих людей, які виїхали. Тим більше немає стратегії і щодо військового можливого повернення», - розповіла нардеп.

За словами Шкрум, ми опинилися в непростій ситуації, але треба було оголошувати військовий стан на окремих територіях окремих областей ще раніше. Також треба було розривати дипломатичні відносини з Росією.

«Але цього не було зроблено. І це призвело до того, що зараз нападають на російські консульства, і на наші в Ростові-на-Дону, до речі. Мені здається, що ми можемо зробити - це визнати ці території окупованими, так само, як Крим. Є вже законопроекти в Раді, які можна підтримати або розробити нові. Окуповано Донецьку область, окуповано Луганську область - це значить, що ми більше не відповідальні за тих людей. За всі речі, що відбуваються на окупованих територіях, відповідальна Росія. Також ми говоримо про те, що закриваємо кордон. Ми не можемо торгувати з країною-агресором. Звичайно, для олігархів це болюче рішення, тому Президент його поки не ухвалює. Але рано чи пізно нам доведеться його ухвалити. Ми зможемо повернути території тільки розвиваючи Україну, розвиваючи армію і дипломатично домовляючись про те, щоб тиснути на Путіна за допомогою санкцій», - резюмувала нардеп.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 33



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів


/-0,61833095550537-/ /-pc-/
Top