counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Олександр Дем'янчук
Олександр Дем'янчук

Ситуація з Донбасом зараз патова, але вона більш вигідна Україні


Обіцянка Президента Петра Порошенка повернути Донбас протягом року - це лише політична заява, яка не має нічого спільного з реальністю. Істотно в цій ситуації щось зміниться тільки в тому випадку, якщо Росія змінить характер дій. До того ж говорити про повернення Донбасу зараз недоречно, перспектив для цього немає. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, завідувач кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія» Олександр Дем'янчук.

«Заява Порошенка повернути Донбас - абсолютно політична, тут якоїсь підстави серйозної аналітичної, на жаль, немає. Оскільки протилежна сторона, якщо ми граємо в шахи, грає в Чапаєва. Тобто будь-які дії з боку України, які матимуть раціональний характер, натикатимуться на абсолютно ірраціональну поведінку нашого східного супротивника. Тому я б на місці нашого Президента остерігся б робити такі заяви, що він за рік поверне Донбас. Це можливо лише в тому випадку, якщо істотно зміниться характер дій нашого північного сусіда. Сподіватися на якісь швидкі рішення не доводиться», - вважає політолог.

Дем'янчук переконаний, що рецептів виходу з нинішньої ситуації просто не існує. Втім, він зазначає, що існують певні сприятливі перспективи, але їх зовсім не обов'язково може бути реалізовано.

«Якщо зараз узятися за повернення Донбасу силовим методом, тобто просто відвойовувати, то це ризик відкритої війни. Повертати Донбас якимось дипломатичним шляхом поки що неможливо. Ми бачимо, як поводиться російська сторона на всіх переговорах: нехтує будь-якими домовленостями, навіть документи, скріплені високими підписами, для неї нічого не вартують. Таким чином ситуація зараз патова. Хоч як це дивно, але вона вигідніша Україні, ніж протилежній стороні. Бо чекаючи, вичікуючи момент, Україна поступово набирає вагу. Це дозволить потім, коли ситуація вирішиться, досить швидко подолати кризу. А те, що ситуація вирішиться і вирішиться на нашу користь - у цьому в мене сумнівів майже немає», - переконаний експерт.

Політолог каже, що на це потрібен час, і досить тривалий. Також він зазначає, що зараз повертати Донбас у будь-якому його вигляді немає сенсу.

«Перш за все через те, що населення Донбасу значною мірою є антиукраїнським. З цим треба погодитися, змиритися і починати роботу, яку в нас, на жаль, ніхто не веде. У Міністерстві інформаційної політики, яке мало б це робити, і робити давно й активно, банально цим не займаються. Є невеликі проекти, які істотного ефекту не дають. Повертати Донбас зараз - це отримати на голову ще більшу біду, ніж є сьогодні. Тому я думаю, що з боку Порошенка це суто політична, а може, й емоційна заява. Перспектив для повернення Донбасу зараз я відверто не бачу», - резюмував Дем'янчук.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 21



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
більше матеріалів


/-0,33060002326965-/ /-pc-/
Top