counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Тема тижня

Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали Кабмін Гройсмана: Перемоги і провали
Всі теми тижня
Дорога турбота: Кабмін взявся за населення Чого чекати Ураїні від виборів у США? Криза безпеки: хто пише сценарій? Бурштинові війни Кодекс для бійця АТО Чим завершиться парад резонансних справ? Ціна політичної відповідальності Про що Україна домовляється з бойовиками? Кому служитиме Генпрокуратура? Яка користь Україні від санкцій проти Росії? Навіщо Україні фінансова поліція? Судова реформа: сядуть всі? За кадри вирішують усі Як змінилася система після Майдану Кому віддадуть митницю? Два роки без Криму Навіщо поліції стільки злочинців? Закордон нам допоможе? Новий прем'єр - нові перспективи Коли у населення увірветься терпець? Як повернути Донбас за рік Життя після Путіна Український тиждень в Європарламенті До чого призведе політична криза? Кому зіграв на руку Касько? Право сили або сила права? Чим загрожують Україні зміни до Конституції? Без яких змін в бюджеті нам не обійтися? Як провести в Україні інвестиційну терапію Перемир'я у владі: міф чи реальність? Що рік прийдешній нам готує? Чого досягла Україна за минулий рік? Які податки влаштують українців? Як змусити кримінал попрацювати на бюджет? Рік уряду: підсумки Терористичні ризики України Бюджет - 2016: Хто отримає найбільший шматок пирога Куди подіти армію силовиків? Народ vs Кабмін: битва за тарифи Безвізовий режим: які наші шанси? Кадровий дефолт: шляхи виходу Українські заручники Путіна Боротьба з корупцією - дієта для повноти влади Ренесанс української економіки Що потягнуть за собою санкції проти Росії? Чи стане електронна петиція панацеєю від проблем? Кому вигідна легалізація зброї? Освіта в умовах російської агресії Нові податки — нова країна Чому в Україні не можна подолати бідність? Холодний сезон 2015: На чому будемо економити Нові голови областей проти контрабанди Заочні суди над «сім’єю» Як перетворити бурштин на благо для України? Обіцянки депутатів: Місія нездійсненна Три питання до нової Конституції Нова карта України: За і проти Доля Криму: що чекає на півострів? Рокіровка на місцях: чи зіграє ставка Порошенка? Три місяці Кабміну: шанс чи фінал? Що криється в особливому статусі Донбасу? Індексація пенсій і зарплат: популізм чи реальність? До чого прийшла Україна за рік з Порошенком? Чи врятує нас податкова реформа? Хто стоїть за акціями протесту в Києві? Чи потрібно залучати іноземців в уряд? Національна поліція: Плюси і мінуси Чи потрібна Україні децентралізація? Наскільки законна люстрація? Чи можливе в Україні «економічне диво»? Чим обернеться для країни війна олігархів? Чи можна націоналізувати приватизовані раніше підприємства та які наслідки це матиме? Що допоможе Україні виграти інформаційну війну? Як брати іноземні кредити, не "пресуючи" населення?
Точки зору
Василь Поворозник
29 Липня
17:36
Економіка Василь Поворозник Головний провал Кабміну - неодержання траншу МВФ Провалів у роботі уряду Володимира Гройсмана набагато більше, ніж досягнень. Крім того, очікувати якихось реальних перемог у майбутньому теж не варто. Головна поразка за цих сто днів роботи - то, що Україна не отримає транш від МВФ. Ще одна проблема уряду в низькій швидкості реформ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Поворозник. «Говорити про провали Кабміну легше. Ключовий - це співпраця з МВФ. Ми так і не отримали транш, і це, звісно, можна вважати недоліком роботи уряду. Було багато очікувань щодо можливості одержати черговий транш, велися переговори, представники МВФ працювали з урядом, Нацбанком. Але, на жаль, поки що позитивного результату немає. Про успіхи говорити важче. Були певні призначення на посади керівників держпідприємств, але це радше поточна робота, а не великі досягнення. Реформи тривають, але вони не такі помітні», - розповів економіст. За його словами, були занадто високі очікування від нового Кабміну. Знову ж, негативом у роботі уряду є призупинення верифікації соцвиплат. «Приймалися певні документи у сфері дерегуляції, ProZorro починає працювати. Ще не дуже помітно успіхи Мінфіну, один з недоліків - це те, що верифікацію соцвиплат припинено. Тобто яка подальша доля верифікації, що надзвичайно важливо в контексті боротьби з дефіцитом бюджету і пенсійною реформою? Вочевидь, жодних істотних катаклізмів при цьому уряді не буде, але й досягнень теж», - підсумував економіст.
Олександр Охріменко
29 Липня
09:12
Політика Олександр Охріменко І Порошенко, і Гройсман «сидять на валізах» Кабмін на чолі з Володимиром Гройсманом не зробив нічого, що було заплановано в програмі уряду. Багато доречних ідей було запропоновано лише на папері, а за фактом Гройсман тільки підвищив тарифи за час свого управління Кабміном. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. «Є програма уряду, і її можна прочитати на сайті Кабміну. Жоден пункт програми Гройсманом не виконано. Там немає пункту «підвищення тарифів», а це єдине, що він зробив. Там є пункти про реверс газу, там дуже багато гарних слів. І водночас там багато корисних речей, наприклад спрощення системи адміністрування ПДВ, але в реальності цього немає. Є пункт про спрощення системи оформлення експортних товарів - цього теж немає. Те, що було справді потрібно, - не зроблено. Він пропонував місцевим радам, бюджетам більше самостійності при використанні коштів. Знову ж - нічого цього не сталося. Все, що зробив Гройсман, - лише підвищив тарифи, але це не було записано в програмі», - розповів економіст. За словами Охріменка, прогнозувати подальший розвиток економічної ситуації або те, наскільки уряд справлятиметься із завданнями, важко через те, що Гройсман «сидить на валізах», а це не сприяє плідній роботі. «В Україні на сьогодні дуже складна політична ситуація, влада в Києві фактично втратила контроль над регіонами. Нині ані Президент Порошенко, ані Гройсман не знають, скільки будуть при владі. Крім того, зараз посол США, євроспільноти істотно впливатимуть на всі процеси в країні. Будуть перевибори чи ні - вирішує посол США, а не Президент України. За таких умов важко щось прогнозувати. І Порошенко, і Гройсман «сидять на валізах», і замість того, щоб займатися роботою, вони просто вичікують», - резюмував економіст.
Олександр Палій
28 Липня
09:46
Політика Олександр Палій Головне досягнення уряду - боротьба з корупцією За час перебування Володимира Гройсмана прем'єр-міністром є більше позитивних моментів, ніж негативних. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, експерт з питань євроатлантичної інтеграції Олександр Палій. «На мій погляд, є багато досягнень. Основні - це те, що почалася серйозна антикорупційна боротьба. Що ще дуже важливо - почалася ціла низка реформ. Зокрема, очищуються державні монополії, проводяться прозорі конкурси на призначення керівників цих монополій. Наводиться лад в «Укрзалізниці», у «Нафтогазі». Крім того, ми не купуємо газ у Росії. Також було покращено систему субсидій. Дотацій на газ було раніше майже 12 мільярдів, а стало 40 - тобто втричі зменшилися навантаження. Також лоукост заходять до країни, будуються дороги. З іншого боку, в медичній реформі є лише одна, але важлива зміна - зміна реєстрації ліків. Але в цілому ми бачимо, що поступово відбувається очищення від корупції, після кожного корупційного випадку йде відставка чиновника», - розповів політолог. Водночас Палій зазначає, що є й негативні аспекти діяльності нового уряду. Головна проблема в тому, що зміни не відбуваються одномоментно, а тиждень за тижнем, день за днем. «Є проблема з дерегуляцією. Прийнято рішення, що до кінця року кожне міністерство має почати і показати результати боротьби з корупційними схемами. Але не всі з них будуть здатні на це. Бо їм необхідно скорочувати власні повноваження, і тут усе не так просто, як здається. Не всі на це можуть піти», - підсумував експерт.

/-0,75878000259399-/ /-pc-/
Top