counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Сергій Таран
Сергій Таран

Стратегією для уряду повинна стати дерегуляція економіки


Поки немає конкретної інформації про структуру фінансової поліції, про її функції і керівництво - неможливо оцінити необхідність такого органу. Втім варто зазначити, що податкову міліцію треба однозначно розформовувати, а фінансова поліція повинна мати обмежені функції. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог Сергій Таран.

«Нічого не зміниться, якщо просто називати один орган іншою назвою. Ми нічого не знаємо про повноваження, про те, що вони мають на увазі, коли говорять про ліквідацію одного органу задля створення іншого. Не йдеться ні про функції, ні про відповідальність, ні про обрання керівництва, ні про структуру. Це все тільки слова. Тому, поки ми не будемо мати більше інформації, коментувати нічого. Це як поліцейська місія ОБСЄ на Донбасі: одна фраза, а що за нею стоїть - кожен розуміє по-своєму. У будь-якому випадку така фінансова поліція повинна мати обмежені функції. Взагалі зараз стратегією для українського уряду має бути дерегуляція української економіки. Чим менше контролю, тим краще. Зараз відсутність свободи для українського ринку набагато серйозніша загроза, навіть ніж корупція. У будь-якому випадку новий орган повинен мати мінімум повноважень. Відпустити ринок - це повинно бути основним завданням для уряду», - розповів політолог.

Таран переконаний, що попри неясність з фінансовою поліцією податкову міліцію треба однозначно розформувати. Експерт зазначає, що також треба звернути увагу на спрощення адміністрування податків.

«Розформування податкової міліції навіть не обговорюється - це треба було давно зробити. Один із найважливіших напрямів - спрощення адміністрування податків. Вони у нас меншими навряд чи стануть, бо нам це МВФ не дозволить. Вони кажуть, «якщо ви знизите податки, то як будете гроші віддавати і чому ми повинні за це платити?». Але, крім того, нам ці податки потрібні на армію. Тому податки не будуть знижуватися, а от спрощення адміністрування податків має стати завданням для уряду», - підсумував Таран.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 45



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетика людини: як дізнатися свій енергетичний потенціал
Енергетика людини: як дізнатися свій енергетичний потенціал
Кожна людина наділена своєю енергетикою Вона буває вроджена та отримана протягом життя
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
За допомогою нумерологічних розрахунків можна легко змінити життя на краще Простий розрахунок особистого коду ....
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
Молод вважається дуже сприятливим для залучення грошей часом Щоб все вийшло, ми пропонуємо вам скористатися ри....
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
більше матеріалів


/-0,51527285575867-/ /-pc-/
Top