counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Сергій Таран
Сергій Таран

Україна від російського тероризму втратила більше, ніж США від Аль-Каїди


Говорити про загрози для України від проявів тероризму запізно, оскільки країна вже перебуває у стані війни з тероризмом, через який ми вже втратили набагато більше, ніж США від Аль-Каїди. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Центру соціологічних і політологічних досліджень «Соціовимір», директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран.

«Ми нині перебуваємо в стані гібридної війни, яка є виявом державного тероризму. Інша держава фінансує терористів, і вони здійснюють теракти й убивають людей. Ми вже перебуваємо в стані війни з тероризмом. Говорити про те, чи загрожує Україні тероризм, немає сенсу, тому що він уже є. Ситуація може далі погіршитись, але вона зараз не така складна, як була рік тому. Якщо пам’ятаєте, були і вибухи залізниць, і загрози вибухів мостів. Хоч нині й менше, але загроза терактів для нас дуже актуальна. Вона не йде від ісламського фундаменталізму і навряд чи йтиме від нього, бо ми не є активним учасником цієї антитерористичної коаліції, яка воює проти ІДІЛ чи Аль-Каїди. Основною загрозою саме для нас є Росія. Інших, більш загрозливих варіантів для України немає», - розповів Таран.

Політолог зазначає, що з російського боку ми маємо безпрецедентно високу небезпеку загострення ситуації. Таран переконаний, що ми нині маємо справу з набагато більшою загрозою розвитку тероризму, ніж країни антитерористичної коаліції.

«Ми від тероризму Росії вже втратили більше, ніж американці від Аль-Каїди чи французи від ІДІЛ. Просто тероризм, з яким ми стикаємося, відрізняється від тероризму, з яким стикаються країни коаліції. Вони зустрічаються з загрозами від ісламського світу, а  ми - з державним тероризмом, тобто таким, який фінансується сусідньою державою. Він інший за структурою, боротися з ним складніше, тому що терористи, які отримують системну допомогу від якоїсь держави, поводяться більш підло, ніж ті, які не отримують такої допомоги. І тут для України важливо об’єднувати свої зусилля з антитерористичною коаліцією», - розповів Таран.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 16



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
більше матеріалів


/-0,31894707679749-/ /-pc-/
Top