counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Андрій Єрмолаєв
Андрій Єрмолаєв

Санкції запізнілі і недоречні


Санкції, запроваджені Україною проти Росії, наразі вже запізнілі і можуть спровокувати економічну війну, а також завдати серйозної шкоди українській економіці. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Національного інституту стратегічних досліджень, політолог Андрій Єрмолаєв.

«Незважаючи на всю нашу риторику, пов'язану зі звинуваченнями Росії в окупації та анексії, у міждержавних відносинах Україна-Росія немає визнаного стану війни. Санкції мають характер локальних ударів, пов'язаних зі спробою обмежити можливості і права російських об'єктів бізнесу в Україні, але не більше того. Інша річ, що прийняття рішення про нові санкції в умовах нехай і не повноцінного світу, але все ж перемир'я на Донбасі, і в умовах активних переговорів Мінської групи, маніпулювання санкціями може радше завдати шкоди, аніж бути корисним. І все тому, що, незалежно від цих санкцій, зберігається певний рівень торгівлі між Україною і Росією в частині енергоносіїв, зберігаються торговельні відносини, йде інформація про поставки вугілля, низка підприємств на території «ЛНР» і «ДНР» продовжують виплачувати податки до центрального бюджету. Мені здається, зараз якраз би мало сенс встановити статус-кво рівноваги з урахуванням того, що вдасться після жовтня забезпечити мирний режим по лінії вогню в Донбасі», - розповів політолог.

За словами експерта, жорсткі санкції, навпаки, можуть каталізувати економічну війну, і це може завдати серйозного удару по економіці України.

«У будь-якому разі у відповідь заходи можливі, вони можуть торкнутися транспортного сполучення, постачання енергоносіїв. Наскільки Україна до цього готова - питання відкрите. Та й чи є зараз сенс інтенсифікувати це протистояння, якщо в рамках Мінського процесу тривають переговори про якісь домовленості з контролю за кордоном і озброєнням? Мені здається, ці санкції запізнілі і недоречні», - резюмував Єрмолаєв.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 27



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
більше матеріалів


/-0,33138298988342-/ /-pc-/
Top