counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Сергій Таран
Сергій Таран

Акцентувати увагу зараз треба не на ГПУ, а на нових антикорупційних органах


Віталій Касько - заступник Генпрокурора, який заявив про свою відставку, швидше за все піде в політику або повернеться в ГПУ. Але повернення заступника можливо тільки після звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора. Втім, акцентувати увагу зараз треба не на генпрокуратурі, а на новостворених антикорупційних органах. Таку думку «Аналітичній служби новин» (АСН) висловив голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір», директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран.

«Я думаю, що Касько швидше піде в політику і у нього будуть шанси коли-небудь повернутися в прокуратуру після того, як поміняють Шокіна. Але треба розуміти, що основна увага зараз до антикорупційної діяльності буде зосереджена не через Генпрокуратуру, а через антикорупційну прокуратуру і Нацагентство щодо запобігання корупції. Ці агентства покликані, в першу чергу, боротися з корупцією, а ми за звичкою дивимося на ГПУ, у якій вже багато повноважень забрали. За великим рахунком, основні важелі і зусилля з антикорупційної діяльності повинні бути зосереджені у новостворених органах », - сказав Таран.

При цьому він зазначив, що в цілому відставка Касько дестабілізує ситуацію в країні через недавні відставки в уряді. Політолог також вважає, що поки рано казати, що справа щодо санкцій проти Януковича розвалиться через відставку Каська.

«Зараз досить складна ситуація через переформатування уряду. Однак з іншого боку, воно певною мірою знизить напругу по гучних відставках, фігуранти яких говорять про корупцію. У будь-якому випадку, перед оновленим урядом буде поставлено завдання так само боротися з корупцією, зокрема, на державних підприємствах. Щодо питання санкцій проти Януковича, то це не питання того, який заступник на посаді. Тут все набагато складніше. Януковича фізично немає в Україні і потрібно його притягати до відповідальності. Не думаю, що все це замикається на одній людині. Але якщо дійсно справу буде провалено, то це буде велике питання до Шокіна», - розповів експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 31



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Страхи, комплекси та фобії переслідують багатьох із нас, але вам абсолютно нема чого жити з цим Експерти в гал....
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Всі ми приходимо в цей світ з певними цілями та завданнями У зв'язку з цим у кожної людини є певний внутрішній....
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Енергетика грошей — штука дуже тонка, для керування якої потрібно розуміння її механізму та дії З точки зору е....
10 слів, які притягують успіх
10 слів, які притягують успіх
Для того, щоб отримати радість життя, позбутися проблем і досягти успіху, не потрібно прикладати титанічних зу....
більше матеріалів


/-0,6476879119873-/ /-pc-/
Top