counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Олександра Решмеділова
Олександра Решмеділова

Президент активізував точкові атаки на уряд


Попередження прем'єр-міністру та його команді - не що інше, як чергове надування щік, у стилі завершення АТО в лічені години або параду Перемоги в українському Севастополі. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила політолог, аналітик Міжнародного інформаційно-аналітичного Центру «Росія-Україна» Олександра Решмеділова.

«Уже очевидно, що перемог за цей час не трапиться, та й навіть теоретично бути не може. Але все вказує на те, що в серпні ніхто з серйозних політичних гравців не буде готовий до масштабної політичної кризи», - сказала експерт.

За її словами, у «політичному мурашнику» кожен зайнятий своєю справою.

«Президент всіляко намагається посилити свій імідж. Він робить ставку на посилення своїх політичних позицій саме в публічній сфері. Всі зусилля спрямовані на те, щоб поставити себе над Кабміном, але поки все це дійство не більше ніж гра», - вважає Решмеділова.

Вона зазначила, що відставка уряду, яка обговорюється, вкрай невигідна всім сторонам.

«Це ж неминучий розвал коаліції, а сформувати нову буде вкрай непросто. Особливо якщо саме президент стане ініціатором відставки уряду. Такий сценарій дасть формальний привід радикалам, «Самопомочі» і союзникам Ігоря Валерійовича (Коломойського - ред.) в нову коаліцію не йти, в нинішніх умовах це вкрай невигідно в плані піару. Тоді з ким об'єднуватися?! Тому коаліціянти чітко розуміють, що можна більше втратити, ніж знайти», - зазначила експерт.

Решмеділова підкреслила, що останнім часом Президент активізував точкові атаки на уряд. Така поведінка стала досить актуальною на тлі падіння рейтингу прем'єра і його політичної сили.

«Але команді Порошенка рано святкувати перемогу в цьому протистоянні. Не варто забувати, що всі нинішні рейтинги досить умовні, досить згадати, якою фікцією виявилася вся соціологія напередодні парламентських виборів, а також обіцяне «срібло» для Олега Ляшка на позачергових виборах президента України в травні 2014», - відзначила вона.

При цьому експерт наголосила, що тільки місцеві вибори покажуть реальний розклад сил.

«Реальний розклад сил покажуть тільки місцеві вибори. Волевиявлення народу - це завжди найкращий лакмусовий папірець, на ньому  чітко видно настрій громадськості, реальну силу і вагу політичних гравців. Ось тоді-то і можна чекати переформатування коаліції.

Розглянемо один із можливих варіантів. Припустимо, БПП покаже хороший результат, а «Народний Фронт» вилетить на 5%-му бар'єрі. Тоді «Батьківщині», навпаки, потрібно наростити підтримку електорату, ось тоді переформатування коаліції може стати реальністю. Але для цього потрібно дочекатися цього голосування. Будемо подивитися, як кажуть в Одесі», - резюмувала експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 32



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
більше матеріалів


/-0,27191591262817-/ /-pc-/
Top