counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Віктор Небоженко
Віктор Небоженко

Президент вчинив трохи нетактовно стосовно Прем'єр-міністра


Те, що Президент Петро Порошенко пообіцяв переформатування уряду і поставив Кабміну ультиматум «виправитися» в своїй роботі до осені — це ознаки початку одвічної боротьби Президента і Прем'єра. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

«Це велика політична провокація Президента Порошенка. Він не вправі ставити ультиматуми Кабміну, тому що Кабмін тримається на коаліційній більшості. Порошенко переграє Кабмін — він поводиться як людина, що сидить на двох стільцях одночасно: як Президент і як Прем'єр-міністр. Це, звичайно, удар по Яценюку. Так не можна робити, вони повинні взаємодіяти», — розповів Небоженко.

Політолог наголосив, що в разі пред'явлення таких ультиматумів, здивуються безпосередньо міністри, які не мають жодного стосунку до корупційних справ, як, наприклад, міністр фінансів Наталія Яресько.

«Президент вчинив трохи нетактовно стосовно Прем'єр-міністра. Якщо він когось особисто призначав на посади, то він має право особисто до них звертатися. Він має право висувати вимоги лише міністрам оборони і МЗС. А іншим — ні. Це можуть робити лише певні галузеві комітети Верховної Ради, сама Рада, Прем'єр-міністр. Так влаштована парламентсько-президентська республіка», — наголосив експерт.

За словами Небоженка, обіцянки від Порошенка переформатувати Кабмін восени — початок одвічної боротьби між Президентом і Прем'єром.

«Що повинні робити міністри, до кого їм тепер бігати на доповідь — до Прем'єра чи до Президента? Тепер міністри не знають, на кого орієнтуватися. Порошенко повинен або керувати адміністрацією, або Кабміном. Не можна управляти керувати обома», — зазначив політолог.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 49



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
більше матеріалів


/-0,65662002563477-/ /-pc-/
Top