counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Василь Поворозник
Василь Поворозник

Ситуація із Кононенком і Абромавичусом насторожила МВФ


Серйозну фінансову допомогу Україна отримуватиме лише тоді, коли налагодить співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Утім, невеликі обсяги можливі навіть у стані підвішених відносин з МВФ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Поворозник.

«Питання допомоги в першу чергу залежить від того, наскільки нам вдасться налагодити співпрацю з МВФ. Це якщо говорити про серйозну допомогу і про серйозну співпрацю з міжнародними зовнішніми донорами. Бо, на жаль, інші джерела інвестицій для нас закриті. Я думаю, що на невеликі обсяги чергової допомоги ми можемо розраховувати навіть в умовах підвішених відносин з МВФ. Але якщо говорити про серйозну допомогу, то ключова - від фонду - в тому, що інші організації та уряди країн оглядаються: наскільки можна працювати з країною, з огляду на складну економічну ситуацію в Україні та воєнні дії на сході», - розповів економіст.

Поворозник акцентує увагу на тому, що Україна зараз веде переговори, щоб отримати транш, який нам мали надати ще близько півроку тому. Але щоб гроші дісталися Україні, необхідно подолати політичну кризу.

«На щастя, у нас зараз золотовалютні резерви в районі 13 мільярдів доларів, за березень вони впали до 12,7. Деякі політики гадають, що ми обійдемося і без допомоги МВФ. Ключове питання - це подолання політичної кризи в плані формування технократичного уряду. Поки що це питання не вирішено, співпраця з МВФ у підвішеному стані. Для МВФ дуже важливо працювати з партнером, якому можна довіряти. Звичайно, ми не завжди виконували його рекомендації, але для нього були важливими саме напрям і розуміння того, що партнер (у даному випадку Україна) готовий іти і працювати в певному напрямі. Якщо раніше у МВФ це відчуття було, то після скандалу з Абромавичусом і Кононенком з'явилися істотні проблеми у співпраці. Це, скажімо так, насторожило МВФ, і він поставив умову про формування технократичного уряду», - зазначив експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 28



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Страхи, комплекси та фобії переслідують багатьох із нас, але вам абсолютно нема чого жити з цим Експерти в гал....
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Всі ми приходимо в цей світ з певними цілями та завданнями У зв'язку з цим у кожної людини є певний внутрішній....
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Енергетика грошей — штука дуже тонка, для керування якої потрібно розуміння її механізму та дії З точки зору е....
10 слів, які притягують успіх
10 слів, які притягують успіх
Для того, щоб отримати радість життя, позбутися проблем і досягти успіху, не потрібно прикладати титанічних зу....
Як зрозуміти, що ваше життя скоро зміниться: 5 ознак
Як зрозуміти, що ваше життя скоро зміниться: 5 ознак
Час не стоїть на місці, як і наше життя Зміни неминучі, деякі з них здатні вказати початку нового етапу
більше матеріалів


/-0,30529689788818-/ /-pc-/
Top