counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Олександра Решмеділова
Олександра Решмеділова

Референдум про статус Донбасу - чергова хвиля піару


Питання про референдум щодо статусу Донбасу - це не більше ніж чергова хвиля піару. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила політолог, аналітик Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія-Україна» Олександра Решмеділова.

  За її словами, влада занадто довго зволікає з вирішенням ключових державних питань.

  «Схоже, що і цього разу це не більше ніж порожні обіцянки на тлі протистояння, що розгорнулося між владними угрупованнями, щоб відвернути увагу громадян від накопичених проблем», - зазначила Решмеділова.

  Як зазначила експерт, доки в країні буде війна, жоден світовий бізнес не вкладе в Україну ні цента, у той час як наша країна гостро потребує інвестицій, вони єдино правильний вихід для нашої економіки, яка переживає глибоку кризу.

  «Щоб вилікувати «рану, що кровоточить» на Донбасі, потрібно продемонструвати суспільству, що конфлікти можна вирішити мирним шляхом, за законом. А за законом, одна пряма дорога на референдум. Досвід уже показав нам, що конфлікт у суспільстві і війна, як наслідок, виникли в результаті небажання Віктора Януковича проводити референдум про зовнішньополітичний курс - до ЄС чи до Євразійського союзу. Нинішня влада не повинна уподібнюватися Януковичу і повторювати його помилки. А значить потрібно вчасно розуміти ризики і чути свій народ та дослухатися до його думки», - сказала Решмеділова.

  Водночас експерт відзначила, що економічна блокада Донбасу може призвести до втрати регіону Україною.

  «По-перше, варто чітко розуміти, що економічна блокада на Донбасі і так давно йде повним ходом. Це стало можливим відтоді, коли влада надала право головам військових адміністрацій своїми розпорядженнями вводити різні обмеження, зокрема на пересування в зоні АТО. По-друге, ті, хто пропонують економічно блокувати Донбас, діють явно не в інтересах цілісної, суверенної і незалежної України. Щоб знизити напругу в цьому регіоні, необхідно зняти блокаду раз і назавжди. Економічні, торговельні та соціальні зв'язки - найкращі ліки від війни і розз'єднання», - зазначила експерт.   За її словами, вводячи блокаду, українська влада тим самим «видавлює» українську гривню і українські товари. За законами економіки, місце порожнім не буває, тому замість гривні заходять рублі, долари і євро, а замість українських товарів - російські. Якщо кільце ділових зв’язків з РФ зміцниться, то українським постачальникам буде досить складно повернутися на втрачені ринки. А це, на думку Решмеділової, скоріше економічний прорахунок, ніж перемога.

  Експерт підкреслила, що існує маса інших факторів, що викликають озлобленість населення.

  «Обов'язково варто знижувати всі моменти, які нагнітають агресію. Те саме стосується і соцвиплат, і пенсій. Необхідно забезпечити там виплати, як варіант можна передати гроші до видачі під контроль ОБСЄ, щоб вони точно дійшли за призначенням. Потрібно обов'язково шукати компромісні варіанти», - резюмувала експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 37



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
більше матеріалів


/-0,38588118553162-/ /-pc-/
Top