counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Богдана Бабич
Богдана Бабич

Крим повернеться, коли холодильник переможе телевізор


Крим необхідно блокувати, але від нього ні в якому разі не можна відмовлятися Україні. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловила член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Санкції ЄС насправді діють і б'ють по Росії. Та ж історія і з Кримом. Зараз все більше і більше, особливо російських, експертів-економістів говорять про те, що Крим гірше Чечні. Це дотаційний, неперспективний регіон. У цей регіон треба вкладати дуже багато грошей. Більш того, ніякі приватні компанії не хочуть вкладати гроші, оскільки це спірна територія і немає ніяких гарантій, що вони будуть мати право на цю власність потім. Інвестиційні компанії (навіть російські) не хочуть вкладати туди гроші, оскільки вони пов'язані з іноземним капіталом і до них застосують санкції», - розповіла Бабич про роль продовження європейських санкцій щодо півострова.

На думку експерта, Крим у майбутньому деградуватиме. І хоча не можна сказати, що регіон добре розвивався в умовах України, але раніше у півострова було все те, що і в Україні - дороги, освітлення, вода. Все, що розвивалося в Україні, розвивалося і в Криму. Наразі, на думку Бабич, перспективи Криму в РФ досить примарні.

«У будь-якому випадку Україна не повинна визнавати цю територію російською. Треба все зробити так, щоб максимально показати, що ми не здаємося і що Крим все одно буде українським. Треба робити щось в цьому напрямку. Є сенс в блокаді. Треба, щоб жителі Криму зрозуміли, що є не тільки політичні гасла, а й економічна обґрунтованість приналежності до України. Хрущов не просто так подарував Крим, він віддав його з точки зору економічної доцільності. Крим зараз відрізаний від Росії. Це регіон, який не в змозі сам по собі налагодити повністю всю інфраструктуру і нормально розвиватися. Він абсолютно дотаційний. У кожному разі, невідомо через скільки років, але якщо в Україні все буде добре, то повернення Криму - це питання часу», - вважає експерт.

Бабич зазначила, що пора називати речі своїми іменами і переходити до реальних дій.

«Чому Європа запроваджує санкції, а ми - ні? Чому ми не блокуємо поставки, чому є контрабанда? Блокувати треба, правда, нам зараз дуже складно на інформаційному полі, ми поки не можемо впливати на це. Але коли холодильник переможе телевізор, тоді Крим повернеться. Неможливо пропагандою людей весь час тримати в якійсь ейфорії. Раніше, наприклад, кримчани могли заплатити за комуналку, не виходячи з квартири, в інтернеті. Зараз вони цього зробити не можуть, всі картки заблоковані. У них ще більш-менш живуть бюджетники», - підкреслила експерт.

За словами Бабич, головне - зараз розробляти стратегію розвитку Криму і показати Криму, яким чином Україна бачить розвиток цього регіону.

«Дуже багато людей виїхали з Криму, багато освічених людей поїхали. ІТ-сфера одразу покинула півострів, оскільки там нічого було робити. Але на цьому етапі треба працювати з тими людьми, які залишилися. І тільки після розробки стратегії Криму можна буде займатися бюрократичними призначеннями міліціонерів і прокурорів», - вважає Бабич.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 39



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Все про енергетичних вампірів
Все про енергетичних вампірів
Прийнято вважати, що енергетичний вампір — це тяжкий, неприємний тип Він живиться енергією оточуючих, тероризу....
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Мета маніпулятора — повністю підпорядкувати людину своїй волі, і тим самим позбавити її самостійності та можли....
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Кожному з нас необхідні успіх і життєва енергія для досягнення поставленої мети Заманити щастя та зберегти гар....
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Серед нас багато енергетичних вампірів Але хто ж вони і яку шкоду можуть завдати? Енергетичний вампір – це люд....
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
більше матеріалів


/-0,13075613975525-/ /-pc-/
Top