counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Андрій Золотарьов
Андрій Золотарьов

Мешканці півострова зовсім не прагнуть назад в Україну


Україна поки нічого не зробила для того, щоб реінтегрувати Крим. Люди на півострові зовсім не прагнуть назад в Україну, незважаючи на існуючі на півострові проблеми, продовження санкцій теж кардинальним чином нічого не змінить. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політолог, керівник аналітичного центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов.

«Поки про реінтеграцію Криму ми можемо говорити тільки гіпотетично. Поки, як на Донбасі є лінія розмежування, через яку йде потік контрабанди, так і в Криму є така ж лінія. Уже українські митники із задоволенням золотять собі ручку. Зараз це ситуація, на якій заробляються мільйони, причому не гривень. Потік контрабанди налагодили і нічого не робиться в плані реінтеграції Криму. Усі міркування про те, що Крим повернеться, поки виглядають голослівними. І соціологія це не підтверджує. Якщо гіпотетично уявити, що у Росії виникають проблеми або Путіну стукнуло щось у голову повернути Крим і він запропонує провести референдум, то він буде не на користь України», - розповів політолог.

За словами експерта, як і у випадку з Донбасом, треба мати на увазі не територію, а людей, які на ній живуть, і боротися за те, щоб своє майбутнє вони пов'язували з Україною.

«Чим далі, тим, усупереч зусиллям «мінстеця», стає очевидніше, що і пляжі в Криму не такі вже порожні і що ніхто не хоче назад в Україну. Багато хто незадоволений, особливо постраждав дрібний і середній бізнес. Але основна маса - пенсіонери, держслужбовці, лікарі і вчителі цілком задоволені існуючим порядком речей і назад не збираються», - сказав Золотарьов. На думку політолога, продовження санкцій - це всього лише формальність, яка ніяк не вплине на повернення Криму. Вони тільки створять певну незручність для певних людей.

«Юридичні права України на Крим не оскаржить жодна країна. Якщо у Росії раптом трапиться велика смута (чого не можна виключити) і якщо Україна вирішить збройним шляхом повернути Крим, то, власне кажучи, ніхто це оскаржувати не буде. Але ми можемо завоювати територію, але навряд чи людей. Так, є певні проблеми, є незручності з переміщенням, але назад Крим не поспішає», - розповів політолог.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 45



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
більше матеріалів


/-0,16816592216492-/ /-pc-/
Top