counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...

Андрій Золотарьов
Андрій Золотарьов

Мешканці півострова зовсім не прагнуть назад в Україну


Україна поки нічого не зробила для того, щоб реінтегрувати Крим. Люди на півострові зовсім не прагнуть назад в Україну, незважаючи на існуючі на півострові проблеми, продовження санкцій теж кардинальним чином нічого не змінить. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політолог, керівник аналітичного центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов.

«Поки про реінтеграцію Криму ми можемо говорити тільки гіпотетично. Поки, як на Донбасі є лінія розмежування, через яку йде потік контрабанди, так і в Криму є така ж лінія. Уже українські митники із задоволенням золотять собі ручку. Зараз це ситуація, на якій заробляються мільйони, причому не гривень. Потік контрабанди налагодили і нічого не робиться в плані реінтеграції Криму. Усі міркування про те, що Крим повернеться, поки виглядають голослівними. І соціологія це не підтверджує. Якщо гіпотетично уявити, що у Росії виникають проблеми або Путіну стукнуло щось у голову повернути Крим і він запропонує провести референдум, то він буде не на користь України», - розповів політолог.

За словами експерта, як і у випадку з Донбасом, треба мати на увазі не територію, а людей, які на ній живуть, і боротися за те, щоб своє майбутнє вони пов'язували з Україною.

«Чим далі, тим, усупереч зусиллям «мінстеця», стає очевидніше, що і пляжі в Криму не такі вже порожні і що ніхто не хоче назад в Україну. Багато хто незадоволений, особливо постраждав дрібний і середній бізнес. Але основна маса - пенсіонери, держслужбовці, лікарі і вчителі цілком задоволені існуючим порядком речей і назад не збираються», - сказав Золотарьов. На думку політолога, продовження санкцій - це всього лише формальність, яка ніяк не вплине на повернення Криму. Вони тільки створять певну незручність для певних людей.

«Юридичні права України на Крим не оскаржить жодна країна. Якщо у Росії раптом трапиться велика смута (чого не можна виключити) і якщо Україна вирішить збройним шляхом повернути Крим, то, власне кажучи, ніхто це оскаржувати не буде. Але ми можемо завоювати територію, але навряд чи людей. Так, є певні проблеми, є незручності з переміщенням, але назад Крим не поспішає», - розповів політолог.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 45



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів


/-0,34280586242676-/ /-pc-/
Top