counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...

Андрій Блінов
Андрій Блінов

Введення блокади Криму лише погіршить ситуацію


Блокада Криму на сьогодні не надто доречна і чесна, оскільки Україна має торговельні відносини з Росією в цілому, а продовження європейських санкцій не допоможе повернути півострів до складу України. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив експерт з економічних питань Андрій Блінов.

«На мій погляд, продовження санкцій по Криму на його повернення жодним чином не впливають. Питання повернення Криму знаходиться в контексті глобального конфлікту. Сказати, що санкціями можна домогтися лояльності якихось людей, не можна. Наприклад, лояльності електорату, який прийде і на наступних виборах проголосує проти Єдиної Росії, але за будь-яку іншу партію, яка поставить під сумнів статус Криму. Санкції аж ніяк не наближають півострів до повернення до складу України», — розповів експерт.

Блінов наголосив, що на цьому етапі блокада Криму — зовсім неоднозначне питання, яке вимагає вкрай чітких дефініцій.

«Якщо між Україною і Росією йде війна і ці люди знаходяться на окупованій території, то в умовах воєнних дій забезпечується максимально можлива евакуація такого населення і лояльних українських громадян на континентальну територію. Після чого, звичайно, неможливо торгувати через лінію фронту. А у нас йде торгівля. У нас стоять міжнародні пункти пропуску з українського боку (навіть якщо вони називаються лінією контролю з адміністративним кордоном). Всі прекрасно розуміють, що це нагадує пункт пропуску, на якому стоять українські митники», — зазначив економіст.

Блінов наголосив, що такими пунктами пропуску де-факто Україна визнала, що Крим на сьогодні перебуває під контролем Росії і що там діють російські закони, зокрема, митні та податкові правила.

За словами експерта, якщо вводити блокаду в умовах, коли на півострові залишається населення, яке вважає себе громадянами України, то це тільки погіршить ситуацію і посіє зерна сумнівів в умах цих людей.

«В умовах, коли український уряд, не оголосивши Росію агресором, з ним торгує, не дуже зрозуміло, чому населення в цій ситуації морально або фактично ганблять за якісь торговельні відносини між собою. Держава користується подвійними стандартами, якщо не потрійними. На мій погляд, у цій ситуації вводити блокаду неетично по відношенню до власних громадян. Уряд повинен піклуватися про власних громадян. Спочатку треба запропонувати переїхати кримчанам на контрольовану територію, а після цього вже блокувати. Сьогодні будь-яка блокада — це подвійні або навіть потрійні стандарти, адже Україна закуповує в Росії величезну кількість товарів на суму до 10 мільярдів доларів», — резюмував Блінов.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 48



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів


/-0,25422096252441-/ /-pc-/
Top