counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Петро Олещук
Петро Олещук

Введення блокади — найефективніший механізм повернення Криму


Допоки не залагодять військовий конфлікт на Донбасі, питання повернення Криму лишатиметься на другому плані. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Петро Олещук.

«Про Крим ніхто не забув. Але у зв'язку з тим, що Росія розв'язала конфлікт на Донбасі, не відбувається жодної активної діяльності з його повернення. Доти, доки конфлікт не залагодять, Крим лишатиметься на другому плані. Лише згодом світова спільнота може звернути свою увагу на проблему півострова», — сказав він.

Політолог додав, що РФ буде намагатися зміцнювати свою присутність шляхом зміни політичної ситуації у Криму, а також й надалі зміцнювати свою військову базу.

«Це дасть змогу Росії зміцнити свої позиції у переговорах зі світовим співтовариством», — сказав він.

Також експерт зазначив, що створення управління міліції по Криму є традиційним засобом, який використовують всі держави з окупованими територіями.

«Країни створюють органи влади, які діють у вигнанні, але представляють певний регіон. Наприклад, в Грузії діє парламент Абхазії, в національному чемпіонаті з футболу в Азербайджані грають команди, що представляють Нагорний Карабах, тривалий час у Тайвані були депутати, які представляли округи материкового Китаю. Це традиційна практика», — зазначив він.

Крім того, Олещук вважає, у створенні управління міліції по Криму може бути чисто символічний жест.

«Україна й надалі вважає Крим своєю територією не лише де-юре, а й де-факто. З іншого боку, можуть бути й практичні міркування, пов'язані з тим, що згідно з українським законодавством, Крим  залишається в складі України. Відповідно можуть виникати ситуації, коли можливі звернення громадян із кримською реєстрацією, й інші моменти, які потребують вирішення за допомогою міліції. Але я не думаю, що таких ситуацій буде багато», — пояснив політолог.

Разом з тим, на думку аналітика, якщо Україна справді захоче повернути Крим, то буде задіяний механізм блокади півострова.

«Досі Україна не вдавалася до блокування Криму, бо були побоювання того, що для Росії це стане приводом активізації бойових дій на інших територіях. Але якщо буде реально поставлено завдання щодо повернення півострова, то механізм блокади буде задіяний. Однак питання його ефективності залежить від того, наскільки Україна зможе побороти корупцію в органах влади. Введення блокади на сьогодні — найефективніший механізм впливу України на ситуацію», — резюмував він.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 43



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Натуральні мінерали мають виняткову силу Вони здатні посилити можливості людини та допомогти їй досягти успіху....
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Добитися успіхів у кар'єрі здатний кожен представник зодіакального кола Візьміть на замітку корисні рекомендац....
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
1 Ви відчуваєте себе поряд з ним "як вдома"
10 слів та думок, які притягують невдачі
10 слів та думок, які притягують невдачі
Іноді, незважаючи на всі зусилля, ми не можемо досягти своєї мети Причиною цього є негативний настрій, який ми....
більше матеріалів


/-0,30080199241638-/ /-pc-/
Top