counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

5 ознак токсичних батьків, які псують життя своїм дітям


Переглядів: 1278


5 ознак токсичних батьків, які псують життя своїм дітям

Висувають дитині протилежні вимоги

Чому, запитаєте? Тому що вони сприймають дитину як жертву або як грушу для биття. І такий жертві потрібна постійна дезорієнтація, щоб вона раптом не стала розвиватися. Яскравий тому приклад - «бійся мене» і «люби мене». Дитина токсичного батька привчена з найменших вібрацій кроків, зміни тембру голосу сканувати настрій свого мучителя: «Якщо тато/мама в гарному настрої, то сьогодні буде спокійний вечір, а якщо ні - мені не минути лиха.

А тому я заздалегідь приберу іграшки/витру стіл/займу молодшого братика, аби на мене не піднімали голос ». Життя таких дітей проходить між періодами емоційного насильства і страху.

Крім того, токсичні батьки постійно вимагають любові. Тому що підсвідомо розуміють, що захоплюватися ними нема за що. Але підсвідомість же треба ж заглушити. А тому дорікають дітей, тиснуть на них: «Від тебе слова доброго не почуєш».

Результат. Надалі така дитина чекає мозковиїждання з боку інших людей, відчуває труднощі з проявом любові, ласки, ніжності, не може розслабитися, страждає від психосоматики.

Не хвалять за успіхи

Токсичні батьки хочуть, щоб їхня дитина була найкращою, але при цьому не перекривала їхнє «его». А тому реагують на успіхи дітей незвичайним чином: в кращому випадку сприймають їх як належне, в гіршому - знецінюють старання.

- Мамочко, я сам помив підлогу!

- А під столом хто буде мити?

- Тато, я написала контрольну на п'ять!

- А чому не на п'ять з плюсом?

За погані оцінки, ураження в змаганнях, конфлікти з однокласниками та інші невдачі дитину висміюють, дорікають: «Сам винен», лають, застосовують фізичну силу.

Результат. Знецінення псує життя підростаючої особистості. Людина дорослішає з відчуттям, що так і не змогла стати для батьків хорошою.

Виставляють особисте життя дитини напоказ

Токсичні батьки не можуть без інформації. А тому випитують її у дітей будь-якими способами: відвертими розмовами («Давай посекретничаємо?»), маніпуляціями ( «Друзі тобі рідніший матері»), провокаціями («Ти все ще ні з ким не цілувалася?»). Й отримана інформація використовується, природно, проти дитини. Через якийсь час дитина з подивом виявляє, що бабусі на лавці, побачивши її, відверто перешіптуються, а після батьківських зборів всі знають про її перший поцілунок. І коли хлопчик чи дівчинка хоче знати, що взагалі сталося, то чує невинне: «А що такого?»

Результат.

Дитина закривається, перестає довіряти оточуючим, соромиться їх і в момент гострої необхідності ні до кого не звертається за допомогою.

Критикують недоліки дитини, найчастіше зовнішність

Тому що у багатьох дітей і більшості підлітків зовнішність - найболючіше місце. Якщо видимих ​​дефектів немає, зійдуть і надумані. - Мамо, у мене вискочили прищі, як я піду на день народження Юлі? - Та кому ти там потрібна?

Другий варіант: - Так тобі й треба! Будеш знати, як цукерки кілограмами їсти! Чим нижче самооцінка дитини, тим легше нею керувати. Будь-які спроби юної особистості позбутися комплексів, якось поліпшити себе (записатися на танці, на курси ораторського майстерності, на заняття по догляду за шкірою) будуть саботувати. Тому що не можна допустити, щоб самооцінка підвищилася. Інакше жертва вже не буде жертвою. Бити ж бо кого?

Результат. Дитина постійно думає про свої реальні або вигадані недоліки, відчуває себе збитковою навіть у дорослому віці.

Контролюють життя дитини, порушують її особистий простір

Якщо результат виявляється поганим, звинувачують у всьому дитину. - Цей бідний, цей кошлатий, цей англійський не знає. Де ти таких знаходиш? - Досить думати про хлопців! Вчися давай! - Я в твоїй сумці знайшла презерватив! Як ти могла? А через деякий час: - Все про себе і про себе думаєш.

Жінка повинна мати сім'ю! Коли, нарешті, заміж вийдеш? Токсичний батько відчуває кайф від контролю над життям дитини. Із задоволенням планує її справи, вирішує, в які гуртки ходити, з ким дружити, що любити, куди вступати. Наслідків задушливого контролю не помічає.

Результат.

Подорослішалій жертві буває важко встановлювати нормальні контакти з людьми, особливо з протилежною статтю. Також важко чути себе, розуміти свої бажання. Особлива плутанина виникає в момент формування близьких стосунків з протилежною статтю. Такі люди не розуміють, достатньо приваблює їх ця людина чи ще ні. Якщо людина викликає підсвідоме відторгнення - переборюють себе, продовжують спілкуватися в надії, що все налагодиться, а потім дивуються з конфліктів.

Часто такі дорослі діти проживають чуже життя, яке сподобалася б мамі, татові, бабусі, другій половині, власним дітям, і не відчувають себе щасливими. Ми розповіли вам про класичний тип токсичного батька, який має всі перераховані ознаки. Досить часто зустрічаються прикордонні стани: наприклад, наявність одного або двох ознак з перерахованого. А це означає, що людина з токсичною тенденцією бачить свої недоліки і намагається їх компенсувати.

Іноді цьому допомагає час або зміна ситуації. Наприклад, мама до заміжжя дочки контролювала її, тримала в їжакових рукавицях, а після її весілля, залишившись сама, розслабилася, втративши функції наглядача, і почала поводитися природно - допомагати з онуками, висилати смакоту, психологічно підтримувати. Так, буває і таке. Источник.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
Руна Райдо: найсильніший талісман для тих, хто збився зі шляху
Руна Райдо: найсильніший талісман для тих, хто збився зі шляху
За допомогою рун можна змінити свою долю Рунічні обереги та талісмани езотерики вважають дуже сильним засобом,....
Грошові дні за Знаком Зодіаку: у які дні вам посміхається фінансовий успіх
Грошові дні за Знаком Зодіаку: у які дні вам посміхається фінансовий успіх
Коли брати кредит? Коли робити покупки? Чи варто позичати? На ці запитання допоможе відповісти гороскоп Кожен ....
більше матеріалів
/-0,63820695877075-/ /-pc-/
Top