counter
Стрічка новин
Вибрати все
7 Травня
6 Травня
5 Травня
Всі новини...

"Червоні лінії" від Китаю. Понебесна закликає не США не перетинати їх


Переглядів: 16


Червоні лінії від Китаю. Понебесна закликає не США не перетинати їх

Під час зустрічі в Пекіні міністр закордонних справ Китаю Ван І застеріг США від перетину "червоних ліній" щодо Китаю. Крім того, він закликав до того, щоб США розглядали Китай як партнера, а не як суперника.

Ці заяви зробились у контексті напружених відносин між двома країнами, викликаними різними питаннями, включаючи торгівлю, права людини, технологічні суперечки та регіональні конфлікти.

Китай акцентує увагу на необхідності поваги до його інтересів та суверенітету, а також на прагненні до співпраці та партнерства, щоб уникнути подальшого погіршення відносин між двома найбільшими світовими державами.

«Вимоги Китаю послідовні, він завжди виступає за взаємну повагу до основних інтересів. США не повинні втручатися у внутрішні справи Китаю, не повинні пригнічувати розвиток Китаю, їм також не слід перетинати „червоні лінії“ Пекіна щодо суверенітету, безпеки та інтересів розвитку КНР», — сказав Ван І.

Заява глави китайського Міністерства закордонних справ свідчить про те, що незважаючи на наявність негативних факторів, відносини між Китаєм та США починають стабілізуватися. Проте випробування негативними факторами, що триває, може вказувати на те, що є проблеми, які ще належить вирішити або подолати для повного відновлення відносин.

«Негативні фактори у відносинах [між США та Китаєм] продовжують посилюватись і наростати, ці відносини стикаються з різними збоями», — зазначив Ван І.

"Законні права Китаю на розвиток необґрунтовано пригнічуються, і наші основні інтереси стикаються з викликами", - сказав він.

Такі проблеми, як суперечки щодо Південно-Китайського моря, політичний статус Тайваню та питання прав людини в Китаї, дійсно є значними джерелами напруженості між Китаєм і США. Обережне висловлювання з боку держсекретаря США Ентоні Блінкена може свідчити про прагнення зберегти дипломатичну коректність та не загострювати ситуацію.

За його словами, Пекін та Вашингтон несуть спільну відповідальність за розвиток двосторонніх відносин за допомогою активної дипломатії.

При цьому він зазначив, що чітко і прямо говоритиме про розбіжності між країнами, щоб уникнути прорахунків у відносинах, які він назвав «найважливішими у світі».

Деякі з цих розбіжностей стали очевидними на початку тижня, коли Вашингтон схвалив останній пакет допомоги, що включає військову підтримку Тайваню. Це викликало різку критику з боку Пекіна, який назвав дії Вашингтона «серйозним порушенням принципу „політики одного Китаю“».

Візит Блінкена до Китаю відбувся лише через кілька днів після ухвалення в США закону, який заборонить роботу TikTok на території США, якщо материнська китайська компанія ByteDance не продасть програму протягом дев'яти місяців.

Пізніше в п'ятницю Ентоні Блінкен Ентоні Блінкен зустрівся із главою КНР Сі Цзіньпіном. Глава КНР заявив, що Китай і США мають бути «партнерами, а не суперниками», і назвав як «три основні принципи» відносин між США і Китаєм взаємну повагу, мирне співіснування та безпрограшну співпрацю.

Як вважають оглядачі, незважаючи на розбіжності щодо низки питань, цей візит є важливою частиною активізації діалогу та дипломатії між Пекіном та Вашингтоном.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Любовний гороскоп на 7 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 7 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні для вас може бути особливо важливо проявити свою пристрасність та р....
Гороскоп від Павла Глоби на 7 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 7 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Астролог Павло Глоба підготував унікальний гороскоп на 7 травня 2024 року, який обіцяє цікаві події для багать....
Гороскоп від Анжели Перл на 7 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 7 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Вівторок, 7 травня 2024 року, обіцяє бути динамічним та насиченим днем Незважаючи на те, що це вихідний, і поп....
Гороскоп на 7 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 7 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Астролог Тамара Глоба пропонує всім знакам зодіаку 7 травня 2024 року прислухатися до своїх внутрішніх потреб ....
Молодий місяць у Тельці 8 травня 2024 року: що категорично не можна робити в цей день
Молодий місяць у Тельці 8 травня 2024 року: що категорично не можна робити в цей день
Молодий місяць - час нових починань, і кожен знак зодіаку впливає на цей процес по-різному Коли молодик проход....
більше матеріалів
/-0,25622606277466-/ /-pc-/
Top