Дієтологи у США б'ють на сполох через один продукт, який викликає рак. Про це передають «Подробности».
Так, щоліта в США з'їдають близько 7 млрд хот-догів. Не менш популярні хот-доги і в Україні. Часто головними інгредієнтами стають свинина, яловичина або курятина. Однак у фарш часто йдуть шкіра, жир, ніжки і кігті убитих тварин, а щоб запах був приємним, додають приправи, сіль, кукурудзяний сироп, глутамат натрію та інші підсилювачі смаку.
Вчені з'ясували, що найстрашніше серед підсилювачів смаку - мононатрієві глутаматні і кармінові аромати, для створення яких використовують шкаралупу дрібних жуків, варених в аміаку і карбонаті натрію. З'ясувалося, що оброблене м'ясо підвищує шанси на розвиток раку підшлункової залози на 67%.
Крім того, в м'ясо додають нітрити та нітрати, які є надзвичайно небезпечними і призводять до виникнення раку підшлункової залози, раку кишечника, раку сечового міхура і раку шлунка. Таким чином, тільки один хот-дог може підвищити ризик колоректального раку на 21%.