Їсти свіжий сніг в морозну погоду не шкідливо. Про це сказано в новому дослідженні, яке провели вчені з Румунії, передає The Detroit News.
Так, вчені Угорського університету Сапіента в Трансільванії з'ясували, що головними факторами є свіжість снігу і температура повітря. Були зібрані зразки снігу в парку і біля магістралі, їх збирали протягом січня і лютого при температурі в інтервалі 1-17 градусів нижче нуля.
В результаті з'ясувалося, що в січневому снігу знаходилося 5 бактерій на міліметр, а в лютневому їх кількість зросла в 4 рази. Вчені підкреслили, що в свіжому снігу майже немає бактерій, проте вже через 2 дня їх кількість починає швидко рости, так як сніг контактує з повітрям, в якому і переміщаються бактерії.