counter
Архів Повернутись назад 03 Липня 2017
3 Липня
Наука і технології Доопрацьований бронеавтомобіль Барс-8 проходить випробування Оновлений український бронеавтомобіль «Барс-8» проходить цикл держвипробувань. Про це розповів техдиректор «Богдан Моторс» Владислав Іллєнко. ««Барс-8», що проходить випробування, є продовженням лінійки бронеавтомобілів цього типу, створених на базовому шасі Dodge Ram 5500, що дозволило збільшити його повну масу до 10 тонн і дало можливість значно поліпшити бронезахист. Зміни в конструкції кузова дозволили полегшити бронеавтомобіль на 400 кілограмів. Модернізовано верстат для кулемета і внутрішню перегородку між десантним відділенням і кабіною. Цю перегородку зроблено так, що складається разом з майданчиком для кулеметника, це дозволяє екіпажу бронеавтомобіля швидше евакуюватися через бічні і задні двері або через люки. Крім того, в десантному відсіку протимінні сидіння сконструйовані так, щоб максимально поглинати енергію вибуху. Також із даху в кормову частину переміщено фільтровентиляційну установку, а кузов бронеавтомобіля став менше нависати над задніми колесами», - розповів Владислав Іллєнко.
Суспільство Тривалість серій у культовому серіалі "Гра престолів" можуть збільшити У фінальному, восьмому сезоні "Гри престолів" тривалість серій може бути збільшено. Про це заявила звукорежисер Паула Файрфілд на першому фанатському фестивалі Con of Thrones в Нешвіллі, передає видання Deadline. Варто відзначити, що в перших шести сезонах кожен сезон складався з 10 епізодів. Але у сьомому і восьмому сезонах їх вирішили скоротити до 7 і 6. Як розповіла Файрфілд, у восьмому сезоні тривалість кожної серії може досягти 80 хвилин, хоча зазвичай вони були по 60 хвилин. Нагадаємо, прем'єра першого епізоду сьомого сезону серіалу "Гра престолів" відбудеться 16 липня. Раніше стало відомо, що в заключному восьмому сезоні суперпопулярного серіалу "Гра престолів" заплановано лише 6 серій замість 10. Як відомо, серіал на екранах з 2011 року. Сюжет написаний за книгами Джорджа Мартіна.
Події В Іраку смертник підірвав табір переселенців, є жертви В іракській провінції Анбар біля міста Рамаді терорист-смертник підірвав себе в таборі для внутрішніх переселенців. Як мінімум 14 людей загинули, зокрема четверо дітей і капітан іракської поліції. Про це повідомляє CNN з посиланням на мера Рамаді Ібрагіма аль-Овсаг і двох співробітників служби безпеки. Крім того, поранення отримали 19 осіб. Як повідомив мер, терорист-смертник підірвав себе в групі людей, які втекли з Каїма (місто підконтрольний ІДІЛ). Вибух стався, коли переселенці підійшли до контрольно-пропускного пункту для перевірки безпеки біля входу в табір у місті Аль-Вафа. Терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за теракт. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики терористичної "Ісламської держави" підірвали соборну мечеть "Ан-Нурі" в Мосулі (Ірак).
Події Масове отруєння суші в Києві: у чотирьох хворих діагностували сальмонельоз Заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олександр Овчаренко розповів, що у чотирьох хворих після вживання суші з закладів Суші Ленд Євразія і "Суші Лайф", діагностували сальмонолез. Про це він розповів в ефірі "112. Україна". "Ми припускаємо, що зараження могло статися від хвору людину, яку працювала на кухні. Вона могла бути прихованим носієм або приховувала погане самопочуття", - розповів Овчаренко. Також він повідомив, що на ранок 3 липня нові потерпілі не з'явилися. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за результатами перевірки Держпродспоживслужби Києва 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили діяльність для проведення санітарних заходів і усунення недоліків. В цілому постраждали 34 людини.
Події Саміт G20 у Гамбурзі: відбулися перші зіткнення поліції і демонстрантів У Гамбурзі (Німеччина) відбулися перші сутички між протестувальниками проти політики G20 і поліцією. Інцидент стався за кілька днів до відкриття саміту Великої двадцятки (G20). Про це повідомляє видання Deutsche Welle. У неділю, 2 липня, демонстранти хотіли встановити наметове містечко на півострові Ентенвердер на березі річки Ельби. Однак їм завадила поліція. У поліції повідомили, що організаторів демонстрації заздалегідь попереджали про те, що намети заборонені. Сили правопорядку прибрали 11 наметів і застосували до протестувальників перцевий газ. Відзначається, що одного чоловіка затримали. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала учасників саміту "Великої двадцятки" (G20) в Гамбурзі утриматися від "одноосібних дій" на зустрічі.
Закон і Право Порошенко підписав закон про безпечність та якість харчових продуктів Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про державний контроль, який здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин". Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства. Відзначається, що закон набере чинності навесні 2018 року. "Підписання президентом закону є нашою значною перемогою і важливим етапом в адаптації українського законодавства до європейських норм і стандартів", - повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за результатами перевірки Держпродспоживслужби Києва 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили діяльність для проведення санітарних заходів і усунення недоліків. Це сталося після масового отруєння суші, постраждали 34 людини.
Політика Ультиматум Катару продовжили на 48 годин Єгипет, Саудівська Аравія, Бахрейн і ОАЕ прийняли рішення продовжити на 48 годин термін дії ультиматуму, який раніше був пред'явлений Катару. Про це повідомляє телеканал Al Arabiya з посиланням на спільну заяву чотирьох країн. Варто відзначити, що 2 липня минав термін для відповіді Катару на раніше висунуті вимоги. Нагадаємо, 5 і 6 червня вісім арабських країн розірвали дипвідносини з Катаром. Серед них Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет, Бахрейн, Ємен, Мальдівські острови, влада східної частини Лівії і острівна держава Маврикій. У Катарі назвали дії сусідів "необґрунтованими", пов'язаними зі спробами вплинути на рішення емірату. 23 червня низка арабських країн висунула список своїх умов Катару, після виконання яких будуть відновлені дипломатичні відносини і знята блокада. Катару дали 10 днів на виконання цих умов. 24 червня Катар відхилив вимоги арабських країн для зняття блокади.
Політика оформление ленты  Стоячий гімн. Соцмережі обговорюють реакцію росіян на символ України Боксерський поєдинок між українцем Андрієм Руденком і росіянином Олександром Повєткіним ознаменувався політичними розбірками в соцмережах. Поєдинок пройшов 1 липня в Москві, перед боєм традиційно звучали гімни країн, які представляли боксери. В ході звучання Гімну України майже всі присутні в залі «Росія» встали зі своїх місць, не було і традиційного свисту уболівальників. Повєткін рішенням суддів у 12-раундовому поєдинку переміг українця Андрія Руденка і завоював титули WBO International і WBA Inter-Continental. Однак реакція на гімн затьмарила боксерські досягнення. За російську публіку одним з перших порадів глава російського агентства спортивних новин «Р-Спорт» Василь Конов. «У нас приголомшлива публіка. Вихована. Весь зал зараз у Москві в Лужниках стояв під час українського гімну, і ніхто не свистів!» - написав він у Twitter. Однак йому відповіли, що тепер слід було б росіянам повернути вкрадений Крим, покинути розбомблений Донбас і виплатити всі репарації. У російському сегменті соцмереж реакція виявилася двоякою. Одні громадяни писали про те, що під час гімну будь-якої країни треба вставати, це правило хорошого тону, тому це не на знак поваги до України, а, швидше за все, спроба продемонструвати виховання. Інші ж відзначали позитивний ефект, кажучи про те, що не всі в Росії загрубіли. В українській частині Twitter підкреслили, що поки одна частина росіян вставала під гімн, інша - вбивала українців на Донбасі, того вечора загинуло два українських солдати. Підкреслювали лицемірство росіян. Були пропозиції також повідомити в новинах, коли росіяни, стоячи на колінах, слухатимуть український гімн.
Політика CNN порадила Трампу попрацювати Американська медіакомпанія CNN відповіла на відео президента США Дональда Трампа, на якому він б'є людину з логотипом телеканалу і порадила йому нарешті попрацювати. Про це йдеться в заяві ЗМІ. "Це сумний день, коли президент США заохочує насильство щодо журналістів", - йдеться в заяві. Телеканал уточнює, що замість того, щоб готуватися до поїздки за кордон і першої зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, працювати над ситуацією, що склалася з Північною Кореєю і законопроектом про охорону здоров'я, президент веде себе як неповнолітній, що "нижче гідності його посади". Канал зазначив, що їхня команда продовжить виконувати свою роботу, і порадив президенту почати робити свою. Нагадаємо, 2 липня президент США Дональд Трамп опублікував відео, на якому він начебто переміг у бійці людину, на голову якої "причепили" логотип американської медіакомпанії CNN. 27 червня президент США Дональд Трамп вирішив прокоментувати звільнення трьох журналістів CNN і знову натякнув на необ'єктивність цього телеканалу.
Закон і Право Генеральна довіреність на автомобіль: як оформити та для чого потрібна З 2011 року довіреність на право керування чужим автомобілем в Україні є не обов'язковою. Тепер при собі треба мати водійське посвідчення, реєстраційний документ на автомобіль і страховий поліс цивільної відповідальності. Однак саму довіреність, яка є додатковим підтвердженням того, що власник автомобіля добровільно надав водієві право керування, ніхто не відміняв. Більше того, вона дозволяє заощадити при покупці автомобіля. Виділяють два основні різновиди довіреності: - довіреність на управління - це коли особі дозволено керувати автомобілем, але в той же час немає права продати або подарувати авто без участі власника. - генеральна довіреність - це коли особа має право не тільки керувати транспортним засобом, а й розпоряджатися ним. У довіреності прописуються всі дані автомобіля: реєстраційний номер, марка транспортного засобу, номер кузова, рік випуску, дата видачі техпаспорта, його серія та номер, найменування органу, що видав реєстраційний документ. І якщо у випадку довіреності на керування автомобілем не потрібно юридичне завірення, то при оформленні генеральної довіреності нотаріус повинен все ж завізувати цей документ. Для її оформлення знадобляться наступні документи: - паспорт та ідентифікаційний код власника автомобіля; - паспорт та ідентифікаційний код довіреної особи; - свідоцтво про реєстрацію автомобіля. У генеральній довіреності прописуються всі повноваження, які може здійснювати користувач щодо транспортного засобу. Точну вартість нотаріальних послуг та бланка генеральної довіреності можна дізнатися вже у нотаріуса, але в середньому вона становить від 250 до 350 грн. Часто українці використовують генеральну довіреність при покупці автомобіля або його переоформленні, оскільки це дозволяє значно заощадити на сплаті податків. Зокрема при покупці машини за довіреністю, довірена особа не платить держмито і пенсійний внесок, які становлять близько 5% від вартості авто. Однак у такому оформленні є свої ризики. Оскільки генеральна довіреність не передає право власності на автомобіль, а лише дозволяє ним користуватися, тобто існують ризики, що реальний власник зможе в будь-який момент анулювати довіреність або переоформити її на іншу людину в односторонньому порядку. Так що покупець залишиться і без грошей і без машини.
Економіка У Росії зафіксовано рекордний відтік інвестицій За останні чотири місяці іноземні інвестори вивели з російських акцій понад $1,6 млрд. На думку експертів, це максимальний відтік за останні три з половиною роки. Про це повідомляє видання "Коммерсант". За самими скромних підрахунками, обсяг коштів, які вивели з таких фондів за останній тиждень перевищив $83 млн. З кінця лютого безперервний відтік іноземних інвестицій за чотири місяці перевищив $1,6 млрд. "Втеча інвесторів пов'язана з нереалізованими очікуваннями щодо зближення США і Росії, загостренням корпоративного конфлікту між" Роснефтью "і АФК "Система", а також падінням цін на нафту", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо 28 червня, Євросоюз офіційно продовжив економічні санкції проти РФ. Рада ЄС завершила розпочату в понеділок, 26 червня, письмову процедуру, згідно з якою санкції щодо Росії продовжуються на шість місяців у зв'язку з агресією на Донбасі.
Політика Луценко в Раді пообіцяв нове подання щодо нардепа Новинського Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що стосовно народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського буде подано нове подання до Верховної Ради, тепер щодо економічних злочинів. Про це він заявив на засіданні регламентного комітету парламенту, передає Інтефракс-Україна. Луценко відповідав на запитання про те, чому після того, як Рада дозволила зняти з Новинського недоторканність, підозру до цього часу не висунули. "Досудове слідство щодо народного депутата Новинського триває. Зараз ми аналізуємо інші його дії, які, ймовірно, приведуть нас до другого зверненням до Верховної Ради, що буде пов'язане з економічними злочинами", - сказав генпрокурор. Нагадаємо, 15 лютого Луценко обіцяв, що підозру нардепу Новинському буде передано до суду через кілька місяців.
Події оформление ленты  В Одесі підірвали машину екс-депутата У центрі Одеси невідомі підірвали автомобіль колишнього депутата. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.Повідомляється, що автомобіль Toyota Camry підірвали вночі близько 3:30 на стоянці біля одного з будинків на Маразліївській вулиці. "Під час обстеження встановлено, що вибух автомобіля стався від радіокерованого саморобного вибухового пристрою в пластиковому корпусі", - повідомили в поліції. За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального Кодексу України. Як повідомляє місцеве видання "048", це був автомобіль колишнього одеського депутата. Видання не уточнює, якого саме. Нагадаємо, 27 червня повідомлялося, що в результаті вибуху автомобіля Mercedes в Солом'янському районі столиці загинула одна людина, ще двоє були травмовані. Пізніше стало відомо, що загиблим виявився чиновник ГУР Міноборони України Максим Шаповал.
Політика оформление ленты  У Білорусі пройшов військовий парад з холодильниками, пральними машинами і диванами У столиці Білорусі Мінську 3 липня відбувся військовий парад до Дня Незалежності. У ньому взяли участь понад 3 тисячі військових і 300 одиниць техніки. Про це повідомили на сайті Tut.by. Цікавим нововведенням військового параду в Білорусі стало використання, крім військової техніки, ще й досягнень народного господарства країни. У зв'язку з цим у колоні проїхали  танки, системи залпового вогню, трактори, вантажівки з побутовою технікою - мікрохвильовими печами, холодильниками і пральними машинами, а також іншими товарами білоруського виробництва. Перед початком параду виступив президент Білорусі Олександр Лукашенко. Він заявив про те, що всі міжнародні конфлікти потрібно б розв'язувати за столом переговорів. «На жаль, інші країни не побажали наслідувати цей приклад. Йде наростання глобальної нестабільності, міжнародна безпека зруйнована, на шлях мілітаризації вступили країни Європи. Вони втягуються в гонку озброєнь і військові приготування. США розгортають тут, біля нас наших кордонів, систему протиракетної оборони і вдосконалюють свій ядерний потенціал. Наша відповідь - сучасна білоруська армія», - повідомив Лукашенко. Слова «останнього європейського диктатора» і фото параду викликало бурхливу реакцію блогерів і користувачів соцмереж. Користувачі намагалися нагадати диктатору, що ПРО - це оборона, а не наступ. Інші відзначали різницю в рівні забезпечення армії НАТО і Білорусі. «Вони недооцінюють наші лопати», - писали в Twitter. Не залишили осторонь і тему підготовки армії. «А може, возитимуть на стрейлище частіше, ніж раз на рік зробити 7 пострілів?» - прокоментував парад користувач Mike. Багатьом також сподобалися золоті погони і багато медалей на формі Лукашенка.
Політика Білий дім розповів про теми розмов на майбутній зустрічі Трампа і Путіна Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним обговорюватиме ситуацію в Сирії і в Україні. Про це повідомили представники адміністрації американського президента, передає телеканал CNN. За словами джерел ЗМІ, Трамп буде обговорювати з Путіним військові дії в Сирії і російську підтримку президенту країни Башару Асаду. Також планується обговорити "дії Росії в Україні". Представники адміністрації президента США уточнили, що головною темою все ж стане Сирія. Крім того, повідомляється, що на зустрічі навряд чи буде обговорюватися тема втручання Росії у вибори американського президента. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адміністрація президента США не виключає можливої ​​зустрічі Дональда Трампа з російським президентом Володимиром Путіним в Німеччині в липні на полях саміту G20. Але точна дата ще не призначена.
Політика Як "Катарська криза" відіб'ється на ціні газу в світі і чи переросте вона у відкриту війну Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет 3 липня на 48 годин продовжили дію свого ультиматуму Катару. Це рішення оприлюднив телеканал Al Arabiya. Країни пішли назустріч Кувейту, який зберігає нейтралітет і є посередником у переговорах між Катаром і арабськими країнами. Дипломатичні відносини між 9 країнами і Катаром були розірвані на початку червня. Спочатку про розрив дипвідносин заявили Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські емірати, Ємен, Мальдівські острови, влада східної частини Лівії і острівна держава Маврикій, що розташована на схід від Мадагаскару. Пізніше до них приєдналася Мавританія. Всі ці країни звинуватили Катар у підтримці екстремістів і терористів ІДІЛ, угруповань «Брати мусульмани» і «Аль-Каїда», а також сектантських організацій. Крім того, військова коаліція в складі Єгипту, Бахрейну, ОАЕ та інших країн припинила участь Катару в операції проти «Ісламської держави». 6 червня в газеті Financial Times вийшов матеріал, в якому повідомлялося, що Катар заплатив терористам ІДІЛ близько $1 млрд викупу за членів королівської сім'ї, яких два роки тому викрали в Іраку під час соколиного полювання в пустелі Наджаф поблизу кордону з Саудівською Аравією. За даними журналістів, в полон було взято 26 членів королівської сім'ї Катару, а також «50 бойовиків, захоплених джихадистами в Сирії». Катар у квітні передав гроші пов'язаному з «Аль-Каїдою» угрупованню, що воює в Сирії, і службам безпеки Ірану. Розрив дипломатичних відносин до 23 червня переріс в ультиматум з 13 пунктів. У переліку були вимоги знизити рівень дипломатичних і військових відносин з Іраном, закрити турецьку військову базу, відмовитися від втручання у внутрішні справи сусідів, але підтримувати їх загальну політику. Від країни вимагають: - закрити супутникову телевізійну мережу «Аль-Джазіра» та інші, які фінансуються з катарських інвестфондів, контрольованих правлячою сім'єю; - припинити будь-які контакти з представниками політичної опозиції в Саудівській Аравії, Єгипті, ОАЕ і Бахрейні; - видати Саудівській Аравії, ОАЕ, Бахрейну та Єгипту "терористів" і інших людей, які розшукують ці країни - припинити в будь-якому вигляді виділяти кошти "терористам"; - погодитися на перевірку виконання всіх цих вимог. Катару дали 10 днів на виконання всіх умов, тоді або дипломатична блокада буде знята і відносини відновлені, або криза посилитися. Наступного ж дня влада Катару відхилила вимоги арабських країн з тієї причини, що вони «нерозумні і недієві». Глава Катару шейх Саїф бен Ахмед Аль Тані заявив, що список вимог арабських країн підтверджує, що протиправна блокада не має нічого спільного з боротьбою з тероризмом. Також влада Катару ухвалила рішення звернутися до суду через блокаду емірату. У Нацкомісії з прав людини Катару заявили, що наймуть швейцарську юридичну фірму для отримання компенсацій постраждалим від ізоляції. Не залишилась осторонь катарської кризи і влада США як світової наддержави і гаранта світової безпеки. 3 липня прес-служба Білого дому повідомила, що президент США Дональд Трамп провів телефонну розмову з лідерами Саудівської Аравії, ОАЕ і Катару. Трамп підкреслив важливість зупинити фінансування тероризму, але й одночасно встановити стабільність у регіоні. Раніше Трамп назвав своєю заслугою рішення країн Перської затоки розірвати дипломатичні відносини з Катаром. «Так добре бачити, що візит до Саудівської Аравії, до короля з 50 країнами вже окупається. Вони заявили, що займуть жорстку позицію щодо фінансування екстремізму, всі згадки тоді вказували на Катар. Можливо, це буде початком кінця жаху тероризму», - заявив Трамп у Twitter. Катарська криза дивним чином збіглася з активізацією дипломатичних відносин цієї країни з Росією. Зокрема, країни домовлялися про спільний видобуток вуглеводнів у РФ. Відзначимо, що ситуація з Катаром може серйозно вплинути і на світову економіку, так як країна є одним з найбільших постачальників скрапленого газу в світі. За даними GIIGNl Report 2017, Катар експортував в 2016 році 79,6 млн т зрідженого природного газу, 52,7 млн ​​т було відправлено в Азію і 17,9 млн т у Європу. Серед найбільших покупців катарського газу стали Велика Британія - 7,3 млн т, Франція - 0,5 млн т, Туреччина - 0,68 млн т, Італія - ​​4,14 млн т. У Польщу Катар поставив у 2016 році 0,76 млн т . Тепер же, коли сталася конфронтація між Катаром і арабськими країнами, та ж Саудівська Аравія може максимально ускладнити торгівлю газом. Катар ніколи не ставив собі за мету завести власне сільське господарство. Раніше майже 80% продуктів харчування надходило в цю країну через територію Саудівської Аравії. Але з початком кризи Катар втратив можливість закуповувати продукти. Туреччина та Іран очікувано взялися підгодовувати країну гуманітарною допомогою, але, очевидно, довго країна так не протягне і місцеві жителі, остерігаючись дефіциту, запасаються продуктами наперед. Тим часом Європа, яка ризикує залишитися без катарського газу, остерігається, що дипломатичний конфлікт може перейти в справжнісіньку війну. Зокрема, таке застереження висловив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель. "Є небезпека, що ця суперечка може перетворитися на війну", - сказав німецький міністр.
Здоров`я Експерти попереджають про бум харчових отруєнь в Україні Харчові отруєння - продовжаться через небажання власників кафе втрачати гроші та ігнорування людьми елементарних правил безпеки при виборі їжі. Про це на прес-конференції заявила завідуюча .кафедрою інфекційних хвороб НМУ ім. Богомольця Ольга Голубовська, передає кореспондент АСН. "Раніше у Києві були зафіксовані випадки ботулізму, а тепер і сальмонельозу. Причому, як ми бачимо, це сталося в результаті вживання їжі в об'єктах громадського харчування (ресторанах" Євразія ". - Прим.). Це загрожує масовими отруєннями, тоді як харчові отруєння займають третє місце за смертністю в світі", - заявила вона. Голубовська зазначила, що, на жаль, самі суб'єкти господарської діяльності відмовляються від проведення перевірок, адже це тягне за собою зупинку бізнесу на якийсь час: "Ніхто не хоче втрачати гроші. Тому я впевнена, протягом літа ми ще не раз почуємо про факти отруєння", - прогнозує вона. При цьому лікар закликала українців дотримуватися елементарних заходів безпеки. Насамперед відмовитися від вживання у літній період кремових виробів і всього солодкого. "Бактерії, як і ми, люблять одне і те ж. Тому в цих виробах дуже швидко розвиваються збудники, небезпечні для нас. Споживання в їжу таких продуктів дуже швидко може призвести навіть до шокового стану і летального результату ", - попередила вона.
Здоров`я 80% перевірених інспекторами ресторанів і об'єктів громадського харчування Києва не відповідають саннормам Держпродспоживслужба проводить масові перевірки ресторанів і об'єктів громадського харчування Києва. 80% перевірених об'єктів - не відповідають санітарним нормам. Про це на прес-конференції заявив голова Держпродспоживслужби Олег Рубан, передає кореспондент АСН. "Після отруєння 35 осіб у Києві (ресторанах "Євразія". - Прим.) представники Держпродспоживслужби провели перевірку в 104 об'єктах громадського харчування в столиці. Але тільки на 83 - були допущені представники Держпродспоживслужби", - заявив він. "Майже на 60 об'єктах або 80% - були виявлені порушення ветеринарного і санітарного законодавства. І майже 30% цих об'єктів зупинили свою роботу до приведення до нормативів. І ця робота буде продовжена", - додав він. Рубан пояснив, що вживання в їжу таких продуктів, як риба, суші тощо, в літню пору повинно бути виключно в перевірених місцях. Але і тут варто пам'ятати, що свіжа риба починає псуватися вже через кілька годин у літній час. Також він підкреслив, що масово виявляються факти, коли санітарні книжки обслуговуючого персоналу в ресторанах або об'єктах громадського харчування просто фальсифіковані, куплені за гроші. Тоді як це пряма загроза отруєння клієнтів, крім того, що повсюдно порушуються санітарні правила.
Суспільство оформление ленты  Російська сім'я попросила притулку в Україні Сім'я росіян попросила статус біженців в Україні на одному з пунктів, що межує з Росією. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби. Увечері в неділю, 2 липня, троє громадян Росії 32-річний чоловік і його 33-річна дружина та їхня маленька дитина пішки прийшли на кордон і під час паспортного контролю попросили дати їм статус біженців. Як повідомили росіяни, вони хочуть переїхати в Україну через політичне переслідування. "Переслідування росіян почалися після висловлювання чоловіком своєї позиції про зміну влади в РФ. За це він був притягнутий до кримінальної відповідальності, а зараз піддається подальшому переслідуванню", - йдеться в повідомленні. Після розмови зі співробітниками прикордонної служби сім'ю направили в Державну міграційну службу України. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський активіст, який виступає проти режиму Володимира Путіна, попросив політичного притулку в Україні.
Здоров`я Неякісними суші отруїлися вже 35 киян Неякісними суші отруїлися вже 35 киян. Швидше за все йдеться про сальмонелу. Про це на прес-конференції заявив керівник Держпродспоживслужби Олег Рубан, передає кореспондент АСН. Причому, за його словами, ситуація з кишковими інфекціями у Києві не критична, але напружена. "Якщо в п'ятницю було 29 випадків, то вже в суботу - 34 випадки. А також зафіксований ще один випадок, пов'язаний з "Євразією", але за іншою адресою - на Петрівці. Тобто, ще додався один випадок і на сьогодні це 35 випадків", - підкреслив він. Вже 28 червня цей суб'єкт господарської діяльності припинив роботу, а на сьогодні дві арбітражні лабораторії продовжують дослідження. "За попередніми даними з лікарень Києва, швидше за все, збудник інфікування - це сальмонела. Тому ми проводимо тотальне розслідування в цьому напрямі, проводиться перевірка контактних осіб, персоналу. Але ті санітарні порушення, які були вже виявлені, говорять про те, що вони могли призвести до отруєння людей", - сказав він. Держпродспоживслужба  вже звернулася в Нацполіцію. Відкрито кримінальне провадження за 325 ст. Кримінального Кодексу.
Суспільство Касперський готовий "розкрити всі карти" США, щоб спростувати зв'язок з Кремлем "Лабораторія Касперського" готова розкрити владі США вихідний код програми, щоб спростувати зв'язок компанії з російською владою. Про це заявив виконавчий директор "Kaspersky Lab" Євген Касперський, передає видання The Associated Press. "Якщо США потрібно, ми зможемо розкрити вихідний код", - сказав він. Касперський уточнив, що він може дати свыдчення американськими законодавцям. За його словами, він зробить усе, що потрібно, щоб довести, що він не веде себе зловмисно. Крім того, директор лабораторії готовий перенести частину роботи в США, щоб американська влада не підозрювала його у зв'язках в Кремлем. Варто відзначити, що російська компанія, яка займається розробкою антивірусних комп'ютерних програм, перебуває у санкційному списку в Україні.
Події оформление ленты  У селі під Києвом виявлено звалище з 20 тис. ртутних ламп Майже 20 тисяч ртутних ламп були виявлені в Київській області. Невідомі особи підкидають у села вантажівки небезпечних ламп, передає Сегодня. До такого «сюрпризу», який невідомі підкинули в село, по полю ведуть сліди від вантажівки. Сліди тягнуться до глибокого яру. Всього в декількох десятках метрів там розташовані сільські городи. Біля них вивалили цілу гору ртутних ламп. Що робити з овочами, люди поки не знають, навіть траву для худоби перестали косити. Про це пише Голос. «Краще обійтися без сіна, десь тут взяти, ніж його зі ртуттю коза з'їсть», - каже одна з мешканок села. «Там дуже багато ртуті, яка випаровується, в легені, і рак», - каже місцевий житель. Еколог Олександр Соколенко підтвердив це. За його словами, шкоди організму спочатку можна і не відчути. «Люди, які живуть поруч, наражають на небезпеку себе, якщо не помруть, то можуть отримати хронічні невиліковні захворювання. Людина може залишитися на все життя інвалідом», - сказав експерт.
Події оформление ленты  У Дніпрі чоловік викинувся з 16-го поверху У понеділок, 3 липня, вранці 44-річний житель Дніпра вистрибнув з 16-го поверху. Про це пише Інформатор. За словами працівників поліції, чоловік вживав алкоголь і був пов'язаний з поганою компанією. Сусіди не дуже добре відгукуються про загиблого. За їхніми словами, чоловік жив з батьками, з якими весь час конфліктував, влаштовував розбірки і бійки. Швидше за все, вони вирішили провчити непутящого сина. Місяць тому вони поїхали за місто, а вхідні двері в квартиру забили. Чоловік тривалий час жив де прийдеться, часто ночував у під'їзді. Іноді його годували сусіди. Швидше за все, це існування йому набридло і він вирішив накласти на себе руки. «Я сиділа на лоджії, коли почула крик. Перед вікном промайнула чорна ковдра. Коли пролунав глухий хлопок про землю, зрозуміла, що це була людина», - говорить очевидець події. Батьки загиблого відразу приїхати на місце трагедії не змогли, а сестра чоловіка проживає в іншому місті. Обставини події встановлює поліція.
Політика Закон про реінтеграцію Донбасу не ухвалять до кінця сесії Ради - політолог Закон про реінтеграцію Донбасу не буде ухвалений до кінця сесії ВР. Про це на прес-конференції заявив політолог Олексій Якубін, передає кореспондент АСН. "За моїми прогнозами, швидше за все, на цій сесії Верховна Рада суто юридично навряд чи розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу, про який так ми багато говорили. Тому що до кінця так і не зрозуміло: чи є взагалі цей законопроект. Міністерство з окупованих територій нібито його читало. Про це говорив той же Тука. Але в реальності немає єдиного законопроекту, є набір різних ініціатив, але немає єдиного законопроекту", - заявив він. Експерт вважає, що на практиці "є бачення Банкової і бажання реінтеграції Донбасу, бажання замінити статус АТО на збройну операцію. І є бачення РНБО, Турчинова, яке більш мілітаристське, пов'язане з посиленням конфліктних позицій. Це позиція "Народного фронту". Якубін констатував, що "є хаос ідей з питання Донбасу, але єдиної позиції немає". Тим більше що сама тема була актуальною напередодні зустрічі президента Порошенка з президентом США Трампом. "А зараз хвиля спала. Тема вщухла. Тому ухвалення закону найближчим часом малоймовірно".
Економіка Багатий, одружений і пише мобільні додатки. Хто купує "Сбербанк" в Україні 34-річний білоруський кіпріот Віктор Прокопеня подав до Національного банку України документи про придбання пакета акцій ПАТ "Сбербанк". Як повідомила прес-служба Нацбанку, пакет документів був поданий для погодження опосередкованого придбання 100% акцій доньки російського банку в Україні. Зараз документи перебувають на розгляді, чим він закінчиться - громадськість поінформують додатково, пообіцяли в НБУ. Такий розгляд, згідно з українським законодавством, може тривати до 3 місяців. НБУ буде перевіряти ділову репутацію, інвестора зокрема. Втім, про громадянина двох країн Прокопеню і так відомо чимало. У рідній Білорусі він відомий як один з наймолодших і найбільш успішних підприємців. Він закінчив два вищих навчальних заклади на батьківщині і продовжив освіту в США і Європі. Має сім ступенів і дипломів про вищу освіту. Весь його бізнес обертається в сфері IT. Свою першу компанію Прокопеня заснував у 2001 році і назвав Viaden Media. Вона розробляла програми для мобільних пристроїв. All-in Fitness, Smart Alarm Clock і Yoga.com - її рук справа. Також компанія Прокопені розробляла мобільні ігри. Далі його компанія розділилася на Sport.com і Skywind Group. Також ще одна компанія білоруса "розробляє унікальні продукти для високочастотного маркет-мейкінга фінансових інструментів". До 2017 року в компанії російського нувориша налічується 70 співробітників, вона відкрила офіси в Білорусі, Великій Британії та Кіпрі. Бізнесмен створив свою міжнародну інвестиційну компанію, яка вкладає гроші в технологічний сектор. Його компанія співпрацює з фондом Larnabel Ventures. Сумарний обсяг передбачуваних інвестицій становитиме понад 100 мільйонів доларів. Примітно, що фонд вкладає гроші в розробку продуктів на основі технології штучного інтелекту, доповненої реальності, нейронних мереж. Сам білорус раніше заявляв, що штучний інтелект - один з найбільш перспективних напрямків для вкладень. Але тоді в цьому контексті абсолютно незрозуміло, яке відношення має до сучасних технологій і штучного інтелекту - традиційних сфер інтересу бізнесу Прокопені, українська дочка "Сбербанку". Втім, наступне слово за НБУ. Нагадаємо, раніше йшлося, що 100% акцій ВАТ "Сбербанк" (Україна) придбає консорціум, до якого входять Norvik Banka (Латвія) і білоруська приватна компанія. Орієнтовна сума угоди - 130 мільйонів доларів.
Політика Регламентний комітет вважає необґрунтованим звинувачення Дейдея в незаконному збагаченні У понеділок, 3 липня, комітет Верховної Ради України з питань регламенту визнав невмотивованим і необґрунтованим подання генерального прокуратора про надання парламентом згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата з фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея. Про це пише Інтерфакс-Україна «Подання... є недостатнім, невмотивованим, необґрунтованим і не містить конкретні факти. Висновки слідства ґрунтуються на припущеннях, а законність отримання доказів сумнівна, що не може підтверджувати факт вчинення Євгеном Дейдеєм кримінального правопорушення», - заявив керівник комітету Ради з питань регламенту Павло Пинзеник під час засідання комітету сьогодні. За його словами, це рішення комітету передадуть спікерові Ради, як передбачає регламент.
Суспільство Новий закон про захист тварин буде жорстко карати студентів і дресирувальників за шкуродерство і знущання В Україні за жорстке поводження з тваринами карають тільки 15 осіб на рік, в той час як такі порушення фіксуються дуже масово. Тому законодавці і зоозахисники підготували комплексний законопроект, який збільшить штрафи і посилить кримінальну відповідальність за знущання над тваринами. Про це на прес-конференції заявив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, передає кореспондент АСН. "У червні у Верховній Раді був зареєстрований комплексний законопроект щодо захисту тварин - № 6598, який покликаний кардинально змінити екологічне законодавство України в бік захисту тварин від жорстокого поводження. Його підготували 10 депутатів і представники захисників тварин", - заявив він. За його словами, сьогодні в Україні є чинними три закони: про захист тварин від жорсткого поводження в редакції 2006 року, положення Адміністративного та Кримінального Кодексів, але вони не пов'язані між собою. "Тому в Україні не працює на практиці законодавство щодо захисту тварин. Зараз тільки 15 осіб в Україні на рік притягується до відповідальності за жорстке поводження з тваринами. Тоді як у Молдові до відповідальності притягують 300-400 осіб на рік. Це маленька Молдова, де 3 млн людей, і велика Україна! Тому Україні потрібен комплексний закон, який би працював на практиці", - закликав він. При цьому президент Асоціації зоозахисних організацій України Ася Серпінська показала відео, де молоді студенти на відео знімають знущання над маленьким кошеням. "Молодики засували кошеня в духовку, мікрохвильову піч, в пральну машину на режим "віджимання", а потім викинули його у вікно, в результаті чого кошеня загинув. Інші студенти зняли відео про те, як топлять у пакеті собаку, а потім під керівництвом вчителя роблять йому розтин, вивчаючи на камеру, як влаштований пес. Поліція в результаті такого знущання і вбивства собаки не склала навіть протокол, посилаючись на те, що немає складу злочину. Аналогічна ситуація в наших цирках, де над тваринами знущаються, ламаючи їм пальці на лапах тощо", - розповіла вона, коментуючи страшні відео, які показали присутнім на прес-конференції. У свою чергу, голова підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного і рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду, народний депутат фракції "Народний фронт" Павло Дзюблик додав, що було створено робочу групу, куди були запрошені законодавці і зоозахисники. "Ми розробили комплексний законопроект для запобігання в майбутньому таким страшним відео, яких, на жаль, в Україні дуже багато". У той же час голова підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастроф і нардеп фракції БПП Іван Рибак додав, що сьогодні суспільство займає "страусову позицію", не звертаючи увагу на жорстке поводження з тваринами. "На жаль, сплеск агресії, який ми спостерігаємо у дітей, школярів, відображає їхню суть і поводження з тваринами. Тому новим законом ми хочемо заборонити таке жорстоке ставлення до тварин, заборонити поширення ось таких жахливих відео, цей закон повинен стати тією" палицею ", якою ми вдаримо по руках тих, хто жорстоко поводиться з братами нашими меншими. Законопроектом буде заборонено використання електрошоку при дресуванні тварин у цирках тощо", - вважає він. Законопроектом пропонується внести відповідні зміни до ст. 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення, додавши нову частину, за допомогою якої можна штрафувати за порушення ст. 18, 20, 21, 22, 23, 25, 26 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження", а також за пропаганду жорстокого поводження з тваринами. Також пропонується внести зміни, згідно з якими за вбивство або каліцтво тварин покарання буде регламентовано кримінальною статтею 299, а не адміністративної 89. На думку авторів законопроекту, явним недоліком сьогодні є низькі штрафи за жорстоке поводження з тваринами за ст. 89 Адміністративного кодексу України та ст. 299 Кримінального Кодексу України. Так, в Україні покарання за жорстоке поводження з тваринами становить в еквіваленті $9-14. У той час як в Албанії - $130, Польщі - $170, Румунії - $280, Болгарії, Угорщини, Словенії - $ 650. В Україні кримінальне покарання за жорстоке поводження з тваринами становить в еквіваленті $33-130 доларів США, а в Болгарії та Угорщині - $5000, Румунії - $ 2850, Албанії - $6500, Хорватії - $10000, Сербії - $1100, Македонії - $16500, Чехії - $ 25000 , Польщі - $33 000. Тому законопроектом пропонується привести ці норми законодавства України у відповідність до європейських стандартів. В Україні за порушення цієї ж кримінальної статті передбачено також обмеження свободи до 2 років (колонія, з якої потім злочинці, давши хабар, часто їдуть до закінчення терміну), а в інших країнах Європи - однозначне позбавлення волі (в'язниця). У Чехії, Угорщини, Польщі, Словаччині - 2-3 роки. Тому законопроектом пропонується, що жорстоке ставлення з тваринами, що привело до каліцтва чи загибелі, а також нацьковування тварин одна на одну або на інших тварин, публічні заклики до вчинення діянь, що мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій караються позбавленням волі на строк від 2 до 3 років з конфіскацією тварин або без такої; Ті ж дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, караються позбавленням волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією тварин або без такої. Ці ж дії, "вчинені з особливою жорстокістю, або за двома і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або насильницькі дії щодо тварин, спрямовані на задоволення статевої пристрасті -караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією тварин або без такої ", - наголошується в законопроекті. Також законопроектом пропонується повернути інститут конфіскації браконьєрських знарядь і незаконно добутої продукції до антибраконьєрських статей 248 і 249 Кримінального кодексу України.
Політика оформление ленты  Штрафувати, забороняти, ув'язнювати? Кабмін думає, як зупинити потік російських "співунів" в Україну У Кабміні замислилися над створенням реєстру організаторів культурних заходів в Україні, які запрошують російських виконавців, що незаконно відвідували окупований Крим. Так, віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко у своєму мікроблозі Twitter заявив, що тільки за два дні Служба безпеки і прикордонники не пустили в Україну сім співаків-порушників з Росії. «Може, вже настав час спитати з тих, хто цих виконавців-порушників так наполегливо запрошує в Україну?!!!» - написав віце-прем'єр. Свою ідею Кириленко аргументував тим, що за подібними «активними діячами прийшов час стежити особливо уважно». Останній скандал розгорівся під час Alfa Jazz Fest у Львові. Екс-учасник колись популярної російської групи Ні-Fi Мітя Фомін в інтерв'ю Каті Осадчій заявив, що для нього окупований Крим є російською територією. Фомін міркував про те, що "музика не має кордонів", після чого зізнався, що незаконно перетинав кордон з анексованим Кримом, що заборонено українськими законами. «Для мене Крим - територія Росії. Артист, як птах, він вільний співати там, куди прилітає. Ніхто з артистів не має ніякого стосунку до того, що відбувається на кордоні і на фронтах. Я «голуб миру», тому мене не слід забороняти», - додав представник РФ. Творець фестивалю  Alfa Jazz - найбільший акціонер «Альфа-груп», російський мільярдер і резидент Лондона Михайло Фрідман, організатор фестивалю - ТОВ «Леополіс Джаз», арт-директор фестивалю - Олексій Коган, а виконавчий директор - Наталія Горбачевська. Як раніше повідомляла в інтерв'ю Горбачевська, у Львові деякі політики створили «штаб протидії фестивалю», було фейкове голосування в інтернеті з автоматичною накруткою голосів. Вона скаржилася, що «брудні і прогнилі підходи, які активно використовуються, наприклад, в українській політиці, раптом застосовуються щодо культури». Ще в квітні ЗМІ повідомляли, що періодично у Львові виникали заклики не допустити проведення фестивалю, проте, як бачимо, він все-таки відбувся, зокрема і за участю російських виконавців-порушників українського законодавства, що відкрито підтримують країну-агресора і окупацію Криму. Не менш гучні суперечки викликав виступ російської групи «Дельфін» на фестивалі Atlas Weekend 2017 у Києві. Солістові групи Андрію Лисікову СБУ заборонила в'їзд в Україну через недотримання законів і відкриту підтримку військової агресії проти нашої країни. Разом з тим у столиці на фестивалі грали музиканти групи. Як повідомив російський музичний критик Сергій Барабанов на сторінці Barabanov.fm в Facebook, музиканти вийшли на сцену, на екрані йшли титри, як у караоке. «У залі співали люди. Всі все розуміли», - заявив Барабанов. Така ситуація свідчить про досить тривожну тенденцію, коли інтереси громадян однієї країни буквально полярні - одні хочуть жити і веселитися, не озираючись на політику і принципи, а інші - обурюються, вимагаючи покарати порушників українських законів, заборонивши їм в'їзд у країну. Як відомо, будь-яке питання, що розділяє суспільство, вносить свою лепту в його розкол. Так що навіть невинні пісеньки ні про що здатні вносити свій вклад у так звану гібридну війну. І тут би Мінкульту долучитися та розробити стратегію підвищення рівня патріотизму серед молоді. А не обмежуватися лише періодичним поповненням "чорного" забороненого списку нев'їзних артистів. Адже їдуть вони сюди саме тому, що попит на їхню творчість в Україні, як і раніше, високий. Виходить, що СБУ і прикордонна служба - єдині, хто намагається обмежити вплив російської пропагандистської машини на уми українців. Той же Барабанов відкрито знущається над СБУ, кажучи, що Лисікову приїзд заборонили, але «українські глядачі купують квитки, приходять на концерти і все одно співають їхні пісні». Як відомо, СБУ склала перелік російських артистів, які незаконно їздять в окупований Крим і порушують українські закони. Ця робота почалася ще в 2014 році під тиском суспільства, тоді до переліку потрапило 14 виконавців. Щороку список збільшувався і в кінці 2016 року налічував уже 140 діячів культури РФ. Робота ж Мінкульту звелася до того, щоб у квітні 2017 року створити міжвідомчу комісію за участю СБУ, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, експертів і представників медіакомпаній для перегляду списку артистів, яким заборонений в'їзд в Україну. Тоді міністр культури України Євген Нищук заявляв, що з'явилися нові люди, які «не просто роблять ляпи», а становлять загрозу безпеці України своїми висловлюваннями і діями. Традиційно кращі ідеї висловлюють користувачі соцмереж, які рекомендували українській владі впровадити багатотисячні штрафи для організаторів фестивалів в Україні, які запрошують виконавців зі списку персон нон ґрата, створюють «караоке» з піснями цих виконавців, будь-яким іншим способом намагаються обійти українські закони. «Штрафуйте організаторів на дуже великі гроші, у СБУ багато іншої важливої роботи, ніж ловити російських клоунів», - рекомендував користувач Сергій Король. Ще один користувач запропонував усіх організаторів відправляти в АТО на Донбасі, а віце-прем'єру Кириленку не просто ставити питання в Twitter, а починати вже боротися за українську культуру, незалежну від російського впливу.
Політика Парубій: Членство України в НАТО - наступне історичне рішення Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що членство України в Північноатлантичному Альянсі буде наступним історичним рішенням. Про це він заявив на урочистому засіданні Верховної Ради України, присвяченому 20-й річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією НАТО, передає кореспондент АСН. "Попереду історичне рішення, яке змінить світ. Ми не маємо прав піддаватися зовнішньому тиску. Інакше знову будемо тільки реагувати на чергову, але набагато масштабнішу кризу. Ми не маємо права допустити, щоб знову горіли міста, тисячі невинних - гинули, мільйони ставали біженцями . Ще раз підкреслюю, що вступ України в НАТО є стратегічною метою Української держави і української нації", - заявив він. Парубій нагадав, що, за останніми даними соцопитувань, більше 50% українців виступає за членство України в Альянсі. "Україна - демократична країна, яка зі зброєю в руках довела свою відданість цінностям вільного світу".
Політика ГПУ повторно направить подання на Дейдея в Раду - Луценко Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що слідство має намір провести допит Ігоря Лінчевського з використанням поліграфа, а також повернути подання про зняття недоторканності з депутата фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея в Раду. Про це пише Інтерфакс-Україна. «Що ми зробимо далі? Думаю, що, з великою ймовірністю, ми продовжимо допитувати позикодавця, який погодився на проходження детектора брехні і відразу після цього подання (про зняття недоторканності з Дейдея. - Ред.) повернеться в Раду. Інші дії ми не в змозі робити, поки депутат недоторканний», - сказав Луценко журналістам. За його словами, проведення інших слідчих дій було заблоковано рішенням регламентного комітету Ради, що було ухвалено сьогодні. Комітет визнав необґрунтованим подання ГПУ на зняття недоторканності з Дейдея.
Події оформление ленты  Фізика проти романтики. Закоханий киянин шубовснув у Дніпро, намагаючись політати на кульках Киянин впав у Дніпро, коли намагався зробити романтичне освідчення своїй коханій, передає ТСН. Молодий чоловік вирішив запропонувати дівчині одружитися дуже оригінально - він обчіплявся  повітряними кульками, візуально їх було близько 150-200, і спробував злетіти зі столичної набережної. Однак романтичного нареченого очікував неприємний сюрприз: кульки не змогли підняти його вгору і замість красивого польоту молодий чоловік плюхнувся у воду. Його витягли рятувальники, завдяки яким він на "п'ятій точці" доплив до острова, де його чекала закохана дівчина. Попри невдачу з сюрпризом вона сказала своєму обранцеві "Так". А ми ж для наших романтичних читачів підрахували, скільки потрібно було кульок для того, щоб політ був успішним. За теорією, одна гелієва кулька здатна підняти в повітря максимально 5 грамів ваги (тобто стільки, скільки важить сама). Тобто, щоб підняти кілограм, необхідно 200 куль. З огляду на середню вагу людини 70 кілограмів для реального здійснення польоту необхідно аж 14 000 куль!!! З огляду на те, що так звана "хмара з 50 гелієвих кульок" коштує у Києві не менше 700 гривень, цей метод пропозиції руки і серця міг би за вартістю зрівнятися з вартістю майбутнього весілля - близько 196 000 грн. У будь-якому випадку ми раді за молоду пару і бажаємо їй щастя.
Політика В Україні не буде дострокових виборів - політолог Дострокових виборів в Україні не буде. Про це на прес-конференції заявив директор Центру політичного маркетингу Василь Стоякін, передає кореспондент АСН. "Зрозуміло, влада вже готується до виборів. Але президент сказав, що вибори у нас будуть не раніше 2019 року. Тому президенту потрібно до них завчасно і добре підготуватися. Як? Взяти всіх "під ніготь", - заявив він. Стоякін пояснив, що глава держави буде максимально концентрувати владу в своїх руках. "Потрібно всіх вишикувати, ухвалити відповідне виборче законодавство, яке з 90% ймовірністю будуть міняти. Показати всім великий кулак, хто може фінансувати опозицію. Після цього і можна йти на вибори. Тому я думаю, що вибори у нам пройдуть у строк. А те, що відбувається зараз, - це підготовка до підготовки виборів", - додав він.
Політика 67% українців готові сказати "так" членству в НАТО - Парубій 67% українців скажуть "так" членству в НАТО в разі референдуму. Про це на урочистому засіданні Верховної Ради України, присвяченому 20-й річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору, заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. "Українці підтримують вступ України в НАТО. За три роки після Революції Гідності ця підтримка зросла втричі. Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, понад 50% населення готові голосувати за Україну в НАТО", - заявив він. У разі проведення референдуму, за його словами, від кількості тих, хто готовий брати в ньому участь, підтримка може перевищити 67%: "І що характерно - число прихильників союзу з Росією сьогодні скоротилося до історичного мінімуму. Вибір громадян чітко підтримує і чинний український парламент. 8 червня 2017 року Верховна Рада підтримала законопроект №6470, який закріплює зовнішньополітичний курс України, де пріоритетом визначено вступ нашої держави в НАТО. Тепер український Закон визначає конкретну і, я переконаний, досяжну мету - "набуття членства в Організації Північноатлантичного договору", - додав він. Але чи готові партнери в альянсі на союз з Україною? Спікер парламенту впевнений, що так. "Події останніх років стверджують - так. І це не голослівні заяви. Це надана гуманітарна, перш за все медична допомога Майдану, це сприяння нашим реформам і крокам для перебудови країни, це надважлива допомога нашій армії на передовій, а також наші спільні навчання в міжнародному центрі миротворчості та безпеки і спільна участь у миротворчих місіях ", - додав спікер. У свою чергу, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, виступаючи з трибуни парламенту: "Якби референдум пройшов сьогодні, то 70% українців відповіли б «так» членству. Всі казки про позаблоковий і нейтральний статус канули в лету".
Події оформление ленты  У Києві на 2 місяці заарештована працівниця поліції, яка замовила викрадення людини У Києві арештовано жінку-поліцейського, яка раніше була затримана за підозрою в організації викрадення людини. Її заарештували на два місяці без права на заставу. Про це передає прокуратура столиці у себе в Facebook. Відповідне рішення Дніпровський райсуд Києва ухвалив у суботу, 1 липня, на засіданні. Дії підозрюваної були кваліфіковані за ст. 127 ч. 2 (тортури, залякування з метою спонукати особу вчинити дії, що суперечать його волі, зокрема отримати інформацію, свідчення або визнання, за попередньою змовою групою осіб), а також ст. 146 ч. 2 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. 24-річна жінка, заступник командира взводу одного з відділів Управління поліції охорони в Київській області, щоб допомогти своєму співмешканцю, який перебуває в СІЗО за підозрою у вчиненні вбивства, за 50 тисяч гривень замовила викрадення іншого чоловіка, щоб змусити його дати свідчення у вбивстві , знявши тим самим звинувачення у злочині з її співмешканця.
Суспільство Тонкощі пенсійної реформи: що будуть отримувати ті, кому не вистачає стажу Люди передпенсійного віку не залишаться без роботи, роботодавців зобов'яжуть наймати на роботу людей старше 45 років. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив міністр соціальної політики Андрій Рева. «Що стосується гарантій людям передпенсійного віку, в законі передбачили обов'язок всіх роботодавців, які використовують найману працю, чисельністю від 8 працівників і більше, обов'язково передбачати місця для людей у віком від 45 років", - пояснив він. Контролювати, чи працевлаштовані такі особи, буде Державна служба праці та інші органи, що здійснюють контроль за дотриманням законодавства про працю. Механізм таких перевірок буде прописаний окремим документом. Разом з тим міністр додав, що тим людям, яким не вистачає трудового стажу до моменту виходу на пенсію в 60 років, протягом 3 років буде виплачуватися спеціальна допомога. «Протягом 3 років всі, у кого не буде необхідного стажу для виходу на пенсію в 60 років, отримуватимуть спеціальну допомогу до тих пір, поки їм не почнеться пенсійна виплата. Тобто всі, хто має 15 років і більше страхового стажу, але не має 25 років, будуть звертатися до органів соціального захисту населення та їм буде призначатися ця допомога », - пояснив Рева. Нагадаємо, що, згідно з Пенсійною реформою, розгляд якої заплановано в парламенті на наступному пленарному тижні, з 2018 року для того, щоб отримувати пенсійну виплату від держави, людина повинна мати мінімальний трудовий стаж 25 років. Зараз цей мінімум - 15 років. За словами міністра соцполітики, збільшення кількості років страхового стажу буде стимулювати працівників змушувати роботодавців працевлаштовувати їх офіційно. Він уточнив, що, за підрахунками відомства, сьогодні 8 млн осіб працюють у «тіньовому» секторі економіки. Рева відзначив, що з 1 січня 2017 року, коли була збільшена мінімальна зарплата до 3200 грн, і по червень кількість платників єдиного соціального внеску вже виросла на 362 тис. осіб. Нагадаємо, штраф для недобросовісних роботодавців, які офіційно не платять зарплату, а відповідно, і єдиного соціального внеску за найманих працівників, досягає 96 тис. грн. Якщо роботодавець перешкоджає проведенню відповідних перевірок, йому нараховують штраф у розмірі 320 тис. грн.
Здоров`я оформление ленты  Ще раз про безпечне купання. Не пити, не перегріватись і тримати телефон поблизу На Оболонській набережній столиці водолази-рятувальники продемонстрували, як можна врятувати потопаючого і надати потерпілому першу долікарську допомогу. Спочатку - профілактичні бесіди з відпочивальниками біля води. Рятувальники роздають листівки з правилами поведінки на воді, а потім - наочна демонстрація, як можна врятувати людину. «Не купатися в необладнаних місцях, не вживати алкогольні напої перед купанням, дотримуватися запобіжних заходів, завжди бути уважним - куди ви заходите, звертати увагу на температуру води, на температуру навколишнього середовища, так як перепади між температурою на поверхні і температурою самої води можуть призвести до поганих наслідків, - говорить лейтенант Олександр Туманов, начальник відділення водолазно-рятувальних робіт. «Якщо побачили, що тоне людина, найперше, що повинні зробити, - викликати Службу порятунку (101), - продовжує він. Якщо фізично ви відчуваєте, що можете допомогти людині, ви можете це зробити. Підходити до людини треба не фронтально, обходити її по дузі, зробити захоплення, транспортувати до берега і на березі, при необхідності, провести серцево-легеневу реанімацію до прибуття «швидкої».
Політика Порошенко не прийшов на засідання Ради, присвячене 20-й річниці підписання Хартії про партнерство з НАТО Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив урочисте засідання Ради, присвячене 20-й річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору. Про це передає кореспондент АСН. Спікер повідомив, що в урочистому засіданні беруть участь екс-президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма. Депутати, дипломати, члени Кабміну і колишні урядовці, за винятком прем'єра Володимира Гройсмана, оплесками супроводжували це повідомлення спікера. Також, за його словами, у святковому засіданні беруть участь помічник Генсека НАТО, Глава парламентської Асамблеї НАТО, посол США в НАТО, представники дипломатичного корпусу. При цьому місце глави держави в сесійній залі, де традиційно сидить президент Петро Порошенко, було порожнім. Учасники урочистого засідання, стоячи, заслухали Гімн України в живому виконанні хору імені Верьовки, після чого до присутніх звернувся спікер.
Події У Швеції великий музичний фестиваль Bravalla скасували через сплеск зґвалтувань Музичний фестиваль Bravalla зупиняє свою роботу. Про це заявили організатори на офіційному сайті майданчика. Виною всьому стали дедалі частіші заяви про сексуальні домагання, а також зґвалтування, які в масовому порядку надходять у поліцію від гостей фестивалю в останні роки. Організатори заходу зізнаються, що не готові забезпечити безпеку відвідувачів, а точніше, відвідувачок. «Фестиваль Bravalla-2018 не пройде через деяких чоловіків, так як ми говоримо тільки про тих чоловіків, які не можуть нормально поводитися», - сказали організатори. У 2018 року також не обійшлося без злочинів. В ході проведення фестивалю з 28 червня по 1 липня в поліцію м. Норчьопінг, Південна Швеція, надійшло 11 заяв про випадки сексуального насильства. Над однією з дівчат поглумилися під час виступу хедлайнера фестивалю - місцевого музиканта Хокана Хелльстрьома.
Політика Парубій заявив, що РФ перебуває у процесі неминучого розпаду Росія перебуває в процесі неминучого розпаду. Про це на урочистому засіданні Верховної Ради України, присвяченому 20-й річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору, заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Зараз ми є свідками остаточного розпаду останньої імперії - Російської Федерації. У XXI столітті повністю вичерпала себе політика «сфер впливу», вона застрягла ще у періоді до Першої світової війни і привела до Другої світової, а в наш час - до кривавої бійні в Афганістані і на Близькому Сході», - заявив він. За словами спікера, попереду у всього світу - великі виклики. «Насамперед це - збереження єдності - в Україні, в Європейському Союзі, всередині НАТО. Єдність, як ми переконалися, - головна мета атаки ворога. Наступним викликом є ​​ефективність - наскільки якісно і швидко зможе Україна наблизитися до стандартів НАТО. Не тільки у військовій, а в усіх сферах діяльності держави і суспільства», - сказав він.
Події У головну синагогу Львова кинули «коктейль Молотова» У понеділок, 3 липня, у Львові невідомі кинули «коктейль Молотова» в синагогу на вулиці Братів Міхновських, 4, а також написали образливі висловлювання в синагозі на вулиці Вугільній, 3. Про це заявила директор Всеукраїнського єврейського благодійного фонду «Хесед-Ар'є» Адель Діанова, повідомляє прес-служба місцевої міськради. «На вулиці Міхновських невідомі кинули в синагогу «коктейль Молотова». Але у вікно він не потрапив, через що згорів у дворі. На вулиці Шолом-Алейхема, 12, де є екс-будинок єврейської громади, написали образливі написи - «Жиди, пам'ятайте 1 липня», натякаючи на погроми, які відбувалися у Львові з 30 червня по 2 липня 1941 року, коли загинули 7000 євреїв , а також «Геть єврейську владу», - пише ZAXID.NET, посилаючись на Діанову. У міськраді зазначили, що засуджують акти вандалізму щодо євреїв. Винні будуть притягнуті до відповідальності.
Політика Климпуш-Цинцадзе: Членство України в НАТО однозначно відбудеться Членство України в Північноатлантичному Альянсі однозначно відбудеться. Про це на на урочистому засіданні Верховної Ради України, присвяченому 20-й річниці підписання Хартії про Особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору, заявила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент АСН. «Ми повинні вивести партнерство з НАТО на новий і стратегічний рівень... Ми повинні підготувати пропозиції та ініціювати приведення Хартії у відповідність з нинішніми викликами безпеці і реаліями», - заявила вона. За її словами, в українському суспільстві вже є консенсус про членство в НАТО. «Я хочу висловити надію, що наш наступний ювілей ми будемо вже відзначати в статусі країни з ПДЧ, ну а краще, в статусі повноправного члена НАТО. Я не беруся в цьому складному світі прогнозувати, коли це станеться. Разом з тим я вірю в те, що це однозначно відбудеться. Тому що цього вимагає український народ».
Політика Порошенко сподівається на посилення і розширення санкцій США проти РФ Президент Петро Порошенко сьогодні, 3 липня, провів зустріч з двопартійною делегацією американського Конгресу, під час якої сторони обговорювали посилення інвестиційного та торговельно-економічного співробітництва між державами, допомогу в зміцненні обороноздатності України, а також санкції проти Росії. Про це передає прес-служба глави Української держави. «Петро Порошенко висловив надію, що Палата представників Сполучених штатів підтримає недавню законодавчу ініціативу американського Сенату, яка, зокрема, передбачає посилення і розширення санкцій щодо РФ», - сказано в повідомленні відомства. В контексті також обговорювалися питання зміцнення обороноздатності України, передбачення фінансування безпеки нашої держави в бюджеті США, а також посилення торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва.
Політика Луценко vs комітет Ради. Як зняття недоторканності з нардепа Дейдея стало яблуком розбрату На засіданні комітету Верховної Ради з питань регламенту сьогодні, 3 липня, генеральний прокурор Юрій Луценко і глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький демонстрували записи телефонних розмов. Серед іншого - запис розмови народного депутата Євгена Дейдея з якимось бізнесменом щодо якоїсь справі. Ще 21 червня Луценко вніс у Раду подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дейдея», а сьогодні на засіданні профільного комітету розкривав суть обвинувачення. Хоча намагався генпрокурор марно, комітет порахував необґрунтованим і невмотивованим обґрунтування Луценка. Глава комітету Павло Пинзеник заявив, що воно не містить конкретних фактів, а свої висновки слідство обґрунтувало припущеннями і не може довести факт здійснення нардепом кримінального правопорушення. Очікувано це рішення комітету обурило генпрокурора. Луценко заявив, що в комітеті навмисне завернули документи, щоб поданих на зняття недоторканності не було розглянуто в сесійній залі парламенту наступного тижня. Луценко заявив, що рішення комітету було заздалегідь підготовлено і є «ганебним прикриттям колеги». У свою чергу Холодницький пообіцяв, що підготує і направить до Верховної Ради нове подання про зняття депутатської недоторканності з Дейдея. Він заявив, що засідання комітету йому «нагадало цирк» і «квазісудове провадження». Отже, в чому ж підозрюють Дейдея? Суть звинувачення нардепа полягає в тому, що дружина нардепа - Інга Дейдей, нібито отримала фіктивну позику, а сім'я політика не може довести походження майже 5 млн грн. За інформацією Луценка, в діях нардепа є всі ознаки незаконного збагачення (ч.3 ст.368-2 КК України). У слідства з'ясували, що законні доходи Дейдеїв становлять 1 млн 440 тисяч 705 грн, проте вони змогли придбати майно на 6 млн 393 тис. 993 грн. У цю суму увійшла квартира вартістю 2 млн 893 тис. грн, а також автомобіль Audi Q7 (1 млн 574 тис. грн) і ще одна Audi Q7 (1 млн 664 тис. грн). ГПУ вивчила відомості ДФС про доходи Дейдея за 7 років, документи ПАТ «Київміськбуд» на квартиру, а також матеріали тимчасового доступу до довідок про рахунки придбання 5 і 6 листопада 2016 року дружиною нардепа двох автомобілів. Депутатам же на засіданні Луценко і Холодницький демонстрували аудіозаписи телефонних розмов бізнесмена з Дніпра, такого собі І.Лінчевского з юристом Олексієм, а також з помічником одного з нардепів Дмитром. Бізнесмена допитали і той підтвердив "фіктивність позики, яку отримала дружина нардепа Інга Дейдей". Мало того, за словами Луценка, бізнесмен взагалі не знає Інгу. За словами Луценка, ключову частину телефонної розмови прокурори змогли отримати в березні, і вона спростовує дані в декларації Дейдея про те, що 3,5 млн грн його дружина взяла в борг у громадянина Лінчевського. Ким же є нардеп Дейдей? У ЗМІ раніше повідомляли, що у політика є як мінімум одна судимість, його називали «бандитом з Рені» - невеликого міста Одеської області, де в минулому Дейдей нібито займався "гоп-стопом". Саме за пограбування перехожих в Одесі суд у 2012 році і засудив Дейдея до 5 років в'язниці. Доля стала прихильною до Дейдея під час Революції Гідності, коли майбутній політик очолив «Сотню Лева», а пізніше став координатором добровольчого батальйону «Київ-1» у складі МВС. З цього моменту починається активна взаємодія Дейдея з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Син міністра проходив службу в батальйоні, в 2014 році Дейдей був радником Авакова, а далі - начальником відділу в департаменті поліції особливого призначення. У листопаді 2014 року він став нардепом за списком «Народного фронту» під №32. Скандали не раз супроводжували діяльність нардепа у Верховній Раді і за її стінами. У грудні 2015 року Дейдей брав участь у бійці, спровокованій нардепом Олегом Барною, який намагався відтягнути від трибуни прем'єра Арсенія Яценюка з захопленням за причинне місце. У липні 2016 року голова САП Холодницький звинувачував парламентарія у погрозах фізичною розправою двом заступникам глави антикорупційної прокуратури, а в березні 2017 року Дейдей вже погрожував розправою нардепу від «Батьківщини» Ігорю Луценку. Не склалися у Дейдея відносини з колишнім губернатором Одеської області Михайлом Саакашвілі. Останній раніше заявляв, що Дейдей втрутився в ситуацію, коли латвійському інвестору не дали вкласти в порт Рені 6 млн євро інвестицій. Саакашвілі відзначав, що ренійський порт - депресивний, і ці гроші могли б допомогти сотням громадян отримати роботу. Саакашвілі тоді називав Дейдея «чотири судимим». На сьогоднішньому засіданні комітету в Раді, Дейдей заявив Луценку, що вважає найбільшою проблемою заступника директора НАБУ Гізо Углаву. Парламентарій назвав Углаву своїм ворогом і «поплічником» Саакашвілі. Дейдей заявив, що в Одесі «боровся з грузинською мафією», «тримав громадянську позицію, не давав їм можливості розкрасти Одеську область». «І зараз, коли ми змогли їх всіх звідти вигнати, виходить ось така розправа. Насправді, так не повинно бути, Юрію Віталійовичу, грузини не повинні правити у нас у країні», - заявив Дейдей.
Наука і технології оформление ленты  Штурмовики імперії. Європейські ЗМІ висміяли екіпірування «російської армії майбутнього» Редакція британського видання Daily Mail  у своїй статті назвала екіпіровку російського солдата майбутнього схожою з формою штурмовиків у знаменитому фільмі «Зоряні війни». Журналісти порівняли фотографії російського екіпірування і бійців армії клонів зі стрічки Джоджа Лукаса і знайшли спільні деталі. Бойовий комплект «Ратник» розробили фахівці ЦНДІ точного машинобудування РФ. Його показали у Москві на виставці, присвяченій відкриттю Центру прототипування високої складності Національного дослідницького технологічного університету (НіТУ «МИСиС»). В екіпіровку входить титановий екзоскелет, камуфляжна форма, яка зможе підлаштуватися під погоду, а також захистити солдата від вогню і води. Також у неї входить броньований шолом з забралом, ліхтариком і приладом нічного бачення. Шолом оснастили здатністю проектувати перед солдатом інформацію про його здоров'я і ситуації на полі бою. Крім того, у чоботях у бійця будуть датчики мін і система придушення сигналу. Є також протиосколковий комір, окуляри з дисплеєм, керамічна захист кінцівок і лускатий бронежилет, який не обмежує рухливість. Міністр оборони і генерал армії РФ Сергій Шойгу навіть заявив, що екіпірування «Ратник» нібито перевершує закордонні аналоги, в першу чергу за коштами бронезахисту. Він також повідомив, що армії з 2014 року щорічно поставляють 50 тисяч комплектів екіпірування другого покоління «Ратника». Трохи по-іншому екіпіровку сприйняли журналісти з Великої Британії. Daily Mail повідомило, що модель на зріст більше 6 футів (182 см) у парі чорних рукавичок притискала до себе «страшну вогнепальну зброю». Костюм був прикрашений камуфляжною печаткою і захищений броньованими пластинами з російським прапором. «На ногах - пара громіздких черевиків, схожих на лижні, які підтримували металеву раму, обгорнуту навколо талії», - зазначили журналісти. Загалом, питання мобільності солдата у такому екіпіруванні і його надійності так і залишилось відкритим.
Дозвілля Чи можна в інтернеті виторгувати собі знижку і як це зробити З кожним роком усе більше людей віддає перевагу покупкам в інтернеті, ніж походам у магазин. Це і комфортніше і часто навіть дешевше. Однак існує думка, що якщо на ринку при живому спілкуванні з продавцем ми можемо іноді й істотно знизити ціну на товар, то торгуватися в інтернет-магазинах не вийде. Частково правдою це назвати можна. Розкручені інтернет-маркети, які займаються продажем різнопланової продукції, найчастіше надавати знижку на прохання покупця відмовляються, радячи скористатися чинними акціями, знижками і розпродажем. Їх зрозуміти можна. Такі мережеві магазини заробляють за рахунок обороту і звертати увагу на прохання одного клієнта навряд чи стануть. Але торгуватися в інтернеті все ж можна. Найчастіше, магазини, які готові надавати знижки, так і вказують на сайті, що можливий торг. Більшою мірою це стосується невеликих профільних магазинів, які продають певну групу товарів. Такі онлайн-магазини цінують своїх клієнтів і більш згідливі щодо ціни. Ще більш лояльні до клієнтів приватні продавці, які реалізують свій товар у мережі. У цьому випадку торгуватися варто до останнього. Щоб «вибити» собі істотну знижку, потрібно детально вивчити товар, який мають намір придбати. У самому оголошенні потрібно знайти інформацію з будь-якими недоліками товару і саме на них звертати увагу при торзі. Кожне запитання про товар, на яке продавець при переговорах відповість негативно, буде психологічно готувати його до зниження ціни. При цьому запитання не обов'язково має бути «розумним», головне - негативна відповідь. Якщо купуєте річ, що була у вжитку, і знайшли якусь ваду, домовитись про знижку буде набагато легше. Також спробуйте знайти аналогічний товар в інтернеті зі знижкою і відправити продавцеві посилання або скріншот на нього, мовляв, в інших дешевше. Найпростіше «вибивати» знижку на несезонні товари. В такому випадку можна аргументувати її тим, що товар займає у продавця місце і чекати сезону заради кількох сотень гривень не варто. Можна погратися і на термінах. Більшість людей хочуть отримати гроші просто зараз і це їх не зупинить зробити хорошу знижку. Торгуватися потрібно при кожному контакті з продавцем: листування під оголошенням, розмова по телефону, зустріч для огляду товару. І навіть якщо ви перегнули палицю і продавець відмовляється взагалі вам його продавати, завжди можна повернуться до останньої узгодженої ціни. Людині буде шкода  витраченого на вас часу, так що швидше за все товар буде ваш. Якщо знижку надавати відмовляються навідріз, тоді можна попросити, наприклад, безкоштовну доставку або збирання, якщо товар передбачає це. Різні аксесуари або витратні матеріали, за які ви не будете платить, теж свого роду знижка, так що наполягайте на їхній безкоштовності. У той же час, якщо та ж доставка вам не потрібна, ви можете попросить відняти її вартість від ціни товару. У деяких магазинах таку умову заздалегідь передбачено - адже фірма в цьому випадку економить час. Ще один варіант отримати знижку в інтернеті - це домовиться з інтернет-магазином про позитивний відгук. Все одно часто такі відгуки вони купують, а тут його напише реальний клієнт за невелику знижку. Деякі магазини заздалегідь пропонують невеликі знижки тим, хто зареєструється на сайті, підпишеться на розсилку або поділиться посиланням на нього у соціальних мережах. Так що торгуватися в інтернеті реально, головне - цього хотіти і не боятись.
Економіка Нерухомість в Іспанії. Як купувати вигідно і не втратити гроші й будинок У зв'язку з економічною кризою, що досить сильно вдарила по Іспанії, ціни на нерухомість у цій країні опустилися останнім часом на 40-50%. В Іспанії ціни на квартири, розташовані в безпосередній близькості від моря, починаються від 500 євро за кв. м. Невеликий будинок за декілька кілометрів від пляжу можна придбати за 60 тис. євро, а повноцінний будинок за 80-100 тис. євро. А ось елітна вілла на першій лінії коштуватиме вже кілька мільйонів. Варто відзначити і приємний бонус - за покупку на суму від 500 тис. євро власник житла гарантовано отримуєте вид на проживання в Іспанії. Найнижчі ціни в цій країні на вторинну нерухомість у регіоні Коста-Бланка. А ось на популярних курортах Коста-дель-Соль і Коста-Брава, а також на Канарських і Балеарських островах вартість апартаментів буде істотно вище. Слід відзначити, що в Іспанії, як і в інших країнах, чим ближче до моря нерухомість, тим вона дорожча. Істотно заощадити вдасться на останньому об'єкті в новобудові, на який забудовники часто опускають ціну вдвічі. А якщо потрапити на сезонну акцію, то можна придбати за ціною квартири також меблі або паркувальне місце. Також одним з найбільш дешевих в Іспанії є і так зване «банківське житло». Це вилучена у позичальників, які не впоралися з обслуговуванням кредитів через кризу, нерухомість. Таке житло може обійтися покупцеві в півтора-два рази дешевше ринкової ціни. Підводні камені Однак, розглядаючи варіант придбання заставного житла, варто пам'ятати, що часто самі ж позичальники, дізнавшись, що їх виселять з квартири або будинку, на зло намагаються зіпсувати інженерні комунікації, ремонт яких новому власнику може влетіти в копієчку. Тому, перш ніж купити будинок, варто обов'язково перевірити всі його "нутрощі". Також не варто спокушатися на занадто низьку ціну об'єкта. Може виявитися, що попередні господарі мали борг або припис податкових органів Іспанії про необхідність сплати податку на занижену вартість. Також в Іспанії поширена практика продажу нерухомості, яка через 1-2 роки підлягає знесенню. Особливо це стосується шикарних будинків або апартаментів на першій лінії, оскільки багато з них зведені нелегально і, відповідно до закону, будуть знесені. Якщо ж будинок або квартира продаються з меблями, то потрібно зробити опис майна, що продається, на якому підпис має поставити продавець. Були випадки, коли клієнтові показують повністю обставлений об'єкт, а після підписання документів у нотаріуса людина приходила в абсолютно порожню квартиру. Оформляти угоду краще у незалежних юристів, які перевірять власників житла, їхнє правове становище і чи існують на продавану нерухомість будь-які обтяження. Але найкраще придбати житло в іпотеку. Це дозволить убезпечити покупця від шахраїв, оскільки банк перевірить статус нерухомості краще, ніж будь-який юрист. 10% від вартості житла - податки і оформлення Оформити кредит в іспанському банку вдасться лише тим, хто зможе офіційно підтвердити рівень доходів. При цьому перший внесок має становити 30-50% від вартості житла. Процентна ставка за кредитом складе 5-7% річних, а сам платіж - не більше 40% від доходу покупця. Якщо покупець кредиту не потребує, йому потрібно отримати в місцевій поліції ідентифікаційний номер іноземця і відкрити рахунок у банку, на який вноситься депозит в розмірі 6 тис. євро. Така процедура дозволяє зарезервувати обране житло за вами. Це потрібно тому, що основний договір купівлі-продажу - есктритура в Іспанії готується протягом місяця. І щоб за цей час на об'єкт не знайшовся більш вигідний для продавця покупець, укладається тимчасова угода про намір придбати цю нерухомість. При цьому покупець повинен сплатити 10% від вартості житла. Решта суми сплачується при підписанні основного договору. Після цього новому власнику потрібно зареєструвати нерухомість в територіальному Реєстрі власності, що коштуватиме 400 євро. Нотаріальні витрати потягнуть десь 800-1000 євро. А найбільше покупцеві доведеться заплатити податків. В Іспанії податок на додану вартість при покупці нового житла становить 7% від його ціни. Також з нерезидентів стягується прибутковий податок, який складе 3% від суми договору купівлі-продажу. Загалом додаткові витрати при придбанні житла складуть 10-15% його вартості. Недешеве утримання Купуючи житло в Іспанії, варто пам'ятати, що купити нерухомість - це тільки півсправи. Важливу статтю витрат становить і його утримання. Так за прибирання прибудинкової території та вивезення сміття щомісяця доведеться платити від 20 до 60 євро - розмір цього платежу варіюється в залежності від конкретного міста. Оскільки в Іспанії існує абонентська плата за послуги електро- і водопостачання, то, незалежно від того, живете ви в квартирі чи ні, на рік за воду і світло доведеться заплатити від 120 до 360 євро. Крім того, щороку доведеться платити ще й податок на нерухомість, який в Іспанії становить 1-2% від вартості майна. 25% орендної плати доведеться віддати податковій Частково відбити ці витрати можна за рахунок здачі житла в оренду, в разі, якщо ви не збираєтеся самі там жити. Наприклад за недорогу і невелику квартиру можна отримувати щомісяця 300 євро орендної плати. Однак 25% від цієї суми доведеться віддати як податок. Також протягом 5 років орендодавці не мають права піднімати орендну плату вище рівня офіційної інфляції.
Суспільство оформление ленты  Шприцом і скальпелем. Рейтинг найбагатших лікарів-мільйонерів сповнений сюрпризами Друга хвиля е-декларування показала, що в Україні не тільки депутати і чиновники можуть бути мільйонерами. Багато багатіїв з чималими доходами зустрічається і серед людей, які без будь-якої винагороди, адже, за законом, медицина у нас безкоштовна, повинні надавати допомогу українцям. Проект «Декларації» склав рейтинг найбагатших медпрацівників України. Топ-5 найбагатших лікарів обчислювали за загальною сумою задекларованих грошових активів, а разом з тим порахували, скільки ж лікарняних ліжок могло б поміститися у нерухомості самих медиків і членів їхніх сімей. Так найбагатшим лікарем України за результатами 2016 року виявився ортопед-травматолог Інституту патології хребта та суглобів імені М. І. Ситенка Тарас Ситенко. Варто відзначити, що медик поєднує лікарську роботу з депутатською, оскільки є також депутатом Харківської міськради, а також займається бізнесом. Ситенко задекларував понад 120 млн грн, майже 10 га землі, квартиру площею 51,5 кв. м. і 9 будинків загальною площею майже 2700 кв. м. Зате його дружина володіє лише 10 сотками землі і квартирою площею 55 кв. м. У всіх апартаментах Ситенка і його сім'ї вмістилося б 430 лікарняних ліжок. Другим у рейтингу найбагатших медиків став головний лікар Львівського міського пологового будинку №3 Назарій Гичка. Більшість сімейного майна записані саме на дружину лікаря, яка володіє маєтком на 737 кв. м і 12 квартирами у Львові. На самого ж Гичку записаний тільки будинок площею 76 кв. м. Вся їхня нерухомість могла б вмістити майже 200 пацієнтів. Крім того, сім'я відклала на "чорний день" майже 85 млн грн Бронзове місце в рейтингу зайняв головний лікар Кам'янець-Подільської міської полікініки №1 Борис Цвігун. З нерухомості у сім'ї лікаря є два будинки площею 441 і 154 кв. м, дві нежитлові будівлі площею 458 і 1772 кв. м і більше 7 га землі. У нерухомості головного лікаря можна було б розмістити більше 400 ліжкомісць. Але і це ще не все. Цвігун і його дружина готівкою зберігають не маленьку суму - понад 60 млн грн. Четверте місце серед найбагатших медиків країни посів головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидора, який задекларував 30 млн грн. У володіннях його і дружини - 4 будинки площею 493 і 32 кв. м, площа ще двох недобудованих не вказана. У них можна було б розмістити 75 пацієнтів. Сидор має 40 років лікарської практики. Його дружина з сином займаються фармацевтичним бізнесом. Статки п'ятого фіналіста рейтингу виконувача обов'язків головного лікаря Міського дерматодиспансера м. Маріуполя Олександра Ярошенка становлять понад 16 млн грн. У нього в активі має майже 0,5 га землі, будинок на 394 кв. м і частини двох офісів по 127 кв. м
Наука і технології оформление ленты  У Мексиці археологи виявили піраміду з людських черепів У Мехіко (столиця Мексики) археологи виявили стародавнє поховання у вигляді понад 650 черепів і їхніх фрагментів, яких виклали в піраміду. Про це повідомляє агентство Reuters. "Вежа з людських черепів, розкопаних під центром Мехіко, підняла нові питання про культуру жертвоприношень в Ацтекській імперії після того, як у страшній структурі були знайдені черепи жінок і дітей", - йдеться в повідомленні. Піраміда з кісток розміром приблизно шість метрів у діаметрі. Її знайшли біля стіни Кафедрального собору в Мехіко, який був побудований на місці храму ацтекського бога сонця і війни. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в льодах Аляски знайшли стародавні піраміди. Архітектурна форма і методика зведення будівель нагадує технології будівельників єгипетських пірамід.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олег Мельниченко Саргсян готує Вірменії долю Північної Кореї 4 липня о 20:40 вірменська армія атакувала с. Алханли Фізулінського району, що на території Нагірного Карабаху. В результаті загинуло двоє людей, бабуся зі своєю онучкою - Гулієва Сахиба Ідріс гизи (1967 р.н.) і Гулієва Захра Ельнур гизи (2015 р.н.). Не відомо, чи що спонукало вірменських бойовиків атакувати мирне азербайджанське поселення, в якому не розташовуються військові частини армії, відомо тільки, що стрілянина по дітям і старим велася з мінометних знарядь з 120-міліметровим калібром. Важко навіть припустити, чим керувався Єреван, затіваючи таку операцію? Може, пан Саргсян, недавно відзначав своє 63-річчя, побажав феєрверків на свято, або ж польові командири, які не отямившись від цього пияцтва, вирішили постріляти по беззбройних? По крайней мере, пояснювати в уряді Вірменії цей злочин не поспішають і, мабуть, навіть не збираються. Правда, Саргсян може повторити слова, якими він виправдовував геноцид в Ходжали, де, до речі, сталася майже аналогічна ситуація. Тоді він уже заявляв - це вимушені заходи, без яких Азербайджан не зможе зрозуміти, що Карабах під контролем Єревана. Якщо простежити хронологію участі Сержа Саргсяна в карабаському конфлікті, починаючи від польового командира і закінчуючи президентством, то можна знайти цікаву деталь, що в операціях під його прямим і непрямим керівництвом загинули тисячі дітей і жінок. Цей момент дозволяє всьому світу звернути увагу як на жорстокість даного суб'єкта, так і на те, що президент не погребує бруднити руки кров'ю ні в чому не винних людей в майбутніх своїх витівках. Але Бог з ним, з Саргсяном, а ось що стосується звичайних громадян Вірменії, які виявляють захоплення від події, над цим варто задуматися. Адже така реакція - показник посилення радикально-ксенофобських настроїв в даному регіоні, які будуть проектуватися на подальші покоління вірмен. Виходячи з цих міркувань, можна сміливо стверджувати, що рішення конфлікту відбудеться далеко не скоро, плюс історична пам'ять обох народів про подібні події протримається не одне десятиліття. А ось що стосується безпосередньо останнього інциденту, то він в більшій мірі відноситься до диверсійно-провокаційної діяльності, так як логіка вірменських командирів дуже проста, вони, швидше за все, очікують у відповідь вогню з Азербайджану і вважають, що це зможе розв'язати їм руки в подальшій ескалації конфлікту. Останнє аж надто необхідно Єревану в період економічної кризи, щоб заховати діри в бюджеті ну і, звичайно ж, посилити піар-кампанію самого президента. Адже ніщо так не прикрашає главу держави, як перемоги над зовнішнім ворогом, і без різниці чи це озброєні до зубів війська або ж дворічні діти з ляльками в руках. Також дивує і те, що світові лідери мовчать про цю ситуацію, причому під час саміту двадцятки. Теракт в селі Алханли просто зобов'язані розглянути і в ООН, так як вони весь час твердять про рішення карабахського конфлікту мирним шляхом, отже, ми зможемо спостерігати за погіршенням відносин між Саргсяном і європейськими країнами, якщо ООН і справді зацікавлена ​​в закінченні вірмено-азербайджанського конфлікту. В результаті Нагорний Карабах майже 30 років є нестабільною частиною Кавказу, за допомогою якої зовнішньополітичні фігури можуть впливати на Каспійський регіон і таким чином змінювати зовнішній вектор обох сторін. Але в цій партії найменше набуває собі Азербайджан і Вірменія, адже результатом тридцятирічної війни стали втрата відносин між колись дружніми народами і тисячі безневинних жертв. Тому Саргсян як вбивством Захри, так і іншими подібними вчинками перейшов точку неповернення у відносинах з Баку і з багатьма Євроазіатського країнами, від яких слід очікувати негайної санкцій реакції в самому найближчому майбутньому. Залишається тільки питанням часу, спіткає Вірменію доля Північної Кореї в світовій ізоляції, а пана Саргсяна спадщина лаврів Кім Чен Ина?

Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
більше матеріалів




/-1,6316518783569-/ /-pc-/
Top