counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Квітня
17 Квітня
Всі новини...

Штрафувати, забороняти, ув'язнювати? Кабмін думає, як зупинити потік російських "співунів" в Україну


Переглядів: 83


Штрафувати, забороняти, ув'язнювати? Кабмін думає, як зупинити потік російських співунів в Україну

У Кабміні замислилися над створенням реєстру організаторів культурних заходів в Україні, які запрошують російських виконавців, що незаконно відвідували окупований Крим. Так, віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко у своєму мікроблозі Twitter заявив, що тільки за два дні Служба безпеки і прикордонники не пустили в Україну сім співаків-порушників з Росії.

«Може, вже настав час спитати з тих, хто цих виконавців-порушників так наполегливо запрошує в Україну?!!!» - написав віце-прем'єр. Свою ідею Кириленко аргументував тим, що за подібними «активними діячами прийшов час стежити особливо уважно».

Останній скандал розгорівся під час Alfa Jazz Fest у Львові. Екс-учасник колись популярної російської групи Ні-Fi Мітя Фомін в інтерв'ю Каті Осадчій заявив, що для нього окупований Крим є російською територією. Фомін міркував про те, що "музика не має кордонів", після чого зізнався, що незаконно перетинав кордон з анексованим Кримом, що заборонено українськими законами. «Для мене Крим - територія Росії. Артист, як птах, він вільний співати там, куди прилітає. Ніхто з артистів не має ніякого стосунку до того, що відбувається на кордоні і на фронтах. Я «голуб миру», тому мене не слід забороняти», - додав представник РФ.

Творець фестивалю  Alfa Jazz - найбільший акціонер «Альфа-груп», російський мільярдер і резидент Лондона Михайло Фрідман, організатор фестивалю - ТОВ «Леополіс Джаз», арт-директор фестивалю - Олексій Коган, а виконавчий директор - Наталія Горбачевська. Як раніше повідомляла в інтерв'ю Горбачевська, у Львові деякі політики створили «штаб протидії фестивалю», було фейкове голосування в інтернеті з автоматичною накруткою голосів. Вона скаржилася, що «брудні і прогнилі підходи, які активно використовуються, наприклад, в українській політиці, раптом застосовуються щодо культури».

Ще в квітні ЗМІ повідомляли, що періодично у Львові виникали заклики не допустити проведення фестивалю, проте, як бачимо, він все-таки відбувся, зокрема і за участю російських виконавців-порушників українського законодавства, що відкрито підтримують країну-агресора і окупацію Криму.

Не менш гучні суперечки викликав виступ російської групи «Дельфін» на фестивалі Atlas Weekend 2017 у Києві. Солістові групи Андрію Лисікову СБУ заборонила в'їзд в Україну через недотримання законів і відкриту підтримку військової агресії проти нашої країни. Разом з тим у столиці на фестивалі грали музиканти групи. Як повідомив російський музичний критик Сергій Барабанов на сторінці Barabanov.fm в Facebook, музиканти вийшли на сцену, на екрані йшли титри, як у караоке. «У залі співали люди. Всі все розуміли», - заявив Барабанов.

Така ситуація свідчить про досить тривожну тенденцію, коли інтереси громадян однієї країни буквально полярні - одні хочуть жити і веселитися, не озираючись на політику і принципи, а інші - обурюються, вимагаючи покарати порушників українських законів, заборонивши їм в'їзд у країну. Як відомо, будь-яке питання, що розділяє суспільство, вносить свою лепту в його розкол.

Так що навіть невинні пісеньки ні про що здатні вносити свій вклад у так звану гібридну війну. І тут би Мінкульту долучитися та розробити стратегію підвищення рівня патріотизму серед молоді. А не обмежуватися лише періодичним поповненням "чорного" забороненого списку нев'їзних артистів. Адже їдуть вони сюди саме тому, що попит на їхню творчість в Україні, як і раніше, високий.

Виходить, що СБУ і прикордонна служба - єдині, хто намагається обмежити вплив російської пропагандистської машини на уми українців. Той же Барабанов відкрито знущається над СБУ, кажучи, що Лисікову приїзд заборонили, але «українські глядачі купують квитки, приходять на концерти і все одно співають їхні пісні».

Як відомо, СБУ склала перелік російських артистів, які незаконно їздять в окупований Крим і порушують українські закони. Ця робота почалася ще в 2014 році під тиском суспільства, тоді до переліку потрапило 14 виконавців. Щороку список збільшувався і в кінці 2016 року налічував уже 140 діячів культури РФ.

Робота ж Мінкульту звелася до того, щоб у квітні 2017 року створити міжвідомчу комісію за участю СБУ, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, експертів і представників медіакомпаній для перегляду списку артистів, яким заборонений в'їзд в Україну. Тоді міністр культури України Євген Нищук заявляв, що з'явилися нові люди, які «не просто роблять ляпи», а становлять загрозу безпеці України своїми висловлюваннями і діями.

Традиційно кращі ідеї висловлюють користувачі соцмереж, які рекомендували українській владі впровадити багатотисячні штрафи для організаторів фестивалів в Україні, які запрошують виконавців зі списку персон нон ґрата, створюють «караоке» з піснями цих виконавців, будь-яким іншим способом намагаються обійти українські закони.

«Штрафуйте організаторів на дуже великі гроші, у СБУ багато іншої важливої роботи, ніж ловити російських клоунів», - рекомендував користувач Сергій Король. Ще один користувач запропонував усіх організаторів відправляти в АТО на Донбасі, а віце-прем'єру Кириленку не просто ставити питання в Twitter, а починати вже боротися за українську культуру, незалежну від російського впливу.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Харчування за астрологічним принципом
Харчування за астрологічним принципом
Як відомо, планети здатні впливати на організм людини Щоб підтримувати тонус організму та імунітет, необхідно ....
Як режим дня впливає на біополе та настрій людини
Як режим дня впливає на біополе та настрій людини
Часто ранок починається з занепаду сил і дратівливості Це наслідки неправильного режиму дня
Гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія буде на високому рівні, і ви будете готові приймати ви....
Любовний гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та рішучість будуть на піку, що зробить вас неперев....
Гороскоп від Анжели Перл на 18 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 18 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Астролог Анжела Перл прогнозує, що 18 квітня 2024 року може принести цікаву інформацію, важливу для майбутньог....
більше матеріалів
/-0,35659599304199-/ /-pc-/
Top