counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Тонкощі пенсійної реформи: що будуть отримувати ті, кому не вистачає стажу


Переглядів: 210


Тонкощі пенсійної реформи: що будуть отримувати ті, кому не вистачає стажу

Люди передпенсійного віку не залишаться без роботи, роботодавців зобов'яжуть наймати на роботу людей старше 45 років. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Що стосується гарантій людям передпенсійного віку, в законі передбачили обов'язок всіх роботодавців, які використовують найману працю, чисельністю від 8 працівників і більше, обов'язково передбачати місця для людей у віком від 45 років", - пояснив він.

Контролювати, чи працевлаштовані такі особи, буде Державна служба праці та інші органи, що здійснюють контроль за дотриманням законодавства про працю. Механізм таких перевірок буде прописаний окремим документом.

Разом з тим міністр додав, що тим людям, яким не вистачає трудового стажу до моменту виходу на пенсію в 60 років, протягом 3 років буде виплачуватися спеціальна допомога.

«Протягом 3 років всі, у кого не буде необхідного стажу для виходу на пенсію в 60 років, отримуватимуть спеціальну допомогу до тих пір, поки їм не почнеться пенсійна виплата. Тобто всі, хто має 15 років і більше страхового стажу, але не має 25 років, будуть звертатися до органів соціального захисту населення та їм буде призначатися ця допомога », - пояснив Рева.

Нагадаємо, що, згідно з Пенсійною реформою, розгляд якої заплановано в парламенті на наступному пленарному тижні, з 2018 року для того, щоб отримувати пенсійну виплату від держави, людина повинна мати мінімальний трудовий стаж 25 років. Зараз цей мінімум - 15 років. За словами міністра соцполітики, збільшення кількості років страхового стажу буде стимулювати працівників змушувати роботодавців працевлаштовувати їх офіційно.

Він уточнив, що, за підрахунками відомства, сьогодні 8 млн осіб працюють у «тіньовому» секторі економіки. Рева відзначив, що з 1 січня 2017 року, коли була збільшена мінімальна зарплата до 3200 грн, і по червень кількість платників єдиного соціального внеску вже виросла на 362 тис. осіб.

Нагадаємо, штраф для недобросовісних роботодавців, які офіційно не платять зарплату, а відповідно, і єдиного соціального внеску за найманих працівників, досягає 96 тис. грн. Якщо роботодавець перешкоджає проведенню відповідних перевірок, йому нараховують штраф у розмірі 320 тис. грн.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
Гімнастика для очей: як покращити зір
Гімнастика для очей: як покращити зір
Очі  — це життєво важливий орган у людському організмі Зіпсувати зір можна кількома способами: читати погано н....
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Гормональна гімнастика використовується ченцями Тибету протягом багатьох століть Цей комплекс вправ простий у ....
Що таке біополе
Що таке біополе
Давно відомо, що людина має як матеріальне тіло, а ще й біоенергетичне Біополь – це невидима структура, яка мі....
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
У натуральному камені закладено величезну силу та енергію природи Не використовувати цю силу було б дуже безгл....
більше матеріалів
/-0,28817701339722-/ /-pc-/
Top