counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Нерухомість в Іспанії. Як купувати вигідно і не втратити гроші й будинок


Переглядів: 1682


Нерухомість в Іспанії. Як купувати вигідно і не втратити гроші й будинок

У зв'язку з економічною кризою, що досить сильно вдарила по Іспанії, ціни на нерухомість у цій країні опустилися останнім часом на 40-50%.

В Іспанії ціни на квартири, розташовані в безпосередній близькості від моря, починаються від 500 євро за кв. м. Невеликий будинок за декілька кілометрів від пляжу можна придбати за 60 тис. євро, а повноцінний будинок за 80-100 тис. євро. А ось елітна вілла на першій лінії коштуватиме вже кілька мільйонів.

Варто відзначити і приємний бонус - за покупку на суму від 500 тис. євро власник житла гарантовано отримуєте вид на проживання в Іспанії.

Найнижчі ціни в цій країні на вторинну нерухомість у регіоні Коста-Бланка. А ось на популярних курортах Коста-дель-Соль і Коста-Брава, а також на Канарських і Балеарських островах вартість апартаментів буде істотно вище. Слід відзначити, що в Іспанії, як і в інших країнах, чим ближче до моря нерухомість, тим вона дорожча.

Істотно заощадити вдасться на останньому об'єкті в новобудові, на який забудовники часто опускають ціну вдвічі. А якщо потрапити на сезонну акцію, то можна придбати за ціною квартири також меблі або паркувальне місце.

Також одним з найбільш дешевих в Іспанії є і так зване «банківське житло». Це вилучена у позичальників, які не впоралися з обслуговуванням кредитів через кризу, нерухомість. Таке житло може обійтися покупцеві в півтора-два рази дешевше ринкової ціни.

Підводні камені

Однак, розглядаючи варіант придбання заставного житла, варто пам'ятати, що часто самі ж позичальники, дізнавшись, що їх виселять з квартири або будинку, на зло намагаються зіпсувати інженерні комунікації, ремонт яких новому власнику може влетіти в копієчку. Тому, перш ніж купити будинок, варто обов'язково перевірити всі його "нутрощі".

Також не варто спокушатися на занадто низьку ціну об'єкта. Може виявитися, що попередні господарі мали борг або припис податкових органів Іспанії про необхідність сплати податку на занижену вартість.

Також в Іспанії поширена практика продажу нерухомості, яка через 1-2 роки підлягає знесенню. Особливо це стосується шикарних будинків або апартаментів на першій лінії, оскільки багато з них зведені нелегально і, відповідно до закону, будуть знесені.

Якщо ж будинок або квартира продаються з меблями, то потрібно зробити опис майна, що продається, на якому підпис має поставити продавець. Були випадки, коли клієнтові показують повністю обставлений об'єкт, а після підписання документів у нотаріуса людина приходила в абсолютно порожню квартиру.

Оформляти угоду краще у незалежних юристів, які перевірять власників житла, їхнє правове становище і чи існують на продавану нерухомість будь-які обтяження. Але найкраще придбати житло в іпотеку. Це дозволить убезпечити покупця від шахраїв, оскільки банк перевірить статус нерухомості краще, ніж будь-який юрист.

10% від вартості житла - податки і оформлення

Оформити кредит в іспанському банку вдасться лише тим, хто зможе офіційно підтвердити рівень доходів. При цьому перший внесок має становити 30-50% від вартості житла. Процентна ставка за кредитом складе 5-7% річних, а сам платіж - не більше 40% від доходу покупця.

Якщо покупець кредиту не потребує, йому потрібно отримати в місцевій поліції ідентифікаційний номер іноземця і відкрити рахунок у банку, на який вноситься депозит в розмірі 6 тис. євро. Така процедура дозволяє зарезервувати обране житло за вами. Це потрібно тому, що основний договір купівлі-продажу - есктритура в Іспанії готується протягом місяця. І щоб за цей час на об'єкт не знайшовся більш вигідний для продавця покупець, укладається тимчасова угода про намір придбати цю нерухомість.

При цьому покупець повинен сплатити 10% від вартості житла. Решта суми сплачується при підписанні основного договору. Після цього новому власнику потрібно зареєструвати нерухомість в територіальному Реєстрі власності, що коштуватиме 400 євро.

Нотаріальні витрати потягнуть десь 800-1000 євро. А найбільше покупцеві доведеться заплатити податків. В Іспанії податок на додану вартість при покупці нового житла становить 7% від його ціни. Також з нерезидентів стягується прибутковий податок, який складе 3% від суми договору купівлі-продажу.

Загалом додаткові витрати при придбанні житла складуть 10-15% його вартості.

Недешеве утримання

Купуючи житло в Іспанії, варто пам'ятати, що купити нерухомість - це тільки півсправи. Важливу статтю витрат становить і його утримання.

Так за прибирання прибудинкової території та вивезення сміття щомісяця доведеться платити від 20 до 60 євро - розмір цього платежу варіюється в залежності від конкретного міста. Оскільки в Іспанії існує абонентська плата за послуги електро- і водопостачання, то, незалежно від того, живете ви в квартирі чи ні, на рік за воду і світло доведеться заплатити від 120 до 360 євро.

Крім того, щороку доведеться платити ще й податок на нерухомість, який в Іспанії становить 1-2% від вартості майна.

25% орендної плати доведеться віддати податковій

Частково відбити ці витрати можна за рахунок здачі житла в оренду, в разі, якщо ви не збираєтеся самі там жити. Наприклад за недорогу і невелику квартиру можна отримувати щомісяця 300 євро орендної плати. Однак 25% від цієї суми доведеться віддати як податок.

Також протягом 5 років орендодавці не мають права піднімати орендну плату вище рівня офіційної інфляції.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
Три причини, чому бажання не виконуються
Три причини, чому бажання не виконуються
Чи ви коли-небудь думали про те, чому бажання не виконуються? Деколи навіть сили бажання та візуалізації недос....
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
більше матеріалів
/-0,38210391998291-/ /-pc-/
Top